Beste Actieseries op Netflix!

Soms heb je simpelweg geen zin om je urenlang te moeten focussen op de verhaallijn in een film. Of je hebt er de tijd niet voor en wil snel even iets kijken tussen de bedrijven door. Dan zet je liever een aflevering van je favoriete actie series op Netflix aan. Netflix heeft, naast de ellenlange lijst aan films, ook een prachtig repertoire aan seris. Actie series, thriller series of juist een misdaadserie.

Netflix heeft een enorm aanbod aan verschillende series en films, maar dat zorgt er wel voor dat het vaak lastig is om te kiezen welke serie of film je vanavond dus gaat kijken. Als een van de meest populaire streamingsdiensten in Nederland ben je echt niet de enige die last heeft van keuzestress wanneer het gaat over wat je vanavond nu weer moet kijken.

Even over Netflix

Netflix is dus de meest gebruikte streamingdienst. Niet alleen in Nederland maar zo’n beetje over de hele wereld. Dat is ook niet gek. Naast het feit dat ze superveel verschillende films en series hebben, hebben ze ook Netflix Originals én bieden ze drie verschillende pakketten aan. Dat zorgt ervoor dat je altijd zelf kunt kiezen hoeveel je voor de streamingsdienst wilt betalen. Je hebt al een abonnement vanaf €8,-!

Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand

  • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
  • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

Zo heb je dus zelf in de hand wat jij maandelijks betaald én kun je overal waar je een internetverbinding hebt films en series kijken!

De 10 beste actie series op Netflix!

Om je een beetje te helpen met de keuzestress gaat hebben wij weer een prachtig lijstje met de tien beste actieseries op Netflix voor je samengesteld. Al deze film bevatten heerlijke gevechten en zijn bloedstollend spannend!

1. Chicago Fire

Het is een echte kleine jongens(en meisjes-) droom: Brandweerman (of -vrouw) worden. In Chicago Fire worden we meegenomen in het wel en wee van de brandweerafdeling van Chicago. Zowel op het werk als in privésferen.

Chicago Fire is een Amerikaanse serie bestaande uit 10 seizoenen. De eerste aflevering was op tv te zien op 10 oktober 2012.

Bekijk de trailer:

2. Queen of the South

Als je op zoek bent naar een serie over een badass vrouw dan is Queen of the South écht iets voor jou. De actie serie komt uit Amerika en ging in première op 23 juni 2016 en eindigde 9 juni 2021.

Queen of the South verteld het verhaal van Teresa Mendoza; een Mexicaanse dame die gedwongen wordt te werken voor het drugskartel dat haar vriend vermoord heeft. Daarmee bouwt ze een gigantisch drugsimperium op.

De serie bevat dus 5 seizoenen en de afleveringen duren ongeveer 45 minuten per stuk. Bekijk de trailer:

3. Arcane

Arcane is een van de nieuwste actieseries op Netflix in deze lijst. Het is een geanimeerde actieserie die zich afspeeld in het League of Legends universum. Vooralsnog heeft de serie één seizoen, maar deze is ook pas in 2021 gestart.

Arcane draait om de zussen Jinx en Vi. De League of Legends fans zullen deze dames al kennen uit spel. Maar toch is het geen serie voor alleen de fans. De serie laat zijn hoe de strijd tussen de twee zussen is begonnen, en zet daarmee een kleine stap terug in de tijd. De ontwikkelaars van het spel wilden met de serie de diepere kanten van de personages laten zien. Waarom ze met bepaalde wapens vechten en waarom de zussen ooit in strijd met elkaar zijn gekomen. We willen het nogmaals benadrukken: Arcane is écht niet alleen leuk voor de fans, maar voor iedereen!

Bekijk de trailer:

4. The Last Kingdom

The Last Kingdom is een Britse serie die bestaat uit 4 seizoenen en een totaal van 36 afleveringen. De serie is fictie maar is ook deels gebaseerd op feiten, wat ervoor zorgt dat de serie zo spannend is.

