De beste thriller series op Netflix!

Of je nu een echte liefhebber bent van thrillers, of juist liever een comedyserie kijkt… Het kan allemaal bij Netflix. Als je geen zin hebt om je urenlang te focussen op een film, of er simpelweg geen tijd voor hebt kun je altijd nog een goede serie aanzetten. Het is heerlijk om even op de bank te kunnen zitten met een aflevering van een van de beste thriller series op Netflix.

Het staat als een paal boven water: Netflix is de meest populaire streaming service van de Lage Landen. Het aanbod is gigantisch waardoor je af en toe door de bomen het bos niet meer kunt zien. Maar tegelijkertijd is de kans groot dat je de perfecte thriller serie op Netflix zult vinden.

Netflix abonnementen

Netflix is niet gratis, ook dat is iets dat als een paal boven water staat. Je kunt echter wel zelf kiezen hoeveel jij maandelijks uit wilt geven aan een abonnement. Aan de hand van de dingen waar jij naar op zoek bent kun je namelijk kiezen uit drie verschillende pakketten waarvan de prijzen variëren vanaf €8,- per maand tot €14,- per maand.

  • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
  • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
  • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

Zo heb je dus zelf in de hand wat jij maandelijks betaald én kun je overal waar je een internetverbinding hebt films en series kijken!

De 10 beste series op Netflix!

Op zoek naar een serie waar je jezelf helemaal in kunt verliezen? Wij zijn voor je in de boeken gedoken om te kijken welke Thriller series op Netflix je écht niet mag missen! Deze series hebben alles wat je zoekt!

1. Undercover

Undercover is een Nederlandse productie en heeft momenteel drie seizoenen. Het eerste seizoen speelt zich af op een camping in Limburg. De grootste XTC producent van de wereld verschuilt zich daar tussen de spelende kinderen en de gezellige, gezamelijke barbecues. Bob Lemmers en Kim de Rooij, beide politieagent, gaan undercover in de donkere wereld van XTC. Ze doen alsof ze een stel zijn en besluiten in de caravan naast de drugscrimineel Ferry Bouman te gaan zitten.

Bekijk de trailer:

2. La Casa de Papel

La Casa de Papel is een Spaanse serie waarvan de eerste aflevring op 2 mei 2017 in Spanje werd uitgezonden. Ondertussen telt de thriller serie zo’n 5 seizoenen.

“De professor” is een mysterieuze man die besluit om samen met acht meesterdieven de grootste overval in de geschiedenis van Spanje neer te zetten. Samen willen ze de Koninklijke Munt infiltreren. Daar wordt al het geld gedrukt en dus lijkt het hen een goed plan om gewoon het gebouw over te nemen en zo zelf geld te gaan drukken. Ze willen met een totaalbedrag van 2,4 miljard euro het gebouw weer te verlaten. De professor heeft een zorgvuldig uitgekiend plan waarvan je denkt dat het bijna niet mis kan gaan, toch?

Bekijk de trailer:

3. Ozark

Ozark is een serie met ondertussