De 50 beste kinderfilms op Netflix

We vieren ondertussen bijna de 25e verjaardag van een van de meest populaire streamingsdiensten over de hele wereld. Al voor langere tijd kunnen we met z’n allen genieten van al het moois dat de dienst ons te bieden heeft. Voor ieder is er wel wat wils, of je er nu van houd om samen of alleen een film of serie te bekijken, het kan allemaal! Niet alleen voor volwassenen staan er leuke films op de streamingsdienst. Er is ook een enorm aanbod aan leuke kinderfilms, en dat ook nog eens voor allerlei verschillende soorten leeftijdsgroepen!

De kosten van Netflix

Netflix is dus de meest populaire streamingsdienst van de wereld. Dat is ook niet bijzonder, Netflix heeft een enorm aanbod aan verschillende films en series voor op de druilerige zaterdagavonden. De dienst  heeft drie verschillende abonnementen, waarvan het meest gebruikte abonnement het standaard-account is. Elk abonnement heeft zijn eigen voor- en nadelen. En dus kun je kiezen welk abonnement het beste bij jou en jouw wensen past. Iets wat zeer zeker fijn is!

Hieronder zetten we de verschillende accounts voor je op een rijtje met de voor- en nadelen en de prijzen.

BasicStandaardPremium
Maandelijkse kosten€ 7,99€ 11,99€ 15,99
Aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken124
Aantal telefoons of tablets waarop je downloads kunt opslaan124
Onbeperkt series en films kijken
Kijk op je laptop, tv, telefoon en tablet
HD beschikbaar
Ultra HD beschikbaar

De top 15 beste kinderfilms op netflix!

Zoals de titel waarschijnlijk al doet vermoeden hebben wij de 50 beste kinderfilms op Netflix voor je op een rijtje gezet. Enorm fijn voor als je die hele berg was moet wegwerken en je de kinderen ook een leuke middag wilt geven. Maar, uiteraard, zijn alle films hieronder ook zeker leuk voor volwassenen! We zullen de top 15 beste films uitlichten, daarna zetten we de overige 35 films nog even voor je op een rijtje.

1. Kiki’s delivery service

Kiki, een heksje in opleiding, gaat op dertienjarige leeftijd uit huis. Al snel komt ze in het kleine stadje Koriko terecht. Al snel komt de jonge heks erachter dat het lastig is om vrienden te maken. Gelukkig heeft Kiki een fijne kat waarmee ze gauw onderdak vindt in een bakkerij! Ze begint een bezorgingservice waarbij ze de lekkerste dingen bezorgt vanaf haar bezemsteel. Dat is uiteraard wanneer de avonturen beginnen.

Deze film is een heerlijk, grappig, sprookje vol mooie liedjes en schattige scénes. Niet alleen leuk voor de kids, maar ook zeker voor volwassenen!

2. Het regent gehaktballen

Deze film gaat over Flint, een uitvinder die niet echt succesvol is. Wanneer er in zijn stadje niets anders meer te eten dan sardientjes besluit hij een machine te bouwen die water in eten veranderd. De machine komt onverhoopt terecht in de lucht en het begint zowaar eten te regenen! Je kunt het zo gek niet bedenken: pizza’s, snoep en spaghetti met gehaktballen vallen zo uit de lucht. Niet lang daarna gaat het mis en moet Flint het zien op te lossen.

3. Annie

Voor de kinderen een heerlijke show, voor (groot) ouders nostalgie! Een musical waarbij voornamelijk de ouderen misschien zelf wel een traantje zullen wegpinken. In dit geval kun je ook nog eens voor de gloednieuwe verfilming kiezen, of ga je juist voor de kinderfilm van wat langer geleden?

Annie draait om een weesmeisje van slechts tien jaar oud. In de jaren dertig wordt ze geadopteerd door een steenrijke miljonair. Annie is enorm gelukkig dat ze eindelijk weer een familie krijgt maar komt er al snel achter dat de bedoelingen van de rijke vent niet zijn wat ze zouden moeten zijn. De man komt koel en wreed over, maar uiteindelijk weet Annie toch zijn hart te veroveren.

4. Brammetje Baas  

Brammetje baas is een heerlijke film die geschreven is door Tamara Bros. De personages zijn goed uitgedacht en daarnaast is de fantasiewereld van Brammetje prachtig weergegeven. Een leuke kinderfilm op Netflix dus!

