Beste romantische series op Netflix!

Soms heb je zin om lekker met een dekentje op de bank een serie te bingewatchen. Of juist even snel tussen alle bedrijven door. Een aflevering van je favoriete romantische serie op Netflix waar je lekker bij weg kunt zwijmelen. Het klinkt makkelijker gezegd dan dat het is gedaan door het enorm aanbod van de streaming dienst.

Het aanbod van Netflix is gigantisch, wat ervoor zorgt dat het lastig om te kiezen uit alle series en films die ze aanbieden. Wel vaker hoor je mensen over de keuzestress die een avondje Netflix hen bezorgd om dat je gewoon door de bomen het bos bijna niet meer ziet!

Netflix Abonnementen

Overal kent iedereen de streamingdienst Netflix. Over de hele wereld staat het bekend als het programma waar je de meeste series en films op kunt bekijken. Daarnaast wordt Netflix steeds bekender doordat ze steeds vaker met hun eigen geproduceerde films komen. Netflix heeft drie verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen.

  • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
  • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
  • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

Zo heb je dus zelf in de hand wat jij maandelijks betaald én kun je overal waar je een internetverbinding hebt films en series kijken!

De 10 beste romantische series op Netflix!

Wij bedachten dat het fijn is als we je een beetje helpen met de keuze over wat je nu weer moet kijken op Netflix. We hebben dus een lijstje van tien series opgesteld. Bij elke serie kun je heerlijk wegzwijmelen. Klinkt als een toplijst, toch?

2. Riverdale

Riverdale is een serie die op Amerikaanse TV werd uitgezonden. De serie bestaat uit vijf seizoenen en heeft in totaal ongeveer 100 afleveringen.

De volledige serie speelt zich af in Riverdale. Het lijkt een rustige stad, maar schijnt bedriegt. Wanneer een inwoner van de stad vermist raakt en vervolgens dood wordt gevonden is niets meer hetzelfde. Betty is hopeloos verliefd op haar buurjongen: Archie.  Wanneer een nieuwe klasgenootje, Veronica Lodge, met haar moeder Hermione vanuit New York naar Riverdale verhuist springt er een vonk over tussen haar en Archie. Veronica wil echter haar nieuwe vriendschap met Betty niet in gevaar brengen.

Bekijk de trailer:

2. 3%

Hier hebben we een Braziliaanse serie in onze lijst met de beste romantische series op Netflix! De serie bestaat uit 4 seizoenen en het eerste seizoen was vanaf 2016 te zien op Netflix.

De serie speelt zich af in de toekomst. Alle 20-jarigen krijgen eenmaal de kans om door ‘het proces’ te gaan. Wanneer ze dit succesvol afronden mogen ze naar een utopische wereld. Slechts 3% van alle deelnemers zal het echter overleven… Het is dus niet echt verstandig om tijdens dit proces vriendschappen te sluiten met of verliefd te worden op de andere deelnemers…

Bekijk de trailer:

3. Outlander

Outlander volgt het leven van Claire Randall, een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 – kort na de Tweede Wereldoorlog – op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden.

Deze serie bestaat uit 5 seizoenen. De allereerste uitzending in Amerika vond plaats op 9 augustus 2014. 11 augustus konden we de serie bekijken in Nederland.

Bekijk de trailer:

4. Virgin river

Virgin River gaat over Melinda, een verpleegkundige, die besluit een gooi te wagen naar een baan in Virgin River. Ze wil graag opnieuw beginnen en alle moeilijke herinneringen achter zich laten. Al snel komt ze erachter dat dit lastig gaat in een kleine stad.

Met de 3 seizoenen van Virgin River kun je best een tijdje wegzwijmelen. En goed nieuws: er komen nog 2 extra seizoenen aan! Het eerste seizoen van de romantische serie kwam in 2019 op Netflix.