Het verhaal loopt in Engeland in de 9e eeuw. Groot-Britannie is verdeeld in zeven verschillende koninkrijken en ze worden belaagd door de Denen. De meeste koninkrijken vallen stuk voor stuk, alleen het laatste koninkrijk staat nog: Dat van Alfred de Grote.  Alfred de Grote verdedigt zijn koninkrijk tegen Noormannen. Uhtred, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.

Bekijk de trailer:

5. Outer Banks

Op 14 april 2020 ging de actie serie Outer Banks in première. Vooralsnog heeft de serie 2 seizoenen en is er een derde seizoen in de maak. Genoeg om je eventjes zoet te houden dus.

De serie speelt zich af langs de Outer Banks van North Carolina, Amerika. Er is een enorme gap tussen de rijke bewoners en de arbeiders. In de serie gaat een groep tieners op onderzoek uit om erachter te komen wat er is gebeurd van één van hun vrienden. Tijdens hun onderzoek vinden ze een schat die een connectie heeft met de vader.

Bekijk de trailer:

6. Z Nation

Een gave post-apocalyptische serie met maarliefst 4 seizoenen. Z Nation startte op 12 september in 2014.

New York wordt getroffen door een virus dat van de mensen die het oplopen zombies maakt. Bijna de gehele stad heeft het virus. Z Nation start 3 jaar na de eerste besmettingen. Er wordt een team opgesteld dat de enige overlevende persoon van New York naar California moet brengen. Daar bevindt zich namelijk het laatste, en enige, lab waar ze wachten op het bloed van deze persoon om het virus tegen te kunnen gaan.

Bekijk de trailer:

7. Shooter

De serie Shooter is gebaseerd op de gelijknamige film. We volgen een gepensioneerde scherpschutter die nog eenmaal in actie komt om een moordaanslag te voorkomen. Hij belandt echter in een complot waarbij de moordpoging in zijn schoenen wordt geschoven.

De serie kwam op 12 april 2007 op Netflix in Nderland. Met 3 seizoenen is het een spannende actieserie op Netflix!

Bekijk de trailer:

8. Locke & Key

Het verhaal van Locke & Key is gebaseerd op de gelijknamige comicboeken. Het eerste seizoen van de serie kwam uit op 7 februari in 2020.

Na de dood van hun vader verhuizen zijn kinderen samen met hun moeder naar het Keyhousel. Dit huis blijkt overal sleutels te herbergen, ieder met magische krachten. De kinderen vinden het geweldig, maar komen er al snel achter dat er ook anderen achter de sleutels aan zitten.

Bekijk de trailer:

9. Snabba Cash

Snabba Cash is een zweedse actieserie op Netflix. Momenteel heeft de serie maar één seizoen maar het tweede seizoen is in de maak.

In deze serie heeft Leya, een alleenstaande moeder, een idee. Ze heeft een programma ontwikkeld dat voorspelt hoe succesvol een startup zal zijn door reacties op social media te peilen. Ze heeft er alleen enorm veel geld voor nodig, dat ze leent van haar zwager. Ravy, de man in kwestie verdiend zijn geld doormiddel van het dealen van drugs en als snel raakt Leya meer verwikkeld in de onderwereld dan dat ze van tevoren had kunnen bedenken.

Bekijk de trailer:

10. The Punisher

Marvel’s The Punisher, of kortweg The Punisher, is een televisieserie. De reeks, die gebaseerd is op de gelijknamige superheld van Marvel, werd ontwikkeld door Steve Lightfoot. Op 17 november 2017 ging het eerste seizoen in première op de streamingdienst Netflix.

Frank Castle heeft wraak genomen op de personen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn familie komt hij erachter dat het complot verder ging dan alleen de dood van zijn familie.

Bekijk de trailer:

Dat was het weer!

Dan zijn we er weer doorheen: Hierboven zie je de top 10 actieseries op Netflix. Op zoek naar andere series of films in een ander genre? Dan kun je altijd even verder kijken op onze website!