De 50 beste romantische films op Netflix!

Soms heb je gewoon ontzettend veel zin in een goede zwijmelfilm. Na een lange werkdag, of in een rustig weekend of juist als je op de bank ligt met een ontzettende kater van de dag ervoor. Netflix barst van de goede films, maar juist daarom kun je af en toe door de bomen het bos niet meer zien. Want welke film is nu écht een goede romantische film op Netflix en welke kun je beter skippen of bewaren voor een ander moment? 

Er is geen twijfel over mogelijk: Netflix is de meest bekende en populaire streamingdienst. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Er is meer dan genoeg aanbod voor iedereen. Uiteraard heb je dus een goede kans dat je die ene romantische film voor jezelf kunt vinden. 

De kosten

Netflix is dus enorm populair en dat kost ook wat. Maar maak je geen zorgen: je hoeft er zeker niet diep voor in de buidel te tasten. Een abonnement bij Netflix kost helemaal niet zo veel, en daarnaast kun je zelf kiezen wat je graag zou willen. Je hebt al een Netflix abonnementje voor een mooie €8,- per maand en die prijs kan oplopen tot 14€ per maand. Dat ligt er dus helemaal aan wat jij ervoor uit wilt geven en wat je nodig denkt te hebben voor de beste ervaring!

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

“So it’s not gonna be easy. It’s gonna be really hard. We’re gonna have to work at this every day, but I want to do that because I want you. I want all of you, forever, you and me, every day.” 

The Notebook

De 15 beste romantische films op Netflix

Ben jij nu op zoek naar de perfecte film om helemaal bij weg te zwijmelen? Wij zijn erin gedoken en kozen de 15 leukste, klefste en meest hardverwarmende romantische films voor je uit!

1.  Marriage Story

Marriage story is een rauw verhaal over twee mensen die uit elkaar gaan maar bovenal een prachtig liefdesverhaal. Charlie en Nicole gaan in eerste instantie op een redelijk goede manier uit elkaar. Ze gunnen elkaar het beste en willen dat hun zoontje Henry het beste van het beste krijgt. Toch begint het langzaam maar zeker lastiger te worden en beginnen ze elkaar dingen te verwijten. Een hoop tranen, geschreeuw en gedreig en uiteindelijk ook advocaten… 

2.  The Notebook

Vraag het (bijna) elke vrouw: The Notebook is één van die films die ze , danwel stiekem, prachtig vind. Het verhaal is ook mooi, ontroerend maar voornamelijk om helemaal bij weg te zwijmelen: Een oude man verteld het verhaal van Noah en Allie aan zijn dementerende vrouw: De twee jongeren ontmoeten elkaar voor de eerste keer terwijl Allie op vakantie is. Na een aantal geweldige weken scheiden hun wegen zich echter en beiden zijn er kapot van. Vele jaren later komt Noah terug van het front en stopt hij al zijn hebben en houwen in het renoveren van een oud huis, vaak terugdenkend aan die ene vakantieliefde. Allie is ondertussen verloofd met een rijke advocaat, ondanks dat Noah nog steeds in haar hoofd leeft. 

3.  Brokeback Mountain

Brokeback Mountain is een Amerikaanse film die geregisseerd werd door Ang Lee. Het verhaal gaat over twee cowboys in Wyoming in de jaren 60. Beiden worden verliefd en hun liefdesverhaal wordt door de jaren heen gevolgd. Beiden mannen leiden een dubbelleven: homoseksualiteit was alles behalve normaal en dus hebben ze zich in een leven geduwd met vrouw en kinderen.De hoofdrollen zijn voor Heath Ledger en Jake Gyllenhaal. Het is een prachtige film die zeker voor zwijmel- en ontroerende momenten zal zorgen. 

4.  Sense and Sensibility

Sense and Sensibility is een wat oudere film uit 1995. Wanneer hun vader onverwachts het loodje legt gaan al zijn eigendommen per direct naar zijn oudste zoon John en zijn vrouw Fanny. Zijn moeder en drie zussen Elinor, Marianne en Margaret per direct het huis. Ze gaan op zoek naar een dak boven hun hoofd en komen terecht in een kleine woning. Allen doen hun best om hun leven weer op te pakken in een oppervlakkige maatschappij waar sociale positie en rijkdom het belangrijkste zijn. 

