De 50 beste kerstfilms op Netflix!

Sinterklaas is het land uit! Ondanks dat je uiteraard het hele jaar door kerstfilms kunt kijken breekt eindelijk de officiële tijd om de kerstfilms van zolder te halen weer aan. Oké, niet echt natuurlijk want Netflix biedt zo ongeveer alle kerstfilms die je maar kunt bedenken aan. De keuze is reuze en het blijft dan ook lastig om te kiezen. 

Nog geen Netflixabonnementje?

Laten we het eerst even over Netflix hebben. Want naast een heel scala aan kerstfilms kun je ook voor een hoop andere dingen terecht op de streamingsdienst. Uiteraard betaal je daar een kleine prijs voor, maar er is dan ook voor ieder wat wils! Of je nu een van de beste kerstfilms wilt zien of liever een actie- of horrorfilm kijkt. Er is vanalles. Netflix laat je kiezen uit drie soorten abonnementen:

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

Wat je er ook wel of niet voor wilt betalen, een Netflixabonnementje is het zeer zeker waard!

De vijftien beste kerstfilms op Netflix!

Laat ons voor je de vijftien beste kerstfilms op Netflix op een rijtje zetten. Zo hoef je je tijdens de feestdagen niet te vervelen!

1.  It’s a Wonderful Life 

We beginnen met een wat oudere film, namelijk eentje uit 1946! Maar, wauw… Wat een prachtige film is dit. De film draait om George Bailey, die in Bedford Falls woont. Na het overlijden van zijn vader zet hij het familiebedrijf voort en probeert hij dit uit de handen van een shady ondernemer te redden. Als dit faliekant mislukt wenst hij op een dronken avond dat hij nooit geboren was. Zijn beschermengel komt naar beneden en laat hem zien hoe zijn woonplaats eruit had gezien zonder dat hij geboren was. 

2.  How the Grinch Stole Christmas! 

De Grinch slijt zijn dagen in zijn hol, op de top van een berg met zijn hond Max. Zijn dagen brengt hij voornamelijk door met slaap en hij eet eigenlijk alleen maar beverolie en zure melk… Daarnaast komen de kerstdagen eraan en als hij ergens een hekel aan heeft dan is het wel kerst. En dat is voor hem een goede reden om de pret van de inwoners van Whoville, het dorpje onderaan de berg, compleet te verpesten. Wat dat voor gevolgen heeft had hij zelf niet kunnen bedenken…

3.  Love Actually 

Nog een film die echt niet aan deze lijst mag ontbreken. Love Actually volgt het liefdesleven van acht Britten in de tijd voor kerst. Zo heb je de premier: die wordt verliefd op een meisje dat hem thee brengt. Zijn zus heeft problemen in haar huwelijk. In een ander gezin rouwen vader en zoon om het verlies van vrouw en moeder. Desbetreffende jongen is ook nog eens smoorverliefd op een klasgenote. En dat allemaal tijdens kerst. 

Love Actually is een heerlijke feelgood film, heerlijk voor een avondje op de bank met een warme chocolademelk en de mensen die je liefhebt!

4.  Die Hard

Die Hard is een actiefilm die misschien een beetje gek overkomt in deze lijst, maar wij zijn ervan overtuigd dat het toch echt een kerstfilm is! Voornamelijk een goede als je niet zo’n zin hebt in een standaard kerstfilm en daarom ook een uitblinker in deze lijst. 

John McClane vliegt op kerstavond naar zijn vrouw, waar hij overigens een beetje van vervreemd is geraakt. Hij heeft beloofd met haar mee te gaan naar de kerstborrel op haar werk. De goede sfeer is echter van korte duur: een bende overvalt het bedrijf en gijzelt alle gasten. McClane heeft dus de zware taak om haar en haar collega’s te redden. 

5.  Frozen

“ Let it goooo”. De meesten mensen kennen deze film, maar als je deze nog niet gezien hebt dan is het het zeker waard om deze heerlijke kerstfilm eens op te zetten!

