De top 50 beste oorlogsfilms op Netflix

Al zo’n 25 jaar levert Netflix ons films en series aan die je vanaf je eigen bank kunt bekijken. De streamingsdienst is zeker een van de meest populaire platforms met een enorm aanbod aan films en series voor iedereen. We hebben al een heel scala aan genres beschreven en vandaag gaan we verder met de beste oorlogsfilms op Netflix! Heb jij dus zin in een goede oorlogsfilm? Dan ben je hier op de juiste plek! 

De kosten van Netflix

Zoals eerder gezegd heeft Netflix dus een heel scala aan films en series die ze aanbieden. Een van de punten waardoor de streamingsdienst immens populair is. Maar, er zijn natuurlijk meer punten waarop Netflix hoog scoort. Een van die punten is het feit dat er meerdere abonnementen zijn waar je uit kunt kiezen. Elk abonnement heeft zijn eigen voor- en nadelen die de keuze een stukje makkelijker voor je zullen maken. Of je nu op verschillende devices wil kijken, of het prima vind om enkel op je televisie gebruik te kunnen maken van Netflix, het kan allemaal!

Naast het feit dat je dus kunt kiezen uit drie verschillende abonnementen heeft Netflix nog meer voordelen. Door het enorme aanbod aan films heb je eigenlijk een bioscoop in je huiskamer. Je hoeft de deur niet meer uit en kunt op deze manier ook zeker flink wat geld besparen. Wanneer je naar de bioscoop gaat geef je namelijk al gauw 20 euro per persoon uit, en dan heb je de film nog niet eens gezien. Daarnaast heeft Netflix een hoop verschillende soorten films. Ook heeft Netflix zijn eigen films: Netflix Originals. 

Hieronder zetten we de verschillende accounts voor je op een rijtje met de voor- en nadelen en de prijzen.

BasicStandaardPremium
Maandelijkse kosten€ 7,99€ 11,99€ 15,99
Aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken124
Aantal telefoons of tablets waarop je downloads kunt opslaan124
Onbeperkt series en films kijken
Kijk op je laptop, tv, telefoon en tablet
HD beschikbaar
Ultra HD beschikbaar

De top 15 beste oorlogsfilms op Netflix!

We beginnen, zoals je van ons gewenst bent, met een top 15 van beste oorlogsfilms op Netflix. Deze zullen we uitlichten door middel van een korte beschrijving en een trailer om de keuze voor een film iets makkelijker te maken. Uiteraard maken we daarna de lijst af met de overige 35 beste oorlogsfilms op Netflix. 

1. Inglourious Basterds

De nummer één in onze lijst is een Amerikaans-Duitse fictieve oorlogsfilm uit 2009 van de wereldberoemde regisseur Quentin Tarantino. De film is gebaseerd op de film The Inglourious bastards uit de jaren 80 en zit vol scherpe humor. 

Het verhaal draait om een club Joods-Amerikaanse soldaten tijdens de tweede wereldoorlog. Ze proberen in Frankrijk zo veel mogelijk nazi’s op te sporen om ze vervolgens te vermoorden. Wanneer een bioscoopeigenaar wordt gedwongen om een film voor nazi’s te draaien zien ze een uitgelezen kans om hier de confrontatie aan te gaan…

2. Saving Private Ryan

Een lange film van zeker drie uur die je sowieso gezien moet hebben! De film is geregisseerd door Steven Spielberg en kwam uit op 24 juli 1998. We kunnen zeggen dat we het hier over een klassieker hebben!

Het verhaal draait om Kapitein Miller die een missie krijgt toebedeeld. Hij moet Ryan, de enige van 4 broers die de oorlog heeft overleefd opsporen. Ze willen zijn moeder het leed besparen en ervoor zorgen dat ze niet al haar zoons verliest. Echter merk Miller algauw dat het lastiger is dan dat hij aanvankelijk dacht: Niemand lijkt namelijk te weten waar Ryan momenteel is!

3. Schindler’s List

Schindler’s list is een prachtige film die bekroond is met maarliefst zeven Oscars! 

Het verhaal draait om Oskar Schindler. De ijdele, en misschien zelfs wel gierige, Duitse zakenman besluit in de tweeede wereldoorlog een fabriek voor potten en pannen te openen in Krakau. Hij ziet er namelijk snel en makkelijk geld in doordat hij Joodse dwangarbeiders kan gebruiken. Wanneer hij echter ziet wat voor onrecht er wordt aangedaan gooit hij het over een geheel andere boeg: Zijn fabriek wordt een ware vluchtplaats voor Joden. Schindler wist op deze manier zo’n 1100 Joden van de gaskamers in Auschwitz te redden. 