5.  Love actually

Wanneer wij roepen: Zwijmelfilm! Roep jij: Love actually! Love Actually is een britste film waarin verschillende verhalen elkaar overlappen. Een romantische komedie die zich afspeelt tijdens de feestdagen, wat wil je nog meer? Acht koppels worden gevolgd in hun liefdesleven. Ieder ervaart liefde, vriendschap en relaties in de periode voor kerst op zijn of haar eigen manier. 

6.  Zivot je Cudo

Zivot je Cudo, oftewel: Life is Mircale is een film uit 2004. Deze film draait om Luka die in 1992 verhuisd om daar mee te bouwen aan een spoorlijn tussen Bosnië en Servië. Luka is getrouwd met Jadranka en samen hebben de twee een zoon: Milos. Milos wil graag voetballer worden maar hij ziet zijn dromen in rook opgaan wanneer de oorlog uitbreekt. Milos moet voldoen aan zijn dienstplicht en wordt een krijgsgevangene. Wanneer een bevriende militair een meisje achterlaat om in te ruilen tegen Milos gebeurt het onmogelijke: Luka en Sabaha worden verliefd op elkaar…

7.  Phantom Thread

Phantom thread is een bizar liefdesverhaal. Modeontwerper Reynolds Woodcock is een pestkop, en niet zo’n beetje ook. Hij is een artistiek genie en dat gebruikt hij als excuus om iedereen in zijn directe omgeving te terroriseren en te controleren. Wanneer hij Alma ontmoet lijkt hij in eerste instantie nog een mooie, lieve man te zijn die haar mee uit eten wil nemen. Al snel gaat het helaas bergafwaarts. Ze geeft de controle volledig aan hem over en wordt zijn paspop, bijna meubilair in zijn wereld. Toch is zij de enige vrouw die hem op momenten zo zwak weet te maken dat hij aan haar zorg is overgeleverd. 

8.  De rouille et d’os

We ontmoeten Ali, een grote vent aan de onderkant van de maatschappij, hij heeft geen cent te makken en besluit bij zijn zus te gaan wonen en aan de slag te gaan als uitsmijter. Daar ontmoet hij Stéphanie. Na een korte ontmoeting lijkt het alsof de twee elkaar nooit meer zullen zien. Totdat Ali uit het niets een telefoontje krijgt van Stéphanie en de twee met elkaar beginnen op te trekken. Langzaam maar zeker bloeit hun vriendschap uit tot meer. 

De personages en hun relaties in deze film zijn prachtig uitgewerkt en complex. Het is een cinematografisch wonder en over elk beeld is 10 x nagedacht. Een prachtige romantische film op Netflix voor wanneer je wat minder zin hebt in een zwijmelfilm en klaar bent voor een film die wat rauwer is!

9.  Me before You

Me Before You is echt een feelgood movie met een slot dat je zal ontroeren. Lousia Clarck woont samen met haar familie in een afgelegen dorpje. Wanneer ze haar baan verliest wordt ze gedwongen op zoek te gaan naar iets anders. Alsof het zo moest zijn komt ze zo terecht bij Will Traynor, van wie ze de zorg op zich moet nemen. Will is tijdens een tragisch ongeval volledig verlamd geraakt en is allesbehalve een vriendelijke man. Toch doet Louisa er alles aan om zijn leven een klein beetje beter te maken zodra ze hoort dat Will eigenlijk klaar is met het leven.

10.The Guernsey Literary Society

Juiliet trekt naar het simpele dorp Guernsey om een stuk te schrijven over The Guernsey Literary Society. De debatten gaan er heftig aan toe en Juliet is een eenzame buitenstaander. Al snel maakt ze kennis met een varkensboer die er allesbehalve slecht uit ziet (en ook nog eens gespeeld wordt door Michiel Huisman!). Hij heeft zich over een meisje ontfermd dat in de oorlog haar moeder is verloren. 

Een mysterieuze film waarin het langzaam maar zeker steeds duidelijker wordt wat dat mysterie dan is, een roze wolk en een stadsmeisje in een klein dorp. Dat zijn de juiste ingrediënten voor een heerlijk romantische film op Netflix. 

