De 50(!) beste komedies op Netflix.

Gaat jouw hartje sneller kloppen van een goede thriller? Of kijk je juist liever een romantische komedie? Either way, bij Netflix heb je altijd de per-fecte film voor jezelf en je vrienden! We vinden het allemaal heerlijk om lekker met een zak chips op de bank te hangen om een van de beste komedies op Netflix te kijken. Het is comfortabel en ook nog eens kostenbesparend! Bij de bioscoop moet je daar grof geld voor betalen en dan is de film nog niet eens begonnen…

Netflix is een van de meest populaire streamingsdiensten in ons koude kikkerlandje. Er is altijd genoeg keuze en de kans is dan ook groot dat je de leukste grappige film in het menu zult vinden.

Maar wat kost dat dan?

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Je kunt namelijk zelf kiezen hoeveel je er precies voor uit wilt geven, het is compleet afhankelijk van jouw wensen. Waar ben je naar op zoek, wat heb je nodig en hoeveel mag het allemaal kosten? Netflix heeft 3 verschillende abonnementen, elk met zijn eigen features natuurlijk.

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

Oftewel, waar je ook van houd, het is er! Voor het enorme aanbod aan films hoef je het ook niet te laten.

De 15 leukste komedies op Netflix!

Wij nemen je mee in de top 50 beste komedies op Netflix. De eerste 15 zullen we, speciaal voor jou, uitlichten!

1.   The Trip

The trip is absoluut geen film die onder het mom ‘13 in een dozijn’ valt. De film wordt geregisseerd door Tommy Wirkola en is absoluut een inktzwarte, maar hilarische, komedie. Lars (gespeeld door de Noorse Aksel Hennie) heeft wel een heel bijzondere planning voor zijn vakantie met zijn vrouw Lisa (Noomi Rapace): Hij wil haar vermoorden. Maar, er zijn altijd twee kanten van de Medaille: Lisa heeft hem namelijk ook liever dood dan levend. Het loopt compleet uit de hand wanneer een aantal onverwachte outsiders hen vergezellen. Dit alles zorgt voor onverwachte twists en een grappige momenten!

2.   The Fable: The Killer who doesn’t kill

The Fable is een origineel Japanse film geregisseerd door Kan Eguchi. Akira is een legendarische huurmoordenaar die ook wel onder de naam ‘Fable’  gaat. Hij is enorm de druk geweest de laatste tijd en krijgt van zijn baas dan ook het order om het rustig aan te doen. Samen met zijn huisgenoot (en partner in crime) doet hij zich voor als broer en zus terwijl hij parttime aan de slag gaat bij een designbedrijf. Uiteraard weet niemand daar van zijn achtergrond. Totdat een van Akira’s collega’s target wordt van een andere huurmoordenaar…

Waar de eerste film af en toe de balans verloor tussen humor en actie lijkt het erop dat de regisseur zich deze keer graag wilde focussen op de ontwikkeling van de karakters. De film een van de beste komedies op Netflix en is prima te bekijken als een op zichzelf staande film. Echter, raden we je zeker aan om het eerste deel ook te bekijken!

3.   Moxie

Moxie is de verfilming van een boek bij dezelfde naam van Jennifer Matthieu en wordt geregisseerd door Amy Poehler.. Wanneer haar gloednieuwe klasgenoot Lucy zich in alle felheid verzet tegen de seksistische status quo van het klaslokaal, heeft Vivian een openbaring. Hier moet iets tegen worden gedaan. Ze duikt in het punkverleden van haar moeder voor inspiratie, en brengt vervolgens een zelfgeknutseld blad uit met strijdlustige leuzen: ‘Moxie’. Al snel klimt er een beweging op. Vivian sluit zich uiteraard aan, maar niemand weet dat zij degene is die in eerste instantie is begonnen met het blad Moxie. Zaken lopen enigszins uit de hand als het een wig drijft tussen Vivian en haar beste vriendin Claudia.

De film is een perfect recept voor een goede komedie. Het speelt zich af op een Amerikaanse High School en de verschillende rollen worden vertolkt door getalenteerde jonge acteurs. Daarnaast is Patrick Schwarzenegger de ideale schurk! Daarnaast wordt er naar een mooie climax toegewerkt wat er voor zorgt dat deze film zeker in de lijstje past!

