De 25 beste familiefilms op Netflix!

Het is zaterdagmiddag en je zit er met het hele gezin weer klaar voor. Samen even een filmpje kijken, een grote bak popcorn of een zak chips in het midden… Maar welke film wordt het? Netflix heeft een reuzachtig aanbod aan verschillende films of je het nu hebt over dramafilms, horrorfilms of juist zo’n gezellige familiefilm die het hele gezin kan waarderen. Na een uur door de lijst heen gebladerd te hebben kunnen jullie het er nog steeds niet over eens worden. Want welke films zijn nu echt de beste familiefilms op Netflix?

Netflix is een van de meest bekende streamingsdiensten voornamelijk vanwege de enorme lijst aan films die ze online hebben staan. We snappen dan ook heel goed dat het maken van een keuze best lastig kan zijn, zeker als je wil dat de film voor ieder gezinslid interessant is. 

Wat mag dat kosten?

Eerst even over Netflix. Netflix is dus enorm populair en dat kost ook wat. Een abonnement bij Netflix kost helemaal niet zo veel, en daarnaast kun je zelf kiezen wat je graag zou willen. Je hebt al een Netflix abonnementje voor een mooie €8,- per maand en die prijs kan oplopen tot 14€ per maand. Er zijn drie verschillende soorten abonnementen waar je uit kunt kiezen:

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

De 7 beste familiefilms op Netflix!

Wij zijn voor je het world wide web ingedoken om te kijken welke nieuwe familiefilms op Netflix ook echt de beste zijn. De eerste 7 zullen we voor je uitlichten, maar in totaal hebben we een mooie lijst van zo’n 25 films voor je neergepend!

 1. A Boy called Christmas

A boy called Christmas is echt een heerlijke familiefilm en daarnaast ook nog eens een topfilm die met recht op nummer 1 in onze lijst staat! In de Netflix Original moet een tante oppassen op haar twee neefjes en nichtje. Ze verteld de kids het verhaal over een jongen met zijn muis die op zoek gaat naar zijn vader in de sprookjeswereld Elfhelm. De film zit vol met droge grappen, maar ook zakdoeken kunnen hard nodig zijn door de harde realiteit die er af en toe tussendoor sijpelt. A boy Called Christmas is zeker een film die je bij zal blijven!

 1. Sharkdog: een vintastische Halloween

Halloween is natuurlijk allang voorbij, maar dat houdt niet in dat je geen halloweenfilm kunt kijken, toch? Sharkdog is een animatiefilm voor het hele gezin. De sharkpack maakt zich klaar voor een griezelige Halloween met een oude legende. Namelijk de legende van de ‘vreselijke mist’ . Sharkdog moet samen met zijn vriendjes voorkomen dat een slijmerig zeemonster het feest komt verpesten. 

De film staat sinds 15 oktober van dit jaar op Netflix en is dus een van de splinternieuwe familiefilms in de lijst van beste familiefilms op Netflix.

 1. De familie Claus

Een Belgische film in het lijstje. Het verhaal draait om Jules, een jongeman die helemaal niet van Kerst houdt. Zijn moeder moet werken en hij brengt in de vakantie het grootste deel van zijn tijd in de speelgoedwinkel van zijn opa door. Wanneer hij een magische sneeuwbol vindt veranderd zijn wereld voorgoed en veranderd ook zijn mening over kerstmis steeds een beetje meer. 

 1. Nightbooks

Alex is een jong jongetje dat enorm van spannende verhalen houdt. Op een dag wordt komt hij een eng appartement tegen in New York City. Wanneer hij al zijn moed bijeengeraapt heeft besluit hij om binnen even een kijkje te nemen. Al gauw komt hij erachter dat het een magische plek is waar alle deuren naar bijzondere plekken leiden. Als hij besluit het huis te verlaten komt hij erachter dat hij niet weg kan en dat het huis vol met monsters zitten. De eigenaresse van het pand blijkt ook aanwezig te zijn en zij wil elke avond een eng verhaal van Alex horen… Verhalen die het verschil maken tussen leven en dood.

 1. Yes Day

Alisson en Carlos waren ooit een impulsief, en positief stel. Alles wat op hun pad kwam vonden ze leuk en spannend, en tegen alles zeiden ze dan ook ‘ja’. Echter zijn ze nu twintig jaar en 3 kinderen verder en lijkt ‘nee’ hun leven volledig te beheersen. Dit zorgt voor frustratie alom. Na een tip van de school van hun kinderen besluiten ze te gaan voor een ‘yes-day’. Als je op zoek bent naar een leuke familiefilm op Netflix dan is ‘ Yes Day’ zeker een aanrader!

 1. Pai em Dobro

Vicenza is 18 jaar en is opgegroeid in een hippiegemeenschap. Hier heerst volledige harmonie en Vicenza’s leven is perfect, behalve dan dat ze niet weet wie haar vader is. Zodra haar moeder op reis gaat naar India, grijpt ze de kans om op zichzelf de wereld te verkennen en om hopelijk haar vader op te sporen. Maar dan stuit ze op twee vaders…?

 1. Angela’s Christmas Wish

Deze film is het vervolg op de film Angela’s Christmas. Het verhaal gaat over Angela. Een meisje dat vastberaden is om haar familie voor kerstmis te herenigen. Haar vader werkt ver weg. En bedenkt Angela een plan om ervoor te zorgen dat hij er toch bij kan zijn!

Meer tijd samen!

Mocht de lijst hierboven nu niet voldoende zijn om samen te kijken dan hebben we de lijst afgemaakt met nog 18 andere films. Al deze films behoren ook zeker tot de lijst van beste familiefilms op Netflix!

 1. Buladó
 2. Jingle Jangle: A christmas Journey
 3. Alien Xmas
 4. De piraten van hiernaast
 5. Firedrake and the silver dragon
 6. Se busca papa
 7. A babysitter’s guide to Monster Hunting
 8. Klaus
 9. The Sky is Pink
 10. John Mulaney & The Sack Lunch Bunch
 11. A dog’s way home
 12. Dora and the lost city of gold
 13. De club van Lelijke Kinderen
 14. Mees Kees in de Wolken
 15. Whitestar
 16. Back of the Net
 17. Malibu Recue: The Movie
 18. Cinderela Pop

Genoeg om de weekenden zo mee door te komen, toch?