De 50 beste Nederlandse films op Netflix!

Heerlijk bankhangend, met een glas wijn in je hand en je hoofd uit, Netflix aan. We hebben allemaal van tijd tot tijd zin in een film van eigen bodem waarbij je op het puntje van je stoel zit, of juist eentje waarbij je niet hoeft na te denken. Na een lange dag op het werk, of aan het einde van een heerlijk ontspannen weekend. Maar welke films behoren nu echt tot de beste Nederlandse films op Netflix? 

Door het enorme aanbod van films en series op Netflix is het moeilijk om te kiezen uit de ellenlange lijst op de streamingdienst. 

Netflix Abonnementen

Netflix is immens populair over de hele wereld. Iedereen kent het en het is inmiddels ook echt een begrip. Dat is uiteraard vanwege het aanbod aan films, maar ook doordat het niet al te veel kost. Daarnaast heeft Netflix ook nog een drie verschillende pakketten met prijzen vanaf €8,- per maand. Elk pakket heeft zijn eigen voordelen:

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

Twijfel je nog steeds over een abonnement bij Netflix? Bekijk dan de abonnementen nog even hier:

De 15 beste Nederlandse films op Netflix. 

Zet de popcorn maar klaar! Wij zetten de 50 beste Nederlandse films op Netflix voor je op een rijtje. Speciaal voor jou hebben we de eerste vijftien films ook nog eens kort uitgelegd. Dat scheelt je alle tijd om zelf te moeten zoeken!

1. Nova Zembla

Nova Zembla is een film uit 2011, geregisseerd door Reinout Oerlemans. De film gaat over Willem Barentsz en Jacob van Heemskerk. Beide mannen gingen in de zestiende eeuw naar de eilandengroep Nova Zembla. De laatste ontdekkingsreis van Barentzs en van Heemskerk wordt op prachtige wijze beschreven. Er wordt verteld hoe de tweede strandden op het eiland en hoe ze hier moesten overwinteren. De volledige film is gebaseerd op het dagboek van Gerrit de Veer. Dit is daadwerkelijk een epische verfilming van een episch verhaal. 

Bekijk de trailer:

2. De Tweeling

Dit is een wat oudere film, maar dat maakt het verhaal niet minder bijzonder. Twee oude vrouwen, Nederlands en Duits, ontmoeten elkaar toevallig in een kuuroord. Als gauw komen de twee erachter dat ze elkaars verloren tweelingzus zijn. De zussen zijn geboren in 1919 in Keulen. Wanneer al hun familie overleden is worden ze van elkaar gescheiden. De een groeit op bij haar grootvader, en de ander belandt door een aandoening bij een oom in Nederland. 

Bekijk de trailer: 

3. De Reünie

De Reünie is een spannende film van eigen bodem. Het verhaal draait om de 35-jarige Sabine, die na een burn-out terug aan het werk gaat. Ze merkt algauw dat ze er niet echt meer op haar plaats is. Wanneer ze een jongen leert kennen, die ze nog herkent uit haar jaren als tiener, heeft ze weer een lichtpuntje om aan vast te houden. Langzaam maar zeker krabbelt ze op. Totdat ze te horen krijgt dat er een schoolreünie is… Deze aankondiging zorgt ervoor dat herinneringen naar boven kome, samen met schuldgevoelens over de verdwijning van haar hartsvriending. 

Een geslaafde Nederlandse thriller met een spannend plot en interessante verhaallijn die zeker niet mag ontbreken in jouw kijklijst!

Bekijk de trailer:

4. Michiel de Ruyter

De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, die op dat moment nog niet zo lang bestaat, wordt aangevallen door het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Münster en Keulen staat er tegelijkertijd een burgeroorlog op het punt van ontploffen. Er is op dat moment maar een man in Nederland die de Duitse vloot, tevens het sterkste wapen dat Nederland op dat moment heeft, kan leiden. We hebben het natuurlijk over Michiel de Ruyter.

Het verhaal speelt zich af in de Gouden Eeuw, een tijd die we in Nederland als voorspoedig, maar ook enorm roerig zien.