4.   Loco por Ella

Na een geweldige one night stand met de mysterieuze Carla maakt Adri de knotsgekke keuze om zichzelf op te laten nemen in de psychiatrische inrichting waar Carla woont. En dat enkel en alleen om haar nog een keer te kunnen zien.

Loco por Ella valt zeker onder de noemer: beste komedie op Netflix! De film is een makkelijke film waar je lekker doorheen kijkt. Het is een leuke, grappige film die je het liefst kijkt op een zaterdagavond met je partner of vrienden.

5.   Le Guide de la famille parfait

Deze film heet ook wel ‘The Guide to the perfect family’. Het is een Canadese komedie van regisseur Ricardo Trogi. Het plot is zoals de titel ook al een beetje doet denken: Martin en Marie-Soleil zijn een getrouwd stel die misschien net iets te veel bovenop hun kinderen zitten. Toch zien ze niet dat hun dochter Rose langzaam maar zeker steeds meer last krijgt van haar mentale gezondheid.

‘ The guide to a Perfect Family’ is zeker een goede komedie met grappige, leuke momenten. Toch is het ook zeer zeker op wat momenten wat serieuzer en haalt het ook wat serieuzere thema’s aan. De balans tussen een goede komedie en een dramafilm is echter perfect!

6.   Red Notice

Red Notice is een van de beste actie comedy films op Netflix. In de film achtervolgen Dwayne ‘The Rock’  Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot over de hele wereld. Reynolds is, als kunstdief, bezig om drie mysterieuze kunstwerken bij elkaar te jatten. The Rock is hem op het spoor. Beide mannen moeten echter de handen in elkaar slaan wanneer ze in de luren worden gelegd door een tweede dief.

Red Notice is comfortabel kijkvoer met komische momenten, luchtige grappen en gevatte oneliners! 

7.   June & Kopi

June en Kopi is een hartverwarmende, liefdevolle film van Noviandra Santosa. De titel bestaat uit de namen van de twee honden Juni & Kopi. June is een straathond die in het begin van het verhaal wordt gered door Aya, een illustrator, die de hond mee naar huis neemt. Daar wordt de hond liefdevol ontvangen door Kopi, de loyale familiehond. Maar iets minder door Aya’s man Ale. Wanneer de twee een dochter krijgen word June, naast Kopi, haar beste vriend.

Het verhaal laat de honden stralen en zit bomvol grappige momenten die voor een hilarische avond zullen zorgen!

8.   Love Hard

Love hard is nummer acht op ons lijstje. De romantische komedie Love Hard volgt Nathalie Bauer (gespeeld door Nina Dobrev). Nathalie is ongelukkig in de liefde en kiest op de een of andere manier altijd de verkeerde mannen uit. Na verschillende bizarre dates komt ze een leuke vent tegen via een dating app. Helaas komt ze er, nadat ze op het vliegtuig is gestapt om hem te ontmoeten, achter dat dit een typisch gevalletje catfish is.

Love Hard is een van de leukste, grappige kerstfilms op Netflix. De film zorgt gegarandeerd voor een leuke avond en is echt op en top een romantische komedie!

9.   To All the Boys: Always and forever

To all the boys: Always and forever is een Amerikaanse Romantische Comedy die geregisseerd is door Michael Filmognari. Lana Condor en Noah Centineo spelen de hoofdrollen. Daarnaast is het de laatste film in de ‘To All the Boys’ series.

In dit deel van de trilogie staat het laatste jaar van high school centraal. Lara Jean komt terug van haar reis naar Seoul met familie. Ze moet nu echter een keuze maken waar ze gaat studeren en of ze dat met of zonder haar vriendje gaat doen!

Het is een liefdevolle en romantische afsluiter van een filmreeks. Na de laatste seconden van de film zul je zonder twijfel meer willen zien van deze romantische filmreeks op Netflix!

10.                    8 Rue de l’Humanité

Rue de l’Humanité behoort ook zeker in de lijst van beste komedies op Netflix! Parijs gaat door de Corona pandemie in lockdown. Veel mensen ontvluchten de Franse stad en iedereen moet zich aanpassen aan de situatie. Zo ook de bewoners van een flatgebouw. Ze kennen elkaar nauwelijks maar langzaam maar zeker komt daar verandering in.

8 Rue de l’humanité is wederom een hilarische komedie die heerlijk wegkijkt. De film zorgt voor een lach op je gezicht dankzij de flauwe grappen en het fijne acteerwerk. Als kijker krijg je tegelijkertijd ook nog een aantal herkenbare scenario’s te zien.