Bekijk de trailer:

5. Wanderlust

Joy en Alan zijn beiden vijftig met drie kinderen die al bijna volwassen zijn. Hun leven lijkt perfect, er is echter één ding mis: Ze willen geen seks meer met elkaar. En dus besluiten ze samen dat ze seks met andere mensen mogen hebben in de hoop zo de vonk in hun eigen seksleven weer aan te wakkeren. Joy en Alan willen het liefst open en eerlijk zijn tegen iedereen. En dat loopt, uiteraard niet zoals bedoeld.

Deze serie bestaat vooralsnog maar uit één seizoen, maar dat betekend niet dat je er heerlijk van kunt genieten.

Bekijk de trailer:

6. Love & Anarchy

Een fijne Zweedse romantische komedieserie met momenteel nog maar één seizoen, maar de serie is ook pas uitgekomen in 2020.

De serie gaat over Sofia. Sofia is getrouwd maar je kunt niet echt zeggen dat het bepaald soepel loopt. Ook heeft ze twee kinderen en heeft ze een nieuwe baan in Stockholm. Als ze op een avond op werk zichzelf even laat gaan wordt ze betrapt door haar collega Max. Hij chanteert haar: ze moet bepaalde opdrachten uitvoeren om ervoor te zorgen dat niemand de foto te zien krijgt en het loopt langzaam maar zeker steeds meer uit de hand. Zeker als de twee een band creëren.

Bekijk de trailer:
https://youtu.be/97VS9HaEwY8

7. Sweet Magnolias

Het heeft veel te lang geduurd maar gisteren is eindelijk bekend gemaakt dat er een tweede seizoen van Sweet Magnolias komt. Vanaf 4 februari zal het tweede seizoen te zien zijn op Netflix.

De serie is een Amerikaanse serie die drie vrouwen uit South Carolina volgt. Ze zijn beste vrienden sinds hun kindertijd en ze helpen elkaar door alle dingen heen. Of dat nu om romantische problemen zijn, bijzondere dingen in hun carrière of het krijgen van kinderen is.

Bekijk de trailer:

8. Bridgerton

Bridgerton is een Amerikaans kostuumdrama gebaseerd op novelles van Julia Quinn. De serie speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk in 1813 en focust zich op het societyseizoen in de Britse hoofdstad. De serie ging in première op kerstdag 2020.

Het verhaal is makkelijk samen te vatten: Acht broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk in de High Society kringen van Londen. Een heerlijke serie die bol staat van de romantiek en drama dus!

Bekijk de trailer:

9. Summertime

Summertime is een Italiaans liefdesverhaal. Ale en Summer voelen zich enorm tot elkaar aangetrokken wanneer ze elkaar tegenkomen aan de Adriatische Kust van Italië. Beiden komen uit een compleet andere wereld. Hun tijd samen is echter voor beide partijen een onvergetelijke reis die hen voor de rest van hun leven zal veranderen.

Summertime bestaat vooralsnog uit twee seizoenen en ongeveer 16 afleveringen. Er zijn nog geen nieuwe seizoenen aangekondigd.

Bekijk de trailer:

10. Love

Mickey en Gus zijn twee onbetrouwbare mensen, elk met een aanzienlijke emotionele bagage, die proberen een band met elkaar op te bouwen. Mickey is een alcoholist, een liefdes- / seksverslaafde  en iemand die de neiging heeft om oneerlijk te zijn tegen zichzelf en anderen, terwijl Gus onhandig en voornamelijk niet bewust is van sociale signalen.

De serie bevat 3 seizoenen die alle drie in hun volledigheid op Netflix staan!

Bekijk de trailer:

Dat was het weer!

Dan zijn we er weer doorheen: Hierboven zie je de top 10 romantische series op Netflix waar je heerlijk bij weg kunt zwijmelen maar die je ook op het puntje van je stoel zullen laten zitten. . Op zoek naar andere series of films in een ander genre? Dan kun je altijd even verder kijken op onze website!