De 50 beste actiefilms op Netflix

Er komen steeds meer goede films bij op Netflix. Of je nu graag een horrorfilm kijkt of liever met je lief een romantische komedie kijkt. Netflix heeft voor alle filmliefhebbers wel iets moois staan. Ook afgelopen jaar heeft Netflix weer een lading aan goede films op hun platform geüpload. Netflix is wereldwijd een van de meest populaire streamingsdiensten, en dat is ook niet gek. De keuze is reuze en daarnaast hoef je er ook niet diep voor in de buidel te tasten. Samen kijken we naar de top 50 beste actiefilms op Netflix!

Maar wat kost dat dan?

Eerst even over Netflix. Zoals eerder gezegd is Netflix een mooie kostenbesparende optie. Je kunt de kosten van je abonnement helemaal af laten hangen van jouw wensen. Er zijn drie verschillende soorten abonnementen. Waar kies jij voor?

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

Oftewel, waar je ook van houd, het is er! Voor het enorme aanbod aan films hoef je het ook niet te laten.

Actie ten top: de top 15.

Zoals je van ons gewend bent hebben we weer een heerlijke lijst vol met spanning en actie voor je neer. Kijk jij mee naar de beste actiefilms op Netflix?

1.   Survive the Game

Survive the Game is de creatie van James Cullen Bressack met in de hoofdrollen Chad Michael Murray, Swen Temmel en Bruce Willis.

David en Cal doen onderzoek naar een aantal namen uit een beruchte drugsbende. David raakt gewond en moet het onderzoek staken. Cal besluit het onderzoek in zijn eentje voort te zetten. Terwijl hij Violet en haar vriend Jean probeert te volgen beland hij op de boerderij van veteraan Eric. Eric en Cal hebben elkaar nodig om te overleven, maar na niet al te lang komt de rest van de bende hen vergezellen… Met Cal als hun gevangene.

Survive the game is een van de beste actiefilms die momenteel op Netflix staat. De laatste scene is werkelijk waar mind-blowing… En dat zonder ontploffingen!

2.   The Marksman

Oud-marinier Jim probeert zijn leven rustig te leven. Maar de rust wordt al gauw verstoord wanneer hij besluit het leven van een Mexicaanse jongen te beschermen. De jongen is echter doelwit van een aantal moordenaars van het kartel. Dit alles zorgt voor een film vol spanning.

Het is het soort film dat we van Liam Neeson gewend zijn. De film zit vol goede actiescenes die ervoor zorgen dat de film niet voorspelbaar wordt. Als jij klaar bent voor een avond waarin de kogels je om de oren vliegen dan is dit zeker de goede actiefilm waar je naar op zoek bent!

3.   Nobody

Na meerdere malen doelwit te zijn geweest van verschillende criminelen is Hutch, gespeeld door Bob Odenkirk, er klaar mee. Op een dag beschermt hij een vrouw die lastig wordt gevallen door wat nare figuren. Hij laat zijn woede de overhand nemen en bezorgt een van de figuren een ritje ziekenhuis. Al snel komt hij erachter dat dit niet zomaar iemand is, maar de broer van een van de grootste drugscriminelen… Nobody is een geweldige actiefilm die bomvol zit met bijzondere turns en snelle actiescenes. 

4.   The Hitman’s wife’s bodyguard

Deze film is het vervolg van The Hitman’s Bodyguard uit 2017. Wederom worden de hoofdpersonen vertolkt door Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Salma Hayek. De film vindt plaats vier jaar na de gebeurtenissen van de eerste film. Bodyguards Michael Bryce en Darius Kincaid krijgen deze keer de opdracht om Darius’ vrouw te beschermen van gevaar dat de wereld bedreigd.

De spannende actiefilm kent een hoop aan goede acteurs, iets wat de film absoluut de moeite waard maakt om te bekijken. Er is een goede chemie tussen de verschillende acteurs, iets wat je terugziet op het scherm.  

5.   Wrath of Man

Jason Statham speelt de rol van de stille H. Hij gaat aan de slag bij een geldtransportbedrijf dat wekelijks honderden miljoenen dollars vervoert. Na een aantal weken werkt blijkt dat het werk met gevaren komt: een overval met dodelijke gevolgen zorgt ervoor dat H vrijwel meteen in de hoek met verdachten wordt geduwd. Wie is hij? Waar komt hij vandaan? En wat heeft hij hiermee te maken?

Guy Ritchie en Jason Statham zetten voor de vierde keer een fantastisch spannende actiefilm vol plottwists, verschillende tijdslijnen en perspectieven.

