De top 50 beste dramafilms op Netflix!

Woman enjoying the evening watching tv series at home sitting on comfortable couch dressed in pajamas. Excited amused home alone lady eating snacks and drinking juice on cozy sofa in living room.

Jaarlijks zet Netflix zo’n 1500 nieuwe films in de categorie ‘Drama’. Niet alle dramafilms vallen echter onder de categorie ‘beste dramafilms op Netflix’. Ondanks dat drama eigenlijk in alle soorten films wel voorkomt snappen we heel goed dat je af en toe gewoon graag een goede dramafilm wilt zien. Netflix heeft ook voor dit genre namelijk een megagrote achterban aan films waar je uit kunt kiezen.

Het mooie van Netflix is dat de streamingsdienst een enorme range aan verschillende genres voor je klaar heeft staan. Als je zin hebt in actie zit je goed, maar ook voor een comedy, thriller of horror zit je op de juiste plaats! Daarnaast kun je ook nog eens volledig zelf kiezen wat je ervoor wilt betalen, want Netflix is niet gratis (wel legaal, in tegenstelling tot sommige andere diensten). Wat je ook zoekt, het is er. Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementen:

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

De top 15 mooiste dramafilms op Netflix!

Om de keuze wat makkelijker voor je te maken hebben wij de 15 mooiste dramafilms op Netflix voor je op een rijtje gezet. We weten allemaal dat Netflix nog wel eens wat films eraf wil halen, dus zijn wij er even ingedoken en kunnen we voor je garanderen dat al deze films er nog op staan!

1.   The time Travelers Wife

Deze film werd geregisseerd door Robert Schwenkte en is een verfilming van het gelijknamige boek. Het gehele verhaal draait om een man die, zonder dat hij dit van tevoren weet, door de tijd reist in zijn eigen leven. De film wordt verteld vanuit zijn vrouw die tevens de liefde van zijn leven is. Zij moet zien te leven met het feit dat haar man constant verdwijnt en vanuit het niets weer verschijnt in een totaal andere vorm.

The Time Travelers Wife is een meeslepen liefdesverhaal dat laat zien dat liefde sterker is dan de tijd. Het is een film waar je echt goed voor moet gaan zitten en de doos met tissues maar beter bij je kunt houden.

2.   Dances with wolves

Wanneer je op zoek bent naar een legendarische dramafilm zoals ze niet meer gemaakt worden dan is dances with wolves de perfecte film voor jou. Het is namelijk een epische westernfilm die dateert uit het jaar 1990. De film speelt zich af in het jaar 1863. Luiternant Dunbar krijgt een post toegewezen in Dakota en als snel komt hij erachter dat hij, ondanks dat het er verlaten uit ziet, hij niet alleen is. Hij sluit vriendschap met een wolf en raakt verlieft op een lid van indianenstam die zich daar ook bevindt. Hij moet een keuze gaan maken. Kiest hij voor de stam, of voor het aanstormende leger?

3.   Seabiscuit

Seabiscuit is een van de meest bekende racepaarden uit Amerika. Het is dan ook niet zo bijzonder dat zijn leven is verfilmd in een van de meest inspirerende dramafilms. De film heeft een oscar gewonnen en behoort dus zonder twijfel in deze lijst.

De film verteld dus over het leven van Seabiscuit, een klein paard, dat zich eigenlijk niet zo goed gedroeg,  waarvan niemand eigenlijk iets bijzonders verwachtte. Totdat drie mannen hem vonden en hem omtoverden tot een van de meest geliefde sportgeliefden uit de jaren 30. Het is een mooie film, die makkelijk wegkijkt en de hoofdrollen worden schitterend vertolkt. Wees gewaarschuwd: Seabiscuit is een echte tranentrekker!

4.   The master

Paul Thomas Anderson is een legende wanneer het gaat om goede dramafilms. Hij staat erom bekend dat zijn films altijd wel wat heftiger zijn dan de gemiddelde dramafilm. Toch verdiend ‘The Master’ zeker een plekje in de lijst van 15 beste dramafilms op Netflix.

Centraal in de film staat een relatie tussen twee mannen: Freddie Quell (gespeeld door veelgeprezen Joaquin Phoenix) en Lancaster Dodd (briljant vertolkt door Philip Seymour Hoffman). Hun relatie is een van de meeste complexe constructies die je tegen gaat komen, wat de film niet alleen briljant maar ook intrigerend maakt. Zeker een aanrader dus!

