De 20 beste filmhuisfilms op Netflix!

Netflix is ondertussen bijna 25 jaar oud, de populaire streamingsdienst laat ons al zo’n 25 jaar genieten van al het moois dat de wereld van series en films ons te bieden heeft. Voor iedereen is er wel wat wils: of je nu van films houdt, of liever een miniserie bekijkt, het is er allemaal! Sinds een tijdje focussen wij ons op de beste filmlijsten in zo’n beetje ieder genre dat je kunt bedenken. Vandaag hebben wij dan ook de 20 beste filmhuisfilms op Netflix voor je op een rijtje gezet.

De kosten van Netflix

Het is algemeen bekend dat Netflix één van de meest populaire streamingsdiensten is. Met haar enorme aanbod aan films en series voor elk moment van de dag is er voor iedereen wat wils. Netflix heeft een aantal verschillende abonnementen, drie om precies te zijn, waar de prijzen afgelopen jaar een beetje zijn gestegen. Toch, zijn alle drie de abonnementen nog goed te betalen en heb je dus nog altijd in de hand welk abonnement het beste bij jou past!

Hieronder zetten we de verschillende accounts voor je op een rijtje met de voor- en nadelen en de prijzen.

BasicStandaardPremium
Maandelijkse kosten€ 7,99€ 11,99€ 15,99
Aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken124
Aantal telefoons of tablets waarop je downloads kunt opslaan124
Onbeperkt series en films kijken
Kijk op je laptop, tv, telefoon en tablet
HD beschikbaar
Ultra HD beschikbaar

De top 7 beste filmhuisfilms op Netflix!

Zoals gezegd hebben we deze keer de 20 beste filmhuisfilms op Netflix voor je op een rij gezet. We beginnen met de top 7, die we uiteraard even in de spotlight zetten. Nog niet uitgekeken? Dan kun je daaronder de overige 13 films bekijken die de lijst compleet maken.

1. The Invitation

The Invitation is een kleine thriller die op Sout by Southwest filmfestival in premiere ging. De film draait om Will, briljant gespeeld door Logan Marshall-Green, die een uitnodiging ontvangt van zijn ex en haar nieuwe man. Ondanks dat Will het niet helemaal vertrouwd besluit hij toch langs te gaan. Wanneer hij er eenmaal is krijgt hij langzaam maar zeker een naar onderbuikgevoel dat hem doet geloven dat Eden, zijn ex, en haar nieuwe partner duistere plannen hebben voor hun gasten.

2. Marriage Story

De film begint met een opdracht van een relatietherapeut om goede dingen over elkaar op te schrijven. Twee jonge ouders staan op het punt om uit elkaar te gaan. De rek is eruit en ze willen beiden iets anders. Echter hebben ze samen een kindje, iets wat het allemaal nog lastiger maakt dan dat het al is. De film zit vol met realistische, heftige en ontroerende momenten. Toch heeft de film ook mooie luchtige en ironische momenten. Marriage Story barst van de sterke dialogen en lange scenes en is het dan ook zeker waard. Een geweldige filmhuisfilm op Netflix dus!

3. The Meyerowitz Stories

Deze film ging op 21 mei 2017 op première op het filmfestival Cannes. De film portretteert drie volwassen kinderen die in conclaaf liggen met hun vader. De drie komen samen in New York wanneer hun vader op sterven ligt waar ze, opnieuw, moeten vechten voor de liefde van hun narcistische, bittere vader.

Een prachtige film met sterke acteurs, vlijmscherpe dialogen en fantastisch acteerwerk!

4. Birdman

Birdman is een dramafilm met een komisch randje eraan. De Amerikaanse film kwam uit in 2014.


Riggan Thomson is een acteur die ooit een superster was. Nadat hij echter besluit om de birdman 4 af te slaan is hij langzaam maar zeker in de vergetelheid geraakt. Hij probeert het in het theater, iets wat ook niet echt een succes is. Terwijl hij de strijd aangaat met zichzelf probeert hij zijn leven, familie, carrière en zichzelf, weer op terug op de rails te krijgen.

5. Moonlight

Jaren 80, Miami. Dit verhaal focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit.

6. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Als Ted Bundy schuldig wordt bevonden aan poging tot moord en in de gevangenis beland kan zijn vriendin, Liz Kendall, maar niet geloven dat hij écht schuldig is. Pas wanneer hij nogmaals aangeklaagd wordt door moord kan ze stukje bij beetje de waarheid in de ogen aankijken. Nadat Ted zo’n 30 moorden bekend en de doodstraf krijgt kan ze er echt niet meer onderuit, en moet ze zien te dealen met alles wat haar vriend heeft gedaan.

Een opmerkelijke film, waarin Zac Efron de sterren van de hemel speelt.

7. Call me by your name

Call my by your name ging in première op 22 januari 2017 tijdens het Sundace filmfestival. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van André Aciman.

Tijdens de zomerperiode in 1983 brengt de zeventienjarige Elio Perlman de dagen door met zijn gezin in hun zeventiende-eeuwse villa in de Italiaanse regio Lombardije. Al snel ontmoet hij Oliver, een doctoraatsstudent die Elio’s vader met een onderzoek komt helpen.

[vegelijker1]

De overige 13 beste filmhuisfilms op Netflix!

Mocht je nou nog geen genoeg hebben van de films die we hierboven hebben genoemd, dan hebben we uiteraard nog een mooi aanbod aan andere filmhuisfilms op Netflix.

 • The Nice Guys
 • Beasts of No Nation
 • Der Untergang
 • The Falls
 • The Hand of God
 • The Great Beauty
 • First Reformed
 • Sand Storm
 • The Bad Batch
 • An Angel at my Table
 • Jonas
 • Swimming Pool
 • Dos

Dat was de lijst weer! Op zoek naar andere lijsten, andere genres of andere films? Kijk dan gauw even verder op www.streamplaza.nl !