Frozen is een Amerikaanse animatiefilm. Met deze film waan je jezelf even in een vervloekt koninkrijk waar het altijd winter is. Anna wil hier iets aan doen, voornamelijk omdat de mensen in de stad haar zus Elsa verantwoordelijk stellen. Samen met Kristoff, die ze pas enkele dagen kent, gaat ze op zoek naar haar zus, ookwel de Snowqueen genoemd, om hun stad te redden!

6.  Home Alone 1 t/m 4

Home Alone is een van de meest bekende kerstfilmreeksen van de wereld. Alle films draaien om de achtjarige Kevin, die keer op keer “Per ongeluk” thuisblijft tijdens de kerstvakantie en zichzelf moet verdedigen tegen Harry en Marv.

Alle Home Alone films zijn vermakelijke films die zeker een lach op je gezicht zullen toveren. Ook al heb je de film al 100 keer gezien (wat niet verrassend is, omdat ze elke kerst wederom op TV verschijnen) dan is dit je teken om deze leuke kerstfilm op Netflix op te zetten en samen, of alleen, te genieten van de rare capriolen van Kevin en zijn belagers!

7.  Love Hard

De romantische komedie Love Hard volgt Nathalie Bauer (gespeeld door Nina Dobrev). Nathalie is ongelukkig in de liefde en kiest op de een of andere manier altijd de verkeerde mannen uit. Na verschillende bizarre dates komt ze een leuke vent tegen via een dating app. Helaas komt ze er, nadat ze op het vliegtuig is gestapt om hem te ontmoeten, achter dat dit een typisch gevalletje catfish is.

Love Hard is een van de leukste, grappige kerstfilms op Netflix. De film zorgt gegarandeerd voor een leuke avond en is echt op en top een romantische komedie!

8.  Edward Scissorhands

Een film uit 1990 met Johhny Depp en Winona Ryder in de hoofdrol… En wat voor film! Edward is een creatie van een uitvinder die zijn werk nooit af heeft kunnen maken door een vroegtijdige dood. Dit heeft erin geresulteerd dat Edward scharen heeft in plaats van handen. Wanneer een vrouw hem in zijn grote landhuis vindt besluit ze hem mee te nemen naar haar familie. 

Een prachtige, ontroerende film over waar de sneeuw vandaan komt, en een aanrader voor tijdens de feestdagen! 

9.  Father Christmas is Back

Caroline Christmas heeft stress voor Kerst. Ze wil namelijk niets liever dan een geweldige en perfecte kerst met haar zussen. Caroline, die nogal een controlfreak is, zet alles op alles om samen te kunnen vergeten dat hun vader hen lang geleden op 25 jaren heeft achtergelaten. Wanneer het zover is, en iedereen langzaam samen begint te komen gaat de bel en staat vader plotseling, met zijn nieuwe vriendin, voor de deur. Dat is de start van een reeks bijzondere feestdagen. 

10. The Polar express

The Polar Express is zeker een van de meest bekende en beste kerstfilms allertijden. Een van de redenen waarom deze op nummer tien in onze lijst staat!Op kerstavond wordt een jongetje wakker van een enorm lawaai buiten. Als hij, nieuwsgierig als hij is, uit zijn raam kijkt ziet hij een gigantisch mooie stoomtrein! De conducteur nodigt hem uit om mee te gaan en uiteraard kan het jongetje dit niet weigeren. Dit wordt een van de grootste avonturen van zijn leven: Ze gaan op reis naar de Noordpool waar de kerstman woont!

11. A California Christmas: City Lights

A California Christmas: City Lights is het vervolg op A California Christmas. Callie en Joseph werden ongeveer een jaar geleden smoorverliefd op elkaar. In het afgelopen jaar is er veel gebeurd: ze hebben nu een eigen melkboerderij en een wijnhandel. Ondanks dat ze nog steeds hoteldebotel van elkaar zijn wordt het allemaal iets lastiger wanneer Joseph terug naar de stad moet vanwege verplichtingen aan zijn familie en zaken. Kortom: een heerlijke kerstfilm die je hart zal doen smelten.