11. Can’t buy my love

Lilly werkt als ambulancemedewerker maar droom stiekem van een glorieuze carrière als dokter. Wanneer ze in het ziekenhuis is ontmoet ze Jeff. Jeff is helemaal niet zo ambitieus maar voornamelijk erg arrogant. Als rijkeluiszoon hoeft hij weinig te doen en krijgt hij zo’n beetje wat zijn hartje maar begeert. Hij probeert Lilly’s aandacht te trekken maar zij is niet geïnteresseerd. Jeff weet echter niet van opgeven en naarmate ze elkaar vaker treffen en dus ook meer tijd met elkaar doorbrengen begint Lilly toch gevoelens voor hem te ontwikkelen.

Cam’t buy my love is een echte romantische film om bij weg te zwijmelen. Heerlijk voor op een luie zondagmiddag met een grote bak popcorn.

12.Your name Engraved Herein

A-Han en Birdy, twee Taiwanese tieners op een kostschool, zijn verliefd op elkaar. De gevoelens ontkennen ze niet… Althans tegenover elkaar. Dankzij hun homofobe omgeving zorgt ervoor dat Birdy niet uit de kast durft te komen en dus een dubbelleven leidt. Het constante liegen, verdoezelen en verraadt gaat door totdat er geen weg terug lijkt te zijn. De twee hebben de ene geheime ontmoeting na de andere en ze delen hun eerste kus in een donkere bioscoop. 

13. The Great Gatsby

Nick Carraway besluit, op aanraden van zijn therapeut, de ervaringen met zijn buurman Jay Gatsby op te schrijven. Nick ziet van dichtbij hoe de wereld van de mysterieuze man stukje bij beetje ineen stort omdat hij, op zijn zachtst gezegd, geobsedeerd is door de liefde van zijn leven: Daisy Buchanan. 

De Great Gatsby is een romantische film die zich afspeelt in de roaring twenties. De rollen worden gespeeld door onder andere Leonardo DiCaprio en Joel Edgerton. The Great Gatsby is een heerlijke film waar je je vrije middagen of avonden prima mee kunt vullen. 

14. Grease

Grease is een Amerikaanse romantische film die geregisseerd werd door Randal Kleiser. Sandy en Danny leren elkaar kennen op vakantie. Een liefde ontstaat en ze kunnen dan ook maar lastig afscheid van elkaar nemen. De twee komen elkaar echter weer tegen op de middelbare school nadat Sandy verhuisd is. Daar komt ze erachter dat Danny op school bekend staat als een bad-ass vrouwenverslinder. Wanneer de twee elkaar dus tegenkomen blijken hun persoonlijkheden compleet te botsen. 

15. Chocolat

Chocolat is een Brits-Amerikaanse film uit 2000, gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanne Harris uit 1999. De film werd geregisseerd door Lasse Hallström. Het verhaal draait om Vianne Rocher, die samen met haar dochter aankomt in een klein dorpje in Frankrijk. Daar opent ze een chocolaterie. Dankzij de heerlijke chocolade veranderen de levens van de dorpelingen, wat zorgt voor prachtige, maar ook ontroerende momenten!

En… Dooooor!

Na deze lijst ben je nog lang niet klaar met wegzwijmelen bij romantische films. Wij hebben nog 35 andere goede romantische films voor je op een rijtje gezet:

 1. Desperado
 2. Love, rosie
 3. The 40 year old virgin
 4. Coming to America
 5. To all the Boys I’ve Loved Before
 6. Silver Skates
 7. Easy A
 8. I am Jonas
 9. Man in Love
 10. Knocked Up
 11. The Holiday
 12. Clueless
 13. Bright Star
 14. Our souls at night
 15. Ali’s Wedding
 16. Stockholm
 17. Coeurs
 18. 50 first dates
 19. Always be my Maybe
 20. She’s Gotta Have it
 21. Paris
 22. Under the Sun
 23. The Girl Next Door
 24. Ocean Waves
 25. The best of Me
 26. The last letter from your Lover
 27. De Surprise
 28. Sweet & Sour
 29. The Choice
 30. Barefoot
 31. Loco por Ella
 32. Soof
 33. Bridget Jones’s Baby
 34. Set it up
 35. Think Like a Man

Geniet samen, of alleen, van deze heerlijke films. Op zoek naar een ander genre? Kijk even verder op de website, we beloven dat we je niet teleur zullen stellen!