Beste misdaadseries op Netflix!

In de beste series op Netflix komt er her en der echt wel wat spannende gevechten of bloederige momenten maar voor de mensen die echt van een goede misdaadserie houden kan het er niet genoeg in zetten. Speciaal voor die mensen zijn wij op zoek gegaan naar de beste misdaadseries op Netflix om ’s avonds op de bank mee te ontspannen.

Netflix is ongetwijfeld de meest populaire en bekende streamingsdienst van de wereld. Ze hebben een oneindig aanbod aan films en series en het kan dus ook lastig zijn om een de juiste serie uit te zoeken, en daar komen wij van pas!

Netflix abonnementen

Voor een abonnement op Netflix betaal je wel een prijs. Het zijn geen grote bedragen vanaf zo’n €8,- per maand heb je namelijk al een abonnement en kun je dagelijks kiezen uit de duizenden films en series die Netflix aanbiedt. Er zijn drie verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen. Elk abonnement heeft zo zijn eigen voordelen.

  • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
  • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
  • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

Zo heb je dus zelf in de hand wat jij maandelijks betaald én kun je overal waar je een internetverbinding hebt films en series kijken!

De tien beste misdaadseries op Netflix !

Zoals je van ons gewend bent nemen we je graag wat werk uit handen. Dat is de reden dat we een lijst met de 10 beste misdaadseries op Netflix voor je op een rij hebben gezet!

1. Giri/Haji

Giri Haji is een serie die momenteel uit een seizoen bestaat. De serie is een Japans/Britste mix. Als kijker ga je van Engeland naar Tokio en volg je Kenzo, een japanse rechercheur die naar Engeland gaat om daar Yuto op te sporen. Yuto is een gevluchte maffiozo en daarnaast ook nog eens zijn broer. Tijdens het kijken leer je steeds een beetje meer over de band tussen de broers, en dat maakt de serie bijzonder interessant en spannend!

Bekijk de trailer:

2. Peaky Blinders

Peaky Blinders kan uiteraard niet ontbreken in deze lijst. De serie heeft momenteel 5 seizoenen online op Netflix en dus kun je lekker doorkijken.

In deze serie kom je terecht in de donkere wereld van een van de meest beruchte gangsterfamilies van Engeland: De Peaky Blinders. Dit zijn een stil harde britten die geleid worden door Tommy Shelby. De serie is gebaseerd op daadwerkelijke maffiozo die de straten van Birmingham onvelig maakte in de negentiende eeuw.

Bekijk de trailer:

3. Breaking Bad

Breaking Bad is écht een van de beste series op Netflix en heeft dus een mooie derde plek op deze lijst. We volgen Walter in zijn toch van saaie docent naar een harde, onbezonnen Crystal Meth cooker.

De serie bestaat uit vijf seizoenen en kwam op Netflix in 2008. Als je deze serie nog niet gezien hebt dan staat je iets te doen!

Bekijk de trailer:

4. Better Call Saul

Better Call Saul is je volgende project. Het is een Amerikaanse serie die dateert uit 2015 en 6 seizoenen bevat. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuutjes. Deze serie is een spin-off van Breaking Bad die zich focust op advocaat Jimmy McGill, die later bekend zal staan als Saul. We kijken naar zijn tijden voor Breaking Bad. We leren hem steeds beter kennen en zien hoe hij dealt met de competitie als advocaat en de drama’s in zijn familie.  

Bekijk de trailer:

5. Marcella

Marcella is een serie die ooit ging over een vrouw die na haar break-up wederom aan de slag ging als politie-detective. Ondertussen gaat het ook steeds meer over haar (niet al te beste) mental-health en haar innerlijke demonen en de strijd die ze constant voert.

De serie kwam uit op 4 april 2016 en bestaat nu uit 3 seizoenen, maar er komen meer seizoenen aan. Iets om naar uit te kijken dus!

Bekijk de trailer:

6. Death Note

Death Note is net iets anders dan de andere misdaadseries in deze lijst. Het is namelijk een japanse animatieserie. De serie ging in première op 3 oktober in 2005 en heeft één seizoen.

Light Yagami is een briljante, maar snel verveelde middelbare scholier die zich ergert aan alle corruptie in de wereld. Zijn leven verandert drastisch als hij een mysterieus notitieboekje vindt, de Death Note.

Bekijk de trailer:

7. Narcos

Dit is een Amerikaanse televesieserie. Het eerste seizoen kwam in augustus 2015 op Netflix en de laatste aflevering kwam online op 1 september 2017. Narcos bestaat uit 3 seizoenen. De serie verteld het waargebeurde verhaal over Pablo Escobar, de beruchte drugsbaron en de macht die hij had in Colombia. Steven Murphy wordt naar Colombia gestuurd om hem in de val te lokken, te vangen en uiteindelijk te doden.

Bekijk de trailer:

8. Dark

Deze serie is een Duitse misdaadserie op Netflix. De serie ging in 2017 in premiere en was de allereerste Duitse Netflix Original.

Belangrijkste hoofdpersoon van de serie is Jonas. Zijn vader pleegt aan het begin van de eerste aflevering zelfmoord.  Als Jonas met vrienden het bos intrekt, op zoek naar drugs, vindt iets vreemds plaats, waarna een andere jongen uit de groep spoorloos verdwijnt. Dit is niet voor het eerst: 33 jaar eerder verdwenen er ook al twee kinderen uit Winden. Die zaak is nooit opgelost. Jonas voelt zich schuldig over de verdwijning en gaat op onderzoek uit, waarna hij stuit op dieperliggende mysteries die schuilgaan onder het stadje.

Bekijk de trailer:

9. Gomorra

Gomorra is een Italiaanse misdaadserie voor televisie, uit 2014, gebaseerd op het boek Gomorra door Roberto Saviano. De serie speelt zich voornamelijk af in Napels, in de wijken Secondigliano en Scampia. De serie vertelt het verhaal van de relaties tussen gangsters, drugsdealers en gewone burgers. Centraal in de serie staat de familie en Camorra-clan Savastano.

De serie bestaat uit 4 seizoenen en elke aflevering duurt zo’n 50 minuten!

Bekijk de trailer:

10. Lucifer

Lucifer is een heerlijke serie die het beste van drie genres combineert. De serie zit vol met drama, is tegenlijkertijd een fantasy serie en is ook zeer zeker een misdaadserie! We volgen Lucifer, een op aarde neergestreken duivel die tegelijkertijd een nachtclub runt. Hij komt detective Chloe Decker tegen en besluit haar te helpen om misdaden op te lossen. Lucifer heeft een heel handig talent: hij kan de diepste verlangens bij mensen oproepen. Iets wat Chloe af en toe enorm kan helpen.

De serie bestaat uit 6 seizoenen en zo’n 93 afleveringen.

Bekijk de trailer:

Tot zover!

Tot zover hebben de de tien beste thrillerseries op Netflix voor je opgesomd. Mocht je nieuwsgierig zijn naar meer series of andere genres, dan kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen op Netflix zelf, of de andere artikelen hier op Streamplaza