Bekijk de trailer:

5 .Tonio

Adri van der Heijden en zijn vrouw verliezen hun enige kind wanneer hij in mei wordt aangereden in de buurt van het Vondelpark in Amsterdam. De jongen van 21 overlijd enkele uren na het noodlottige ongeval. Adri heeft het verlies van zich afgeschreven in een boek dat uiteindelijk verfilmd is. In 2016 werd de film uitgeroepen tot beste film van Nederland. Nog zo’n film die je dus zeker moet kijken wanneer je de kans krijgt1

Bekijk de trailer:

6. Gooische Vrouwen

Bijna elke Nederlandse vrouw kent de serie Gooische Vrouwen. Het verhaal over Cheryl, Claire, Anouk en Roelien. De film gaat verder na het einde van de serie. De vriendinnen hebben allemaal hun eigen pad gekozen, maar je kunt niet echt zeggen dat hun levens vlekkeloos verlopen. Ze besluiten dus dat ze met zijn viertjes op vakantie gaan om even tot zichzelf te komen en samen te genieten. Stukje bij beetje realiseren de dames hoe belangrijk hun vriendschap is en hoe ze samen hun problemen thuis kunnen oplossen. 

Een vermakelijke Nederlandse komedie die zeker voor een lach op je gezicht zal zorgen!

Bekijk de trailer:

7. De Hel van ‘63

In 1963 maakt het bestuur van het Friese Elfstedencomité een drastisch besluit met veel gevolgen. Het weer is rampzalige en bar, maar de Elfstedentocht gaat door. Er zijn duizenden mensen die een startbewijs bemachtigen waaronder Henk Buma, Sjoerd Lelkama, Kees Ferwerda en Annemiek. Alle vier hebben hun eigen reden om te willen starten in de tocht der tochten. Het wordt voor hen, en anderen een helse tocht die als een van de meest legendarische Elfstedentochten de boeken in zal gaan. 

Bekijk de trailer:

8. Riphagen

De Amsterdams crimineel Andries Riphagen was een van de meest beruchte criminelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werkte samen met de Duitsers en werd superrijk door het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers. Hij waande zich onschendbaar. Hij maakte een fatale fout: hij verraadde een belangrijke verzetsgroep waarna de politieagent Jan van Liempd hem koste wat kost wilde opsporen. Een verfilming van het onvoorstelbare verhaal van Nederlands grootste oorlogsmisdadiger, 

Bekijk de trailer:

9. Het Diner

Hoe ver ga je als ouder om je kinderen te beschermen? De film Het Diner draait om vier stellen die samenkomen in een peperduur restaurant met een doel. Echter vermijden ze dat koste wat het kost door over simpele zaken te praten. Er staat een gigantische olifant in de kamer, maar geen van allen durft als eerste het onderwerp aan te snijden. 

Deze film is een uitstekende verfilming van het boek van Herman Koch en werd geregisseerd door Menno Meyjes. 

Bekijk de trailer:

10. De Marathon

De Marathon is een heerlijk komische film over vier Rotterdamse vrienden. Samen werken ze in de garage van één van hen. Ondanks dat ze goede vrienden zijn kunnen de vier er niet onderuit dat de zaken niet goed lopen. Daarom komen ze op het idee om een sponsor te zoeken en mee te doen aan de marathon in Rotterdam. Zo hopen ze hun geliefde garage van ondergang te reden. De voorbereiding loopt stroef. De mannen hebben stuk voor stuk een erbarmelijke conditie, een sponsor vinden lijkt zo makkelijk nog niet en daarnaast hebben ze allemaal ook nog hun eigen problemen. 

Bekijk de trailer: 

11. De Eetclub

Een spannende thriller naar het boek van Saskia Noord. De film draait om Karin. Ze verhuisd, samen met haar gezin, naar een grote villa in het Gooi. Ze vind het lastig om van haar huis een thuis te maken, maar leert al snel Hanneke kennen. Hanneke nodigd haar uit om mee te eten met hun eetclubje. Uiteraard staat Karin te springen, en langzaam maar zeker voelt ze zich steeds meer thuis. Totdat twee van de vrienden overlijden. Niemand vertrouwd elkaar meer en iedereen begint met zijn vinger te wijzen. 

De film bevat een aantal van Nederlands grootste acteurs zoals Bracha van Doesburgh en Halina Reijn. Daarnaast is het een thriller die je constant op het puntje van je stoel laat zitten. Een erg goede tip voor op die rustige zaterdagavond, dus!

Bekijk de trailer:

12. De Bende van Oss

Deze Nederlandse misdaadfilm is  gebaseerd op waargebeurde feiten. Specifieke incidenten en afrekeningen zijn terug te vinden in verschillende geschiedenisboeken. Daarnaast is het ook nog eens een spannend verhaal dat zich afspeelt in de jaren dertig van de vorige eeuw. 