Nogmaals: een geweldige, waargebeurde film met muziek die je tot diep in je hart raakt. 

4. 300

300 is een bewerking van het oude verhaal over het leger van zo’n 300 Spartanen die het opnamen tegen een leger van meer dan een miljoen Perzen. En met succes! In de slag bij Thermopylae vochten Leonidas en zijn leger van 300 spartanen op leven en dood tegen de keizer Xerxes en zijn leger. 

Je kunt zeggen dat dit zo goed als een onmogelijke uitdaging is, maar uiteindelijk inspireren de Spartanen heel Girekenland om zo één duidelijk front te vormen tegen de Perzen en zo voor een democratie te strijden. Mocht je trouwens de parodie op deze fantastische oorlogsfilm ook willen zien; deze heet Meet the Spartans!

5. 1917

Een film over de Eerste Wereldoorlog, in tegenstelling tot de meeste films in dit rijtje. Wanneer de Eerste Wereldoorlog op zijn hoogtepunt staat krijgen twee jongemannen een bijna onmogelijke missie die ze moeten voltooien. Er moet namelijk op vijandelijk terrein een belangrijke boodschap worden afgeleverd. Hiermee kunnen ze aan aanval op meer dan honderd soldaten voorkomen. De broer van een van de twee mannen, Blake, behoort tot de groep soldaten die, als ze niet op tijd zijn, aangevallen zal worden.

6. Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge is een waargebeurd verhaal over de heldhaftige daden van Desmond T. Doss. Desmond stond erom bekend dat hij tegen wapengeweld was in alle naturen. Hij werd dan ook uitgelachen toen hij aankondigde om het leger in te gaan als dokter. Ondanks dat hij geen wapens droeg heeft hij zich door de trainingen heen geslagen en is hij toegelaten op het front. Hij nam verschillende risico’s en heeft zelfs meerdere soldaten hun leven gered, zonder een wapen te dragen. Hierdoor was Doss de eerste dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honer op zijn naam kon schrijven.

Een prachtige klassieker van Mel Gibson. Mocht je deze nog niet gezien hebben dan adviseren wij je om komend weekend met een bak popcorn en een doos zakdoeken op de bank te vertoeven terwijl je geniet van deze geweldige film!

7. Black Hawk Down

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse gevechtseenheid die op 3 oktober 1993 in Mogadishu (tijdens de Slag om Mogadishu) werd gedropt om twee hooggeplaatste Somalische spionnen te ontvoeren. Als de hele operatie volgens plan was verlopen, hadden de Amerikanen na een uur alweer met succes de aftocht kunnen blazen. De aanval stootte echter op een sterke verdediging en er werden twee Amerikaanse Black Hawk helikopters neergeschoten. Er kwamen 19 Amerikanen en ongeveer 1000 Somali’s om het leven, er raakten 73 US-soldaten gewond. Eén Amerikaan werd gevangengenomen in deze actie en wat erop volgde.

8. Der Untergang

Deze film laat ons de laatste tien dagen van Adolf Hitler zien door de ogen van zijn persoonlijke secretaresse Traudi Junge. De tiran bracht deze dagen door in zijn bunker. Het rode leger heeft Berlijn op dit moment omsingeld en daarbij veel slachtoffers gemaakt. De bunkers in Berlijn zitten volgestopt met gewonde soldaten en medicijnen en verpleging zijn schaars. Onder geen beding wil Hitler Berlijn verlaten en bevindt zich in een uitzichtsloze situatie…

9. The Boy in the striped Pyjamas

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Boyne. We kijken naar Bruno, het zoontje van een Nazi Commandant die werkt op Auschwitz. Bruno en zijn familie verhuizen van Berlijn naar Polen. Al snel gaat Bruno op ontdekkingstocht in zijn nieuwe woonplaats. Hij ontmoet Schmuel, een jongetje dat gevangen zit in het concentratiekamp. Door het hek heen bouwen de twee een vriendschap op, maar dat zorgt algauw voor een hoop vragen bij Bruno. 