De hoofdpersoon is een zevenjarige jongen met bengelbenen en een levendige fantasie die zich verheugt op groep drie, waar hij Chinees hoopt te leren. Maar als hij daar op meester P. Vis stuit, raakt die hoop snel vervlogen.

5. Shaun het schaap 

Shaun het schaap kennen we misschien nog wel van de geweldige film Wallace & Grommit. Shaun viel in deze film van de vrachtwagen en kreeg als snel zijn eigen televisie serie. In de film besluit Shaun naar de stad vertrekken. Hij wil daar maar wat graag zijn boer terugvinden. Wat het allemaal wat lastiger maakt: de boer is zijn geheugen kwijt en dierenvangers zitten Shaun achter zijn vodden.

Shaun het schaap is een spannende avonturenfilm die ook leuk is voor de allerkleinsten! Het bijzondere aan deze film: alle personages zijn van klei en de animaties zijn tot in het diepste detail uitgewerkt!

6. Pluk van de Pletteflet 

Pluk van de Petteflet is een Nederlandse film uit het jaar 2004. De film is gebaseerd op het kinderboek van Annie M.G. Schmidt. De film draait om, je raadt het al, Pluk die op zoek is naar een plek om te wonen. Zijn vriendje Dollie de Duif laat hem weten dat er een kamertje leeg staat bovenop de Petteflet. Al snel leert Pluk alle kleurrijke bewoners van de flat kennen. Wanneer hij erachter komt dat er een plan is om het park achter de flat volledig te bestraten besluit Pluk, samen met zijn vriendjes, hier een stokje voor te steken.

7. Charlie and the Chocolate Factory 

Nog zo’n film waar je kunt kiezen uit de gloednieuwe versie, of juist een wat oudere film. De eerste verfilming van het boek van Roald Dahl is uitgekomen in 1971. In 2005 heeft Tim Burton het boek op nieuw verfilmd.

De Chocoladefabriek van Willy Wonka is al decennia lang gesloten voor publiek. De fabriek staat bekend om het lekkerste snoep ter wereld. Charlie Bucket is enorm enthousiast wanneer hij hoort dat de fabriek vijf gouden tickets verstopt heeft in zijn chocoladerepen. Wanneer je zo’n ticket scoort mag je namelijk samen met een ouder een rondleiding volgen door de fabriek! Charlie is dol op chocolade en krijgt één reep per jaar, voor zijn verjaardag, omdat zijn familie het zich eigenlijk niet kan veroorloven. Die ene reep bevat geen ticket, maar door toeval veroveren hij en zijn vader toch dat gouden ticket en mag hij samen met zijn vader de chocoladefabriek in.  

8. De Piraten van Hiernaast 


In het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt de boel op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Dorpsjongen Michiel sluit vriendschap met de piraten, maar dan verschijnt ineens piraat Knokige Krelis met zijn rivaliserende piratenbende.

9. Castle in the Sky 

Castle in the Sky is een productie van Hayao Miyazaki, ook wel de Japanse Walt Disney genoemd. DE man is voornamelijk bekend door zijn dromerige sprookjes met geweldige plots. Het is een Japanse animefilm uit 1986.

De film begint met de legende dat mensen ooit steden bouwden in de lucht vanwege hun obsessie met vliegen. Deze steden hielden echter geen stand en vielen een voor een terug naar de aarde. Alleen de stad Laputa zou volgens de legende nog altijd ergens in de lucht zweven, continu verborgen door een onweersbui.

Aan boord van een luchtschip wordt een jong meisje genaamd Sheeta door kwaadaardig uitziende mannen naar een onbekende locatie gebracht. Het schip wordt aangevallen door piraten geleid door een vrouw genaamd Dola. In de chaos steelt Sheeta een medaillon van kolonel Muska en vlucht weg. Een jonge mijnwerker genaamd Pazu ziet dit, en neemt haar mee naar zijn huis. Hier vertelt hij haar dat zijn vader ooit de stad Laputa heeft gezien.

