Top 10 beste misdaadfilms op Netflix.

beste netflix thrillers

Vroeger gingen we op vrijdagavond samen met onze ouders naar de videotheek om daar een aantal videobanden te halen die we in het weekend konden bekijken. Nu gaan we met z’n allen op de bank zitten om wat door de enorme lijsten van verschillende streamingsdiensten te scrollen. Netflix is een van de meest populaire, en grootste, streamingsplatformen. Met zo’n 130 landen en meer dan 117 miljoen abonnees kunnen we ervan uitgaan dat dit uiteraard terecht is.

Om jouw keuzestress iets te verminderen maken we tips lijsten met de beste films uit een bepaald genre… Vandaag bespreken we de top 10 beste misdaadfilms op Netflix!

Netflix en haar abonnementen

Bij Netflix kun je uit een aantal verschillende abonnementen kiezen. Hierdoor is de kans groot dat je, wat  jouw budget ook is, met veel plezier gebruik kunt maken van de streamingsdienst.

Hieronder zetten we de verschillende accounts voor je op een rijtje met de voor- en nadelen en de prijzen.

BasicStandaardPremium
Maandelijkse kosten€ 7,99€ 11,99€ 15,99
Aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken124
Aantal telefoons of tablets waarop je downloads kunt opslaan124
Onbeperkt series en films kijken
Kijk op je laptop, tv, telefoon en tablet
HD beschikbaar
Ultra HD beschikbaar

De top 3 beste misdaadfilms op Netflix.

We beginnen, zoals je van ons gewenst bent, met een top 3 van beste misdaadfilms op Netflix. Deze zetten we in de spotlight door middel van een korte beschrijving en een trailer. Hopelijk kunnen we je op deze manier helpen met het maken van een keuze. Nadat we deze drie films hebben uitgelicht maken we het lijstje af met 7 andere films die je ook zeker niet kunt missen! Zo ben jij klaar voor een weekendje crime films!

1. The Tinder Swindler

The Tinder Swindler is een film die heel Netflix-kijkend Nederland in zijn greep houdt. De film draait om de slachtoffers van Simon Leviev. Hij zou via Tinder verschillende vrouwen voor bakken met geld hebben opgelicht. Simon liet de vrouwen geloven dat hij zoon van een diamantmagnaat zou zijn en dus schatrijk was. De docu laat zien dat hij verschillende vrouwen inpalmde en later zei dat hij in gevaar verkeerde en geld nodig had.

The Tinder Swindler is een interessante film, die naast informerend, ook de gevaren van dating-apps naar boven haalt. Wees voorzichtig met wie je ontmoet!

2. How I Fell in Love with a Gangster

How I fell in love with a Gangster is een Poolse film uit 2022. De film is een Netflix Original waarin een vrouw verteld over de opkomst van een van de grootste gangsters uit de geschiedenis van Polen: Nikodem ‘Nikos’ Skotarcak. De film stond binnen no-time in de top 10 van Netflix en is dus echt een aanraden. Echter, neem er wel even de tijd voor: de film duurt maarliefst 3(!!) uur.

3. Windfall

In Windfall zien we het vakantiehuis van een belangrijke directeur.  Een man breekt in het fantastische huis van de miljardair in met het oog op de dure spullen die daar te vinden zijn. Het gaat echter volledig mis wanneer de man, samen met zijn vrouw besluit vakantie te houden in het huis… Als gevolg daarvan begint er een gijzeling en beginnen barsten in het huwelijk van de twee zich langzaam maar zeker te laten zien.

Zoals beloofd, bij deze de overige zeven films die je niet gemist mag hebben voor een heerlijk weekendje netflixen!

  1. Sans Repit
  2. Amandla
  3. Fistful of Vengeance
  4. Ferry
  5. A family
  6. Operation Hyacint
  7. Army of Thieves