10. Darkest Hour

Darkest Hour is een film uit 2017 en speelt zich af in 1940, aan het begin van de tweede wereldoorlog… Winston Churchill is pas een aantal dagen premier van Groot-Brittanië en zijn land word bedreigd door de Duitsers. De toekomst zag er donker uit en Churchill zag eigenlijk maar één uitweg: samenwerken met Hitler.

De film gaat volledig over het dilemma van Churchill. Zijn twijfel en het dilemma over de keuze die hij moet maken wordt ontzettend goed gespeeld door Gary Oldman. 

11. Unbroken

Unbroken staat vooral bekend omdat de film geregisseerd is door niemand minder dan Angelina Jolie. Het is de verfilming van het leven van Louis Zamperina. De Olympisch atleet besloot om dienst te nemen in de Amerikaanse luchtmacht toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Wanneer het allemaal goed lijkt te gaan crasht zijn vliegtuig en wordt hij opgesloten in een Japans krijgsgevangenenkamp.

12. Letters from Iwo Jima

We zien de slag om het vulkaaneiland Iwo Jima door ogen van de Japanners. De legers van de VS en Japan stonden lijnrecht tegenover elkaar. Dankzij de brieven die later zijn opgegraven kunnen we enigszins reconstrueren hoe de Japanners erin stonden. Ze werden naar het eiland gestuurd terwijl ze wisten dat ze het eiland waarschijnlijk niet zouden verlaten. Dankzij generaal Kuribayashi houden de japanners maar liefst 40 dagen heldhaftig stand en in de film worden we hierin meegenomen. 

13. Cold Mountain

Aan het begin van de Amerikaanse burgeroorlog haasten de mannen uit Cold Mountain in North Carolina zich om zich aan te sluiten bij het leger van de geconfedereerden. Onder hen bevindt zich de arbeider Inman (gespeeld door Jude Law) die met pijn in zijn hart zijn geliefde Ada (Nicole Kidman) achter moet laten. Ada heeft beloofd op Inman te wachten, maar als de oorlog voort blijft duren en brieven onbeantwoord blijven, moet ook zij de wilskracht vinden om te overleven.

14. Green Zone

Enkele Amerikaanse CIA-agenten onder leiding van Roy Miller gaan in de Irakese woestijn op zoek naar massavernietigingswapens. Ze krijgen daarbij het gezelschap van een buitenlandse correspondente, Lawrie Dayne. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht. Miller bekijkt de situatie nu vanuit een andere ooghoek en beseft dat het doel van de missie op de helling staat.

15. Virunga

Van deze hekkensluiter vraag je je misschien af wat deze in de lijst met beste oorlogsfilms op Netflix doet. We zullen je het uitleggen. 

De film vertaalt het verhaal van de laatste berggorilla’s op aarde, die gevangen zijn tussen stropers, oliemagnaten, corrupte politici en twaalf rebellengroepen in Oost-Congo. Het is een oorlogsfilm met ide hoofdrol: berggorilla’s… Ja, echt! 

De overige 35 beste documentaires op Netflix!

Zo, we zijn er. We hebben de 15 beste oorlogsfilms op Netflix voor je uitgelicht. Maar, uiteraard eindigt het daar niet mee. We hebben je de top 50 beste oorlogsfilms op Netflix beloofd en dus maken we de lijst af met nog 35 andere oorlogsfilms op Netflix die je kunt kijken! Mocht je nou toch liever op zoek gaan naar een ander genre? Vergeet dan vooral niet om even verder te kijken op streamplaza.nl nadat je deze lijst hebt afgewerkt!

 1. Beasts of No Nation
 2. 12 Strong
 3. Mosul
 4. War Machine
 5. Da 5 Bloods
 6. The Guns of Navarone
 7. De slag om de Schelde
 8. Sand Castle
 9. Virunga
 10. Riphagen
 11. Company of Heroes
 12. Rangoon
 13. Sobibor
 14. A Call to Spy
 15. Sniper: Ghost Shooter
 16. Mijn beste vriendin Anne Frank
 17. Shanghai Fortress
 18. Angels One Fice
 19. Commandos
 20. Danger Within
 21. They Who Dare
 22. Black Mercedes
 23. Woman at War
 24. Animali Nella Grande Guerra
 25. Karski
 26. Süskind
 27. 1898. Los Ultimus de Filipinas
 28. L’Armée du Crime
 29. Rangoon
 30. Lakshya
 31. Angels One Fice
 32. Father Soldier Son
 33. Convoy
 34. The Intruder
 35. Partir, Revenir