10. Babe: Een buitengewone big

Babe is een leuke kinderfilm uit het jaar 1995. Varkentje big wordt samen met zijn broertjes en zusjes geboren in de veeteelt. Per toeval wordt het biggetje gescheiden van zijn familie door een man die hem meeneemt naar de jaarmarkt. Daar wordt hij de hoofdprijs van een spel waarin mensen zijn gewicht moeten raden. Uiteindelijk wint een schapenboer Babe. Het varkentje wordt door hem meegenomen en wordt opgevangen door de herdershond, die zich over Babe ontfermt. Langzaam maar zeker wordt het bekend dat Babe een geboren schapenherder is en doet hij mee aan een wedstrijd…

[vegelijker1]

11. Paddington 

Zo’n vijftig jaar na het verschijnen van het allereerste boek over beertje Paddington krijgt de britste beer zijn eigen film! Het wordt een echte live action in combinatie met wat computeranimatie. Paddington is een enorm leuke film over de vriendelijke maar tegelijkertijd onhandige beer. Paddington reist van Peru naar Londen waar hij wordt opgenomen door familie Brown. En dat allemaal terwijl er een dieropzetter is die Paddington ook wel wil hebben…

12. De GVR / The BFG 

De GVR is een film die écht niet mag ontbreken in deze reeks. De Grote Vriendelijke Reus (of The Big Friendly Giant) is de verfilming van nog een boek van de wereldberoemde Roald Dahl. Het verhaal gaat over Sophie, die vriendschap sluit met een Grote Vriendelijke Reus. In tegenstelling tot andere reuzen weigert de grote lieverd namelijk om kinderen op te eten. Een fijne film met prachtige beelden en een enorm bekend, maar zeker niet saai, verhaal!

13. Klaus  


De kans is groot dat je Klaus vanaf nu ieder jaar in december kijkt. Vanaf het eerste moment voelt het als een kerstklassieker, ook vanwege de animatiestijl die doet denken aan de handgetekende stijl van vroeger. Klaus gaat over Jesper, een rijkeluiszoontje die door zijn vader naar een afgelegen dorp wordt gestuurd om het postkantoor te runnen. De locals zijn echter te druk met hun eeuwenlange vete om post te versturen. Pas als Jesper een oude, bebaarde timmerman in het bos ontdekt, met een schuur vol speelgoed, weet hij het tij te keren.

14. My Neighbor Totoro 

Nog een film van Hayao Miyazaki, die nog volledig met de hand getekend is ook! Het verhaal van deze, inmiddels klassieke, animatiefilm gaat over twee meisjes die naar het platteland verhuizen. ZO kunnen ze namelijk dichter bij hun moeder zijn. Deze ligt namelijk in het ziekenhuis. De meisjes ontdekken al de geesten (totoro’s) in het bos vlakbij hun nieuwe huis. Het bijzondere aan deze film? Er is geen schurk of slechterik te bekennen!

15. Matilda  


‘Ik ben slim, jij bent dom. Ik ben groot, jij bent klein.’ En je kunt er niks aan doen. Matilda’s eigen vader zegt het tegen haar, en ook haar supergemen schooldirectrice. Gelukkig krijgt het zesjarige meisje hulp van de lieve schooljuffrouw miss Honey én van de speciale kracht die ze heeft.

[vegelijker1]

De overige 35 beste kinderfilms op Netflix!

Mocht je nou nog geen genoeg hebben van de films die we hierboven hebben genoemd, dan hebben we uiteraard nog een mooi aanbod aan andere films op Netflix die je samen met de kids kunt kijken/

 1. Flushed Away
 2. The Lego Movie 
 3. Meester Kikker
 4. Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
 5. Minoes 
 6. De Boskampi’s
 7. Mees Kees
 8. Dolfje Weerwolfje 
 9. Hugo 
 10. Arrietty
 11. The Letter for the King
 12. The Tale of the Princess Kaguya 
 13. Spijt!
 14. Achtste groepers huilen niet
 15. De kleine prins
 16. Spirited Away 
 17. The Breadwinner
 18. The Boy Who Harnessed the Wind 
 19. Now Is Good/Voor ik doodga
 20. Princess Mononoke
 21. Free Willy
 22. Shrek
 23. Abeltje
 24. Spirited Away
 25. Spider-Man
 26. Wonder
 27. De Croods
 28. Angry Birds
 29. Vivo
 30. Madagascar
 31. Tom en Jerry de film
 32. Verschrikkelijke Ikke
 33. Huisdiergeheimen
 34. The Karate Kid
 35. De club van Lelijke Kinderen

Dat was de lijst weer! Op zoek naar andere lijsten, andere genres of andere films? Kijk dan gauw even verder op www.streamplaza.nl !