De beste animatiefilms op Netflix!

Als je graag samen met je familie tijd doorbrengt is kijken naar een leuke animatiefilm de perfecte manier. Animatiefilms zijn niet alleen superleuk voor de allerjongsten, maar vaak zit er ook een scherp randje aan humor doorheen voor iedereen die een komediefilm ook leuk vind. Netflix biedt steeds meer films aan en soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Dat is voor ons een goede reden om de beste animatiefilms op Netflix voor je op een rijtje te zetten!

Misschien heb je de pluspunten van een Netflix abonnement nog niet helemaal door. Vandaar dat we je er graag nog eens op willen wijzen. De streamingsdienst heeft superveel verschillende genres voor je in hun repertoire. Of nu zin hebt in een goede actiefilm, een grappige komedie, of een ontroerende dramafilm… Het is er allemaal. Bij Netflix kun je ook nog eens ten dele zelf beslissen wat je voor een abonnement wilt betalen. Er zijn drie verschillende abonnementen met prijzen tussen de €8,- en €14,- per maand:

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

De 7 beste animatiefilms op netflix!

We zullen eerst de 7 beste animatiefilms op Netflix voor je uitlichten. Daarna maken we het lijstje af met nog zo’n 18 films die je niet wilt missen!

1. The Mitchells vs. The Machines

The Mitchells vs. The Machines… Een hilarische aanimatiefilm. We leren de ietwat chaotische familie Mitchell kennen. Ieder gezinslid heeft zo zijn eigen bijzondere dingetjes. En dat terwijl de mensheid onder druk staat door een opstand van verschillende robots. Een kwaadaardige, maar geniale, man ontwikkelde zelflerende robot. En uiteraard willen deze robots niets liever dan de wereld overnemen. De Mitchells behoren ook tot ‘de wereld’ en moeten dus alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd.

2. Wish Dragon

Het verhaal in deze animatiefilm draait om Din. Hij heeft grote dromen maar helaas weinig geld. Dan leert hij een draak in een groene theepot kennen: Long. Long kan 3 wensen vervullen. Een van Din’s grootste wensen is om zijn jeugdliefde Lina terug te vinden. En dus gaan de twee samen naar haar op zoek. Din wil her en der zijn wensen gebruiken, maar hij komt voor moeilijke keuzes te staan? Wat vind hij écht belangrijk?

Wish Dragon is een hilarische animatiefilm over een groots avontuur. De personages zijn prachtig en de film zit vol met leuke, grappige momenten. Een grappige animatiefilm voor het hele gezin dus! 

3. Robin Robin

Robin Robin is een kerspecial op Netflix. Ondanks dat het dus geen film is voor een hele avond, is het zeker een leuke film voor in de lijst met beste animatiefilms op Netflix! In de film beland Robin (een babyvogeltje) op een stortplaats. Daar wordt ze grootgebracht door een muizenfamilie daar al langer woont. Met de tijd wordt ze ouder, waardoor ze dus ook steeds meer merkt dat ze anders is dan de rest. Dan bedenkt ze een plan: ze gaat aan haar familie bewijzen wat voor goede muis ze is! De film is er ook in het Nederlands en is dus ook leuk voor de allerkleinsten onder ons!

4. New Gods: Nezha Reborn

Deze film is een Chinees meesterwerk van Ji Zhao. Het is een spannende animatiefilm over Na Zha, een doodnormale postbezorger. Daarnaast is hij ook nog eens een onwijs fan van motorraces. Na een tijdje zijn normale leventje te hebben geleefd komt hij een aantal vijanden van vroeger tegen. Als hij zijn familie en andere belangrijke mensen wil beschermen moet hij echter zijn oude krachten opnieuw zien terug te vinden…

5. Trollhunters: Rise of the Titans

Arcadia Oaks is geen gewone stad… De stad ligt namelijk in het epicentrum van magische grenzen. De Arcano Order wil met duistere krachten oude titanen oproepen om zo de macht over de wereld te krijgen en deze te vernietigen. Het is nu aan de trollen, aliens en tovenaars om samen te werken en hun krachten te bundelen om zo de wereld te beschermen en de bad guys te verslaan.

6. Green Snake

Twee slangen kunnen zich veranderen in twee mooie vrouwen. Witte slang, die al duizend jaar haar menselijke gedaante geoefend heeft, blijft zonder problemen een menselijke vorm aanhouden. Groene slang heeft daarentegen pas 500 jaar geoefend, waardoor ze het wat moeilijker heeft en dus de helft van de tijd weer terug in haar andere gedaante veranderd. Green Snake is een leuke animatiefilm uit Hongkong.

Green Snake | Officiële Netflix-website

7. Vivo

Straatmuzikant Andrés leidt een rustig en tevreden leven in Havana, hij en zijn assistent Vivo maken mensen blij met hun muziek. Hoewel Andrés en Vivo niet dezelfde taal spreken, zijn ze de beste vrienden wanneer het neerkomt op muziek. 

Al snel ontvangt Andrés een brief van een van zijn jeugdvriendinnen in Miami. Ze vraagt hem om daar samen op te treden. Wanneer Andres vlak voor vertrek overlijd besluit Vivo de taak op zich te nemen om een lied, dat Andres speciaal voor Marta heeft geschreven, naar haar toe te brengen. 

Meer films!

Ben je nog niet tevreden met de films die we hierboven voor je hebben opgenoemd? Dan kun je altijd nog even door deze lijst kijken:

 1. Back to the Outback
 2. Pokémon the Movie
 3. If Anything Happens I love you
 4. Angela’s Christmas Wish
 5. Violet Evergarden: The Movie
 6. Cops and Robber
 7. A Whisker Away
 8. Altered Carbon: Resleeved
 9. Over the Moon
 10. Canvas
 11. Alien Xmas
 12. The Willoughby’s
 13. Klaus
 14. Bombay Rose
 15. Ni no Kuni
 16. Wonder Park
 17. Super Monsters Back to School
 18. Lego Marvel Spider-Man: Vexed by Venom

Heb je meer zin in een andere film of in een compleet ander genre? Kijk dan gerust nog even verder naar de andere artikelen of blader door je gemak eens door Netflix. Wij weten zeker dat je er dan uit zult komen!