De 50 beste horrorfilms op Netflix!

We vieren ondertussen bijna de 25e verjaardag van een van de meest populaire streamingsdiensten over de hele wereld. Al voor langere tijd kunnen we met z’n allen genieten van al het moois dat de dienst ons te bieden heeft. Voor ieder is er wel wat wils, of je er nu van houd om samen of alleen een film of serie te bekijken, het kan allemaal! Ben je op zoek naar de beste horrorfilms op Netflix? Dan zit je bij ons goed! Vandaag gaan we over de 40 engste horrorfilms die Netflix ons te bieden heeft!

De kosten van Netflix

Laten we het eerst even over Netflix zelf hebben. Afgelopen oktober maakte de streamingsdiensten bekend de prijzen iets om hoog te gooien. Maar, geen getreur: het is nog steeds voor iedereen zeer goed te betalen! Netflix heeft drie verschillende abonnementen, waarvan het meest gebruikte abonnement het standaard-account is. Deze prijzen zijn met drie euro omhoog gegaan. Wanneer je een premium-account hebt ben je vanaf oktober twee euro meer gaan betalen. Het basis-account is precies hetzelfde.

Hieronder zetten we de verschillende accounts voor je op een rijtje met de voor- en nadelen en de prijzen.

BasicStandaardPremium
Maandelijkse kosten€ 7,99€ 11,99€ 15,99
Aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken124
Aantal telefoons of tablets waarop je downloads kunt opslaan124
Onbeperkt series en films kijken
Kijk op je laptop, tv, telefoon en tablet
HD beschikbaar
Ultra HD beschikbaar

De 15 beste horrorfilms op Netflix

Nu we dat gehad hebben gaan we over naar de 15 beste horrorfilms op Netflix. Elke film zullen we even kort uitlichten. Daarna gaan we uiteraard verder met de overige 35 engste horrorfilms op Netflix.

1. Fear Street Part one: 1994

Fear street is een enge trilogie van horrorfilms. Alle drie de films kun je niet missen wanneer jij echt een fan bent van goede horrorfilms.

Het eerste deel speelt zich af in 1994. Drie tieners komen erachter dat de moorden die in hun thuisplaats hebben plaatsgevonden waarschijnlijk aan elkaar verbonden zijn. Daarnaast komen ze er ook achter dat zij het volgende doelwit zijn…

Het eerste deel is een spannende, en bloederige, start van een filmreeks. De overige twee delen staan overigens ook al op Netflix, dus je kunt er een ware filmmarathon van maken!

2. Fear street part two: 1978

In het tweede deel gaan we iets dieper in het verleden van Shadyside en de donkere geschiedenis in de stad. Dit deel speelt zich af in 1978, zoals de titel aangeeft, en alles vind plaats op Camp Nightwing, waar mensen uit Shadyside en het rijke Sunnyvale samenkomen om vakantie te vieren. Wanneer er een aantal rare voorvallen zich afspelen moeten alle vakantiegangers samenwerken om een bloedbad te voorkomen.

Al met al een zeer goed vervolg op de eerste film!

3. Fear street part three: 1666

Voor het laatste deel gaan we verder terug in de tijd. Eindelijk wordt er onthuld hoe de vloek onderdeel werd van het stadje Shadyside en haar geschiedenis. Tegelijkertijd zien we hoe de cast uit de eerdere films probeert een einde te maken aan de vloek die de stad al jaren teistert.

Deze film is de perfecte hekkensluiter van de Fear Street Trilogie. Wij raden ‘m écht aan!

4. Blood red sky

Blood red sky is een Amerikaanse horrorfilm op Netflix, en hij werd geregisseerd door Peter Thorwarth.  De film draait om Nadja, een moeder die alles op alles zet om haar zoontje te beschermen wanneer terroristen proberen het vliegtuig waar ze in zit, te kapen.

Op het eerste oog is het een doodnormale vrouw die het op moet nemen tegen een aantal zwaar bewapende en angstaanjagende mannen. Toch is het op het eerste oog niet wat het lijkt. Nadja moet een duister geheim onthullen om ervoor te zorgen dat zij, en haar zoontje, geen slachtoffers worden.

5. Army of the Dead

De naam van deze film doet wellicht verwachten dat Army of the Dead een vervolg is op Dawn of the Dead. Nope! Army of the dead is de start van een geheel nieuwe franchise vol zombies. We kunnen nog een spin-off en een animeserie. Een vervolg is er al!

In de film leren we Scott Ward kennen. Een grote man met een klein hartje die na de zombie uitbraak net op tijd wist te ontsnappen. Hij leidt nu een rustig leven, maar al snel krijgt hij een bizar voorstel. Een zakenman vraagt hem om terug te keren naar de plek van de uitbraak om daar een kluis te kraken. De japanner weet Scott te vertellen dat daar nog zo’n 200 miljoen dollar ligt en dat hij, als het hem lukt om binnen 48 uur de kluis te kraken, 50 miljoen dollar krijgt.

6. A classic horror story

A Classis Horror Story kunnen we wel zien als de eerste échte Netflix Original horrorfilm. De film zit vol met bloedvergieten en gruwelijke beelden en de acteurs spelen daadwerkelijk de sterren van de hemel.

Het plot van de film begint met vijf carpoolers die samen naar een gemeenschappelijke bestemming rijden in een camper. Al snel krijgen ze echter een ongeluk in the middle of nowhere. Door omstandigheden vinden ze al snel de weg waar ze op reden niet meer terug. Ze komen terecht in een bos waar ze te maken krijgen met een sekte met gevaarlijke, en duistere, bedoelingen.

7. Wrong Turn

Wrong Turn is een remake van de gelijknamige film die zo’n 20 jaar geleden uit kwam. Speciaal voor deze remake is de schrijver terug gekomen om de film uit te werken. Dat kan alleen maar heel veel goeds betekenen, toch?

Ook hier raakt een groep tieners verdwaald, maar nu tijdens een wandeltocht nadat ze besloten hebben om van het pad af te gaan. We volgen een van de vaders: Scott. Hij gaat op zoek naar zijn verdwenen dochter en komt terecht in een gehucht waar hij niet bepaald warm wordt verwelkomd.

8. Things heard & seen

Things Heard & Seen gaat over een jonge moeder die met moeite haar droombaan in Manhatten opzegt. Catherine’s echtgenoot heeft een baan ergens anders aan universiteit gekregen. Samen vertrekt het echtpaar naar een oud, afgelegen huis.

In het huis spookt het en niemand kan vertellen wat er zich in het oude huis heeft afgespeeld. De duistere, enge gechiedenis komt niet alleen  langzaam maar zeker aan het licht maar zorgt er ook voor dat huwelijk van de twee afbrokkelt. Zal de geschiedenis zich herhalen?

9. Aftermath

Nog een film in het hounted house thema! Echter is dit niet zomaar een film. Ondanks dat het thema veel gebruikt wordt, is de film Aftermath een spannende horrorfilm.

Een jong stel heeft het lastig. Ze hebben al wat problemen in hun relatie. Wanneer ze een geweldige deal aangeboden krijgen over een huis met een nogal dubieuze geschiedenis hoeven ze er niet lang over na te denken. Het huis zouden ze normaliter namelijk niet kunnen betalen en het lijkt een geweldige optie om een nieuwe, verse start te maken en hun relatie nieuw leven in te blazen.

10. No one gets out alive

Deze film is een verfilming van het gelijknamige boek van Adam Nevill. Ambar is naar Amerika gekomen voor de American Dream na jaren voor haar moeder in Mexico gezorgd te hebben. Ze heeft al snel een baantje gevonden en ze besluit vooralsnog een kamer te huren in een pension. Binnen no time beginnen bizarre nachtmerries haar ’s nachts wakker te houden. Langzaam maar zeker begint Ambar zich af te vragen wat er toch met het huis is, en wie hen ongezien vergezeld. Het wordt haar duidelijk dat ze niet zomaar kan ontsnappen.

11.The Call

We zijn van Zuid Koreaanse horrorfilms gewend dat ze geweldige horrorfilms uitbrengen. En `ook deze film is wederom van geweldige kwaliteit! En echte aanrader voor iedereen die zich een avond kan vermaken met een huiveringwekkende horrorfilm op Netflix.