6.   Xtremo

De Spaanse film Xtremo is perfect als je een actiefilm vol geweld wil zien. Een voormalig huurmoordenaar besluit zijn beroep opnieuw op te pakken. en dit keer maar met één doel voor ogen: wraak! En niet zomaar wraak: zijn bloedeigen broer is namelijk degene die hij liever dood dan levend ziet. Max, de hoofdpersoon in dit verhaal, maakt een lijst met iedereen die er maar iets te maken mee had en werkt deze vakkundig af.

De hoofdrolspeler in dit verhaal: Teo García speelt niet alleen de hoofdrol, maar kwam met het verhaal op de proppen en zette het script op papier. Daniel Benmayor nam de nobele taak op zich om de film te regisseren.

7.   Ghost Lab

In de bloedstollende film Ghost Lab zijn twee artsen ervan overtuigd dat ze een spook hebben gezien in hun ziekenhuis. Het duurt niet lang voordat ze volledig geobsedeerd zijn en op zoek gaan naar wetenschappelijk bewijs. Zelfs als je niet gelooft in spoken is dit toch dé actiefilm om heerlijk in meegesleept.

[vegelijker1]

8.   Zack Snyder’s Justice League

Zack Snyder’s Justice League is de directors cut van ‘Justice League’. Nadat fans jarenlang hebben geprotesteerd kwam de film er dan eindelijk, en hij is fundamenteel anders dan de orginele versie van de film. In de film is Bruce Wayne meer dan vastbesloten om de opoffering van Superman niet voor niets te laten zijn. Samen met Diana Prince bedenkt hij daarom een plan om een team van ‘bijzondere’ mensen samen te stellen.

9.   No Time to Die

‘No Time to Die’ is ondertussen alweer de 25e James Bond-film die op het witte doek is verschenen. Fans vroegen zich af of de film ooit nog zou komen, maar dit jaar was het dan eindelijk zo ver. De waardige afronding van het tijdperk Daniel Craig verscheen in de bioscoop, en dus ook op Netflix!

In de film heeft Bond (Daniel Craig) zijn leven als geheim agent achter zich gelaten en leeft hij in alle rust op Jamaica. Opeens staat oude vriend Felix Leither voor zijn neus met de vraag of hij een ontvoerde wetenschapper wil bevrijden. De missie is echter gevaarlijker dan dat het lijkt. James Bond wordt zo op het spoor gebracht van een mysterieuze crimineel die in bezit is van de meest gevaarlijke nieuwe technologieën.  

10. Ferry

Undercover is een razendpopulaire serie in Nederland, en een prequel kon dan ook zeker niet uitblijven! Het verhaal van Ferry Bouman begint in 2006. Hij is aan het werk voor drugsbaron Brink en langzaam maar zeker opklimt in de criminele rangorde. Na een overval raakt Ferry’s baas gewond, en dat leid allemaal tot een wraakactie waarbij Ferry op pad wordt gestuurd om de daders op ruimen. Hij vertrekt naar zijn geboortestad waar problemen en loyaliteitsconflicten hem opwachten.

Als kijker zit je meteen helemaal in de film en wil je meteen weten hoe Ferry zich door alles heen gaat worstelen. De acteurs spelen hun rol overtuigend en worden op geen enkel moment in de serie ongeloofwaardig. Er is een mooie balans neergezet tussen romantische, of leuke scenes en  rauwe beelden. Deze actiefilm is zeker goed geslaagd!

11.  Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Deze film is een van de meesterwerken van Destin Daniel Cretton en mag zeker niet in de lijst van top 50 beste actiefilms op Netflix ontbreken.  Het is een nieuwe film uit het Marvel Universum van Stan Lee. De film draait om Shaun, een jongen die eigenlijk heel tevreden is met zijn rustige leven. Zijn leven wordt opgeschrikt wanneer hij in de bus ruzie krijgt met een aantal zeer gewelddadige figuren. Shaun blijkt echter een mooi talent achter de hand te houden: Hij is een ware vechtmachine. Zijn donkere, verknipte verleden komt stukje bij beetje aan het licht wanneer hij naar China afreist om de link tussen zijn vader en de duistere figuren uit de bus te kunnen leggen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is een spannende blockbuster met interessante actiescenes en goed acteerwerk, zoals we van een Marvel film kunnen verwachten.