Het verhaal draait om Johanna van Heesch. Een dame die via haar man Ties te maken krijgt met de Ossche bende. De bende komt namelijk bijna elke dag samen in haar café. De verschillende misdaden en moorden die onder leiding van Wim de Kuiper volgen zorgt ervoor dat heel Nederland jarenlang in angst leeft. Wanneer Johanna besluit dat ze er niets meer mee te maken wil hebben lijkt het wel alsof ze steeds dieper wegzakt in de problemen die de bende met zich meebrengt. 

Bekijk de trailer:

13. Daglicht

Iris is een succesvolle advocate met een zoontje Aron. Wanneer haar moeder op vakantie gaat besluit ze in haar huis te verblijven. Daar komt ze er, door een puur toeval, achter dat ze een halfbroer heeft.  De jongen is autistisch en is veroordeeld tot moord waardoor hij in een tbs-kliniek zit. Iris gaat op zoek naar de waarheid en komt er al snel achter dat haar broer niet het enige familiegeheim is. 

Daglicht is wederom een interessante thriller die gebaseerd is op een boek en mag zeker niet ontbreken in onze lijst van beste Nederlandse films op Netflix! 

Bekijk de trailer: 

14. Bloed, Zweet en Tranen

Bloed, Zweet en Tranen is de biografie van Nederlands grootste zanger: Andre Hazes sr. Hij is acht jaar oud wanner Johnny Kraaijkamp (R.I.P.) hem op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam ontdekt. Het is het begin van een van de grootste sterren die ons landje kent. De film loopt door drie belangrijke fases in het leven van André. Zijn jeugd, zijn doorbraak en het laatste jaar van zijn leven. 

Bekijk de trailer: 

15. Achtste groepers huilen niet

Dan hebben we de laatste film waarmee we de Nederlande films in de spotlight willen afsluiten. Achtste groepers huilen niet is het verhaal van de elfjarige Akkie. Ze is een echte voetbalfanaat en heeft constant ruzie met haar klasgenootje Joep. Joep vindt namelijk dat voetbal geen sport is voor meisjes, maar de opstandige Akkie heeft daar lak aan. Totdat ze op een dag van haar stokje gaat en thuiskomt met blauwe plekken. Per direct gaan haar ouders met haar naar de huisarts die hen doorverwijst naar het ziekenhuis. Daar komen ze erachter dat Akkie ziek is. En niet zomaar. De elfjarige heeft Leukemie. Iedereen probeert haar te steunen: haar juf, haar klasgenootjes en haar ouders. Akkie blijft optimistisch en probeert zo goed en zo kwaad als het gaat vanuit het ziekenhuis op de hoogte te blijven van alles wat er op school gebeurd. 

Achtste groepers huilen niet kan overkomen als een film voor kinderen, maar ook als ouder is dit een mooie film. Het is een boeiende, spannende en ontroerende film voor jong én oud!

Bekijk de trailer:

[Vergelijker1]

We gaan verder met de overige 35 films van Nederlandse bodem!

We snappen het als je nog meer Nederlandse films wilt bekijken, en daarnaast hebben we je een lijst van 50 films beloofd. Dat is waarom we hieronder nog zo’n 35 andere films voor je hebben opgesteld!

 1. Soof
 2. Liever verliefd
 3. Pak van mijn hart
 4. Publieke werken
 5. De slag om Schede
 6. De Boskampi’s
 7. Spijt
 8. Rokjesdag
 9. Homies
 10. Renesse
 11. Fashion Chicks
 12. Ellis in Wonderland
 13. Schone Handen
 14. Prooi
 15. AOO
 16. Sneekweek
 17. Koning van Katoren
 18. Smoorverliefd
 19. Wolf
 20. Sint
 21. Zwartboek
 22. Onze Jongens
 23. Zwaar verliefd
 24. Hartenstraat
 25. Wat is dan liefde
 26. Verliefd op Ibiza
 27. Brasserie Valentijn
 28. Huisvrouwen bestaan niet
 29. Weg van Jou
 30. Prins
 31. Bankier van het verzet
 32. Penoza: The Last Chapter
 33. New Kids
 34. Bumperkleef
 35. Just say Yes

Klaar met de beste Nederlandse films op Netflix?

Als je de lijst hebt uitgekeken en weer met de handen in het haar zit welke film je nu weer moet kijken nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen in de andere artikelen op onze website. Voor bijna elk genre hebben we een mooie lijst voor je klaarstaan!

[vegelijker1]