12. Elves

Een familie reist met zijn viertjes naar een afgelegen eiland van Denemarken waar ze hopen een geweldige kerst te kunnen vieren. Op het eiland wonen voornamelijk mensen die met samen een streng religieuze gemeenschap vormen. Als snel komen ze erachter dat ze samenwonen met wel hele bijzondere wezens: elven! Wanneer ze een baby elf vinden en besluiten deze in huis te nemen is dat het begin van een reeks levensgevaarlijke gebeurtenissen.

Als je even klaar bent met zoete kerstfilms en liever voor een wat spannendere film wil gaan dan is Elves zeker een van de beste kerstfilms op Netflix!

13. David and the Elves

Netflix heeft net een nieuwe film online gezet. Het is de perfecte film als je op zoek bent naar een leuke film om je helemaal in de kerstsferen te brengen. 

De film gaat over Albert, een elf, en de elfjarige David. Albert is helemaal klaar met zijn werk als kerstelf en hij besluit daarom naar onze wereld te reizen. Hier wil hij zijn magische giften delen met de wereld. David is net verhuisd en mist zijn grootouders en zijn oude thuis. Wanneer de twee elkaar tegenkomen besluiten ze samen op zoek te gaan naar de magie van Kerst. 

14. Single All The Way

Single All The Way is wederom een fijne kerstfilm op Netflix. Peter weet dat de feestdagen weer zullen leiden tot vragen, meninge, medelijden en mislukte koppelpogingen. Om dit te voorkomen vraagt hij zijn allerbeste vriend Nick om mee te gaan naar zijn familie en zich voor te doen als zijn vriend. Peter’s moeder het echter zelf al een plan bedacht: Ze wil hem koppelen aan haar superknappe trainer: James. 

15. A Castle for Christmas

En dan zijn we alweer bij nummer 15 van de lijst ‘Beste kerstfilms op Netflix’! Deze film draait om Sophie Brown. Sophie is een schrijfster en haar fans waren, op z’n zachtst gezegd niet blij met het einde van haar boek. Daarom besluit ze af te reizen naar het schotse dorp waar haar vader vandaan komt. Ze loopt daar tegen een kasteel op dat ze graag zou willen kopen. De eigenaar is het daar niet mee eens. De twee komen terecht in een wirwar van geruzie, maar vinden ze elkaar wel echt zo vervelend…?

A Castle for Christmas is een vermakelijke kerstfilm die je heerlijk alleen of met je vrienden op de zaterdag kunt opzetten!

Was dit het dan?

Ondertussen ken je ons al wat langer en weet je misschien ook dat dit absoluut niet het einde van onze lijst aan beste kerstfilms op Netflix was! Ben je nog niet klaar, en wil je de avonden nog wat verder vullen met goede kerstfilms? Dan hebben we hier de overige 35 kerstfilms op Netflix voor je op een rijtje gezet:

 1. A dog named Christmas 
 2. Ice Age Christmas special 
 3. Miracle on 34th Street 
 4. The Polar Express 
 5. Santa Claus Is Comin’ to Town 
 6. Joyeux Noël
 7. A Charlie Brown Christmas 
 8. Siworae
 9. Remember the Night
 10. White Christmas 
 11. Silent Night
 12. The Bishop’s Wife
 13. Holiday Inn
 14. It Happened on Fifth Avenue 
 15. Christmas Vacation 
 16. Trading Places        
 17. Hogfather   
 18. White Christmas 
 19. Frosty the Snowman           
 20. Christmas in Connecticut   
 21. A Season for Miracles                     
 22. A Christmas Carol   
 23. Rise of the Guardians          
 24. November Christmas          
 25. Gremlins    
 26. A Midnight Clear    
 27. Black Christmas      
 28. Bad Santa   
 29. ‘Twas the Night Before Christmas   
 30. Un conte de Noël   
 31. Lovely, Still 
 32. Holiday Affair         
 33. The Little Drummer Boy     
 34. Arthur Christmas    
 35. The Lemon Drop Kid           

De kerstboom alweer uit de kast en de kerstmuziek ook alweer op repeat? Dan kun je deze 50 beste kerstfilms op Netflix écht niet missen! Een volledige lijst vol oude en nieuwe kerstkrakers. Wij van Streamplaza wensen je hele fijne feestdagen toe!