12.  Free Guy

Heb je ooit wel eens gedacht dat we onderdeel zijn van een groter geheel? Alsof we in een soort Matrix zitten? In Free Guy komt de hoofdrol, gespeeld door Ryan Reynolds, erachter dat hij daadwerkelijk een figurant is in een videogame. Wanneer hij erachter komt besluit hij held in eigen verhaal te worden op het moment dat zijn wereld op het punt staat om in te storten…

Free Guy speelt zich af in een enorm goed uitgewerkte gamewereld die je laat denken dat hij echt te spelen is. Daarnaast heeft Free Guy een hoop fijne actiescenes!

13.  The Yin Yang Master

De wereld staat aan de vooravond van een verwoestende oorlog met monsters die de Scaling Stone komen ophalen. Het leven van Yin Yang-meester Qingming is in gevaar en hij reist naar verschillende werelden om zich voor te bereiden op de verwachte aanvallen. Tijdens zijn reis ontdekt Qingming dat de remedie tegen alle rampen het omarmen van zijn hybride identiteit van mens en monster is.

14.  The Witcher: Nightmare of the Wolf

The Witcher: Nightmare of the wolf werd geproduceerd door de Zuid-Koreaanse studio Studio Mir. Deze studio was onder meer ook verantwoordelijk voor The Legend of Korra. The Witcher: Nightmare of the Wolf is een film met dezelfde kwaliteit aan animatie en actiescenes, doordrenkt van het bloed van de afgehakte ledematen.

Het verhaal van de film speelt zich af jarenlang voor het eerste seizoen van de gelijknamige serie. Witchers worden namelijk heel langzaam oud; het is een van de kleine stukjes informatie die Nightmare of the Wolf uit de doeken doet over deze duistere Middeleeuwse wereld. Vesemir behoort tot een orde monsterjagers, die als ongediertebestrijders worden ingehuurd om huizen, dorpen of zelfs hele wouden monstervrij te maken. Ze zijn door duistere magie sterker gemaakt met monsterlijke eigenschappen, en kunnen ook nog magie gebruiken en magische drankjes brouwen. Deze Witchers krijgen te maken met nieuwe mutaties van monsters, waardoor steeds meer reizigers in het koninkrijk Kaedwen om het leven komen.

15.  The Fable: The killer who doesn’t kill

The fable is een origineel japanse film geregiseerd door Kan Eguchi. Akira is een legendarische huurmoordenaar die ook wel onder de naam ‘Fable’  gaat. Hij is enorm de druk geweest de laatste tijd en krijgt van zijn baas dan ook het order om het rustig aan te doen. Samen met zijn huisgenoot (en partner in crime) doet hij zich voor als broer en zus terwijl hij parttime aan de slag gaat bij een designbedrijf. Uiteraard weet niemand daar van zijn achtergrond. Totdat een van Akira’s collega’s target wordt van een andere huurmoordenaar…

Waar de eerste film af en toe de balans verloor tussen humor en actie lijkt het erop dat de regisseur zich deze keer graag wilde focussen op de ontwikkeling van de karakters. De film een van de beste actiefilms op Netflix en is prima te bekijken als een op zichzelf staande film. Echter, raden we je zeker aan om het eerste deel ook te bekijken!

Geen zorgen!

Ben je na deze lijst nog niet uitgekeken en wil je alleen maar MEER MEER MEER? Dan hebben we hieronder nog even 35 andere goede actiefilms op Netflix voor je opgesomd:

 1. Okja
 2. The old Guard
 3. Time to Hunt
 4. Bad Boys for life
 5. Triple Frontier
 6. Extraction
 7. John Wick
 8. Mad Max
 9. Ruroini Kenshin: The final Chapter Part II
 10. Pretty Guardien Sailor Moon Ethernal the Movie
 11. Kingdom: Ashin of the North
 12. Mobile Suit Gundan: Hathaway
 13. Army of Thieves
 14. Major Grom: Plague Doctor
 15. The Loud House Movie
 16. Kate
 17. Blood Red Sky
 18. Army of the Dead
 19. Bruised
 20. Balle Perdue
 21. We can Be Heroes
 22. #Alive
 23. Ava
 24. La Belva
 25. Da 5 Bloods
 26. Monster Problems
 27. The Vanished
 28. BAC Nord
 29. Altered Carbon
 30. Class of ‘83
 31. Hasta el Cielo
 32. Coffee & Kareem
 33. Torbaaz
 34. Spenser Confidential
 35. The Old Guard

Het word langzaam maar zeker kouder, en ook steeds donkerder ‘s avonds. Met deze lijst aan beste aftiefilm op Netflix kom jij de langer wordende avonden zeker wel door!