Een vrouw krijgt op een avond laat een bijzonder belletje: ze wordt namelijk gebeld door een vrouw die haar om hulp vraagt. De vrouw verteld haar dat ze wordt misbruikt door haar familie. Al gauw komt de 28-jarige Seo-Yeon erachter dat de vrouw in hetzelfde huis woont als zijzelf, maar met een tijdsverschil van 20 jaar!

12.Voces

Daniel, Sara en hun negenjarig zoontje Eric zijn net ingetrokken in een oud huis, niet wetende dat de buren het “het huis van de stemmen” noemen. Eric is de eerste die vreemde geluiden in het huis opmerkt. Als Eric onder vreemde omstandigheden komt te overlijden, trekt Sara tijdelijk in bij haar ouders na een verhitte discussie met Daniel. Alleen achtergebleven in het huis, hoort Daniel ineens de stem van Eric op zijn telefoon, als hij zijn excuses wil maken aan Sara. De twee roepen de hulp in van een expert in het bovennatuurlijke en zijn dochter om op onderzoek uit te gaan.

13.Relic

Relic is een spannende horrofilm van Natalie Erika James. Het is geen film die het moet hebben van jumpscares of monsters die je de stuipen op het lijf jagen. Het gaat om de opbouw van spanning en geloofwaardige personages die ervoor zorgen dat je de volledige 89 minuten op het puntje van je stoel blijft zitten.

In de film maken we kennis met Kay en haar kleindochter Sam. Ze kunnen het niet zo goed met elkaar vinden, maar door omstandigheden worden ze gedwongen om samen te werken. Wanneer Edna, en ander gezinslid, verdwijnt en na een aantal dagen doodgewoon weer opduikt komen de twee er namelijk al snel achter dat ze zich vreemd gedraagt.

14.Follow Me

Een spannende film waar ontsnappen het belangrijkste is! We leren Cole kennen, een jongen die vlogt voor zijn werk. Cole reist naar Moskou in de hoop een hoogtepunt te behalen in zijn leven. Daar staat namelijk een exclusieve escape-room die alle andere escape rooms. Cole krijgt, bij de ingang, op het hart gedrukt dat alles echt veilig is. Al gauw blijkt dat niet helemaal de waarheid te zijn…

15.The Old ways

The Old Ways heeft bijna een perfecte score op rotten tomatoes en deze film mag dan ook zeker niet ontbreken in de lijst met de engste horrorfilms op Netflix. Het is het regisseursdebuut van Christopher Alender en wij zijn superenthousiast!

In de film kijken we naar Cristina, een journaliste uit Mexico. Ze reist vanuit Amerika terug naar het land waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Ze gaat opzoek naar het verhaal van tovenarij. Wanneer ze aangekomen is wordt ze echter ontvoerd door een groep locals die haar zien als de reincarnatie van de duivel…

De overige 35 films!

Heb je de andere films één voor één verslonden en kan je maar geen genoeg krijgen van de engste, spannendste horrorfilms op Netflix? Wij komen altijd voorbereid, en dus hebben wie hieronder nog een lijst horrorfilms op Netflix die je de stuipen op het lijf jagen!

 1. Hubie Halloween
 2. Kadaver
 3. Nobody sleeps in the woord tonight
 4. The Conjuring
 5. Don’t breath
 6. Under the Shadow
 7. Insidious
 8. The exorcism of Emily Rose
 9. Mother!
 10. Hush
 11. The final Girls
 12. Dr Jekyll & Sister Hyde
 13. The Crazies
 14. Gerald’s game
 15. Escape Room
 16. He never died
 17. The visit
 18. The ritual
 19. Apostle
 20. Shelter
 21. Verónica
 22. The perfection
 23. Circle
 24. Cam
 25. Eli
 26. Little Evil
 27. Fright
 28. Gost Ship
 29. Demons of the mind
 30. The Silence
 31. Eye See You
 32. Wish Upon
 33. Poltergeist
 34. The Prodigy
 35. Quarantine

Op zoek naar een ander genre dan horrorfilms? Check dan even streamplaza voor een heel scala aan andere lijsten die je wellicht ook leuk zou kunnen vinden!