11.                    Attack of the Hollywood Clichés!

Filmclichés zijn vaak een van de grootste ergernissen van filmliefhebbers. Rob Lowe verzamelde een groep van acteurs, schrijvers en regisseurs en ging bij hen te rade welke clichés er in Hollywood gebruikt worden. In deze film gaat hij met ze in gesprek. Alle clichés worden mooi op een rijtje gezet, voeg daar grappige voorbeelden aan toe en voilà: je hebt een van de beste komedies op Netflix!

12.                    Friendzone

Thibault is de hoofdpersoon in deze leuke, romantische komedie. Hij is een hopeloze romanticus die gelooft in ware liefde. Hij heeft drie beste vriendinnen die hem stuk voor stuk hebben ‘gefriendzoned’. Op een avond besluit hij nog even een frisse duik in de zee te nemen, en dan ontmoet hij Rose die gestoken is door een kwal. Uiteraard valt hij als een blok voor haar. De twee raken bevriend en ook Rose maakt hem al snel duidelijk dat het puur vriendschappelijk is. Thibault is er echter van overtuigd dat dit wel eens ‘de ware’ voor hem zou kunnen zijn…

13.                    Afterlife of the party

Cassie is de hoofdpersoon van dit verhaal. Ze leeft om te feesten, het liefst staat ze elke avond op de bar te dansen met een cocktail in haar hand. Cassie is al-tijd klaar om op stap te gaan. Wanneer ze door een ongeluk sterft beland ze in een soort Twilightzone. Ze krijgt een lijstje met drie namen, en met alle drie deze personen heeft ze nog wat goed te maken.

The Afterlife of the Party is een andere versie van ‘Goshts of Girlfriends Past’ maar toch een zeer vermakelijke comedy waarbij het romantische verhaal zich eens een keer op de achtergrond afspeelt. De film wisselt af tussen luchtig en grappig maar heeft een prachtige ondertoon. Een heerlijke film voor tussendoor dus!

14.                    Yes day

Alisson en Carlos waren ooit een impulsief, en positief stel. Alles wat op hun pad kwam was leuk, en tegen alles zeiden ze dan ook ‘ja’. Echter zijn ze nu twintig jaar en 3 kinderen verder en lijkt ‘nee’ hun leven te beheersen. Dit zorgt voor frustratie alom. Na een tip van de school van hun kinderen besluiten ze te gaan voor een ‘yes-day’. Yes Day is een fijne familiefilm voor op de zondagmiddag.

15.                    Resort to love

Resort to love is een leuke romantische komedie om samen, of alleen te kijken. In de nasleep van een gebroken hart en een mislukte carrière gaat een zangeres aan de slag bij een chic eilandresort, waar haar ex-verloofde toevallig gaat trouwen. Resort to love zorgt voor een schattige love-story met interessante personages!

Niet uitgelachen?

Ben je nog niet uitgelachen na deze lijst aan fantastische komedies? Dan hebben we nog zo’n 35 andere komedies op Netflix die vast en zeker de moeite waard zijn, en ze zijn allemaal van 2020/2021!

 1. Mimi
 2. Angeliena
 3. De Mitchells tegen de machines
 4. The Last Kids on Earth
 5. Ali & Ratu Ratu Queens
 6. Fate of Alakada
 7. What are the odds?
 8. One lagos Night
 9. Love and Monsters
 10. Axone
 11. The Half of It
 12. Death to 2020
 13. Serious Men
 14. Who’s the boss
 15. Happiest Season
 16. Bad Trip
 17. Most Eligible Bachelor
 18. Chippa
 19. The Heartbreak Club
 20. Army of Thieves
 21. The Willoughby’s
 22. Isi & Ossi
 23. Feel the Beat
 24. The Starling
 25. The Prom
 26. Four Sisters Before The Wedding
 27. Work it
 28. Have you ever seen fireflies?
 29. Holidate
 30. Azizler
 31. De piraten van Hiernaast
 32. Al Posto Suo
 33. The Wolf of Snow Hollow
 34. Groeten van Gerrie
 35. Tout simplement Noir

De feestdagen komen er weer aan. Met deze lijst aan beste komedies op Netflix kom jij de koude avonden zeer zeker wel door! Uiteraard zijn er nog veel meer leuke films op Netflix maar zo kun je vast een beginnetje maken!