5.   Rush

Rush is een film uit 2013 en werd geregisseerd door Ron Howard. Het verhaal draait om F1-coureur Niki Lauda. Lauda staat bekend om het moment waarop zijn leven voor altijd veranderde. Op 1 augustus 1976 maakt hij een enorme crash en velen dachten dat hij nooit meer terug zou komen. Niets was minder waar: enkele weken later zat de coureur alweer achter het stuur én maakte hij nog steeds kans op de wereldtitel!

De film staat op zich met geweldig camerawerk, voorbij schietende montages. Het prachtige cirquit waar de film is opgenomen zorgt daarnaast voor een bloedstollende finale.

6.   Rain man

De kans is groot dat je deze prachtige film al lang gezien hebt, maar dat maakt niet dat je ‘m niet nog eens kunt bekijken. Rain man is een film die zonder meer een plekje in deze lijst heeft gekregen.

Charlie keert terug naar zijn thuisstad om de begrafenis van zijn vader bij te wonen. Echter, wanneer hij aankomt komt hij er meteen achter dat de erfenis, die hij graag in eigen zak wilde steken, bijna volledig voor zijn autistische broer Raymond is. In een poging om toch geld te kunnen ontfutselen neemt Charlie zijn Raymond mee op reis.

7.   The Squid and the Whale

Een van elkaar vervreemde vader en moeder staan op het punt hun scheiding door te zetten zonder na te denken over de gevolgen voor hun kinderen. Hun kinderen, 16-jarige Walt en Frank van 12, zijn hier dan ook het slachtoffer van.

The Squid and the Whale bevat interessante en realistische personages waar we ons allemaal wel een beetje mee kunnen identificeren. De film barst van de sterke acteerkunsten, het realisme van het plot en personages en een ijzersterk script. Regisseur Noah Baumbach heeft zijn best gedaan, en dat straalt ervan af!

8.   The Florida project

In deze film maken we kennis met een aantal bewoners en de conciërge van een motel op de rand van de grens van Disneyland. De ongelijkheid in de wereld wordt in de film bekeken door de ogen van een jong kind: Moonee. Zij brengt, samen met haar vriendjes, hele dagen door met het uithalen van kattenkwaad. Haar ouders staan echter meer in de realiteit om elke week de huur van het motel bij elkaar te kunnen sprokkelen.

The Florida Project is een ontzettend meeslepende dramafilm. Clichés zijn lastig te vinden. De realiteit van de film is wrang, en zal ergens een bittere nasmaak hebben. Maar, het natuurlijke verloop van de film zorgt er wel voor dat dit een van de beste dramafilms op Netflix is!

9.   Wildlife

Jerry verhuisd met zijn gezin naar Montana waar hij aan de slag als golfleraar. Wanneer hij zijn baan kwijtraakt stort hij ineen, net als zijn huwelijk. In een poging om zichzelf op te rapen besluit hij als vrijwilliger te gaan helpen bij een grote bosbrand in de buurt. Zijn zestienjarige zoon, Joe, ziet alles met lede ogen aan.  

Jake Gyllenhaal zet in Wildlife puik acteerwerk neer. Het is een prachtige dramafilm met een sterke verhaallijn. Je kunt wel zeggen dat de film een van de beste Amerikaanse dramafilms op Netflix is!

10. Da 5 bloods

Vier Amerikaanse veteranen keren terug naar Vietnam om het lichaam van hun leider Norman op te halen. Al snel komt uit dat ze nog een ander doel hebben voor de tijd dat ze daar zijn. Ze hebben tijdens de oorlog namelijk een kist met goudstaven gevonden en die in het oerwoud begraven. Terwijl ze op zoek gaan naar de exacte locatie valt de groep steeds verder uiteen.

Da 5 bloods is een aanklacht tegen het imperialisme, kapitalisme en racisme in de Verenigde Staten. Regisseur Spike Lee heeft een ontroerende dramafilm neergezet die, ook niet onbelangrijk, humoristische momenten heeft. Daarnaast zit ‘ie cinematografisch geweldig in elkaar!

11. Private life

Rachel en Richard hebben al een heel leven achter de rug, en ze zijn tot dan toe ook altijd tevreden geweest maar nu willen ze graag een kindje. Ondanks dat ze al wat ouder zijn (47 en 40) zou dat nog net moeten kunnen… Echter wil het leven niet meewerken en lukt het hen maar niet om zwanger te worden.

Zwanger worden en samen een kindje krijgen wordt een slinger aan wachtkamers en uitslagen. Neem daar de emotionele hobbels en peperdure behandelingen nog bij. Dit is iets wat je niemand toewenst.

Deze film had een ontzettend zware dramafilm kunnen zijn, toch heeft de regisseuse ervoor gewaakt dat het geen melodramatisch cliche wordt. Dankzij de geweldige cast hebben ze een prachtige dramafilm neergezet, dat op tijden ook luchtig weg kan kijken.

12. There will be blood

There will be blood start in 1989 wanneer de hoofdrolspeler, Daniel Plainview, een oliebron ontdekt. Dit is de start van zijn oliebedrijf. Door een ongeval met een werknemer kiest hij er later voor om diens zoon te adopteren. Als er in 1911 een nieuwe oliebron gevonden wordt gaat de man op zoek naar rijkdom. Dit zorgt ervoor dat hij een gevaar wordt voor iedereen in zijn directe omgeving.

Paul Thomas Anderson heeft een prachtige gemaakte, complexe film neergezet. Velen raden aan om de film meerdere malen te kijken dus je kunt hier prima een aantal donkere zaterdagavonden voor inplannen! There will be blood is een dramafilm die zeker in je achterhoofd zal blijven ronddwalen!

13. Marriage story

De film begint met een opdracht van een relatietherapeut om goede dingen over elkaar op te schrijven. Twee jonge ouders staan op het punt om uit elkaar te gaan. De rek is eruit en ze willen beiden iets anders. Echter hebben ze samen een kindje, iets wat het allemaal nog lastiger maakt dan dat het al is.

De film zit vol met realistische, heftige en ontroerende momenten. Toch heeft de film ook mooie luchtige en ironische momenten. Marriage Story barst van de sterke dialogen en lange scenes en is het dan ook zeker waard! Een geweldige dramafilm op Netflix, dus!

14. The social network

The Social Network is de enige echte megabekende film over het ontstaan van het razend populaire social media platform Facebook. Het blijkt de basis voor een dramafilm vol vriendenverraad en de prijs die succes vaak met zich meeneemt.

Waar je verwacht dat de film zijn interessante karakter verliest na een halfuur blijft hij toch boeien. Er is een sterj staaltje acteerwerk neergezet. De gesprekken zijn origineel en scherp. We kunnen er kort, maar krachtig over zijn: als je deze nog niet hebt gezien dan heb je komend weekend iets te doen!

15. The Irishman

Het heeft even geduurd maar ook de Irishman staat, ondertussen al een tijdje, op Netflix! De film duurt 3,5 uur maar het is zeer zeker geen verspilling van tijd! De film draait om Frank ‘The Irishman’ Sheeran, gespeeld door een geweldige Robert De Niro, en de misdaden die hij heeft begaan tijdens de tweede wereldoorlog en hoe hij later werd opgenomen in de maffia.

Zakdoeken nog niet op?

Heb je alle films die we hierboven hebben opgenoemd al gezien? Dan hebben we hieronder nog 35 spik splinter nieuwe dramafilms op Netflix voor je opgesomd!

Oftewel, met deze lijst ben je de komende tijd zeker nog niet uitgekeken!

 1. Angliena
 2. Found
 3. The DIg
 4. The white Tiger
 5. 7 Prisioneiros
 6. Una película de policías
 7. The power of the Dog
 8. A family
 9. Man in Love
 10. Malcolm & Marie
 11. The Last Letter from your Lover
 12. Fatherhood
 13. Passing
 14. The Soul
 15. Operation Hyacinth
 16. Mixtape
 17. We couldn’t become adults
 18. The Guilty
 19. The Starling
 20. Single All the way
 21. Yara
 22. My Amanda
 23. I Am all Girls
 24. Kraj
 25. Stowaway
 26. Beckett
 27. Sweet Girl
 28. Red Dot
 29. Ride or Die
 30. Hypnotic
 31. Vinterviken
 32. Je suis Karl
 33. Du Sie Er & Wir
 34. Fever Dream
 35. Fuimos Canciones

Oftewel, met deze lijst ben je de komende tijd zeker nog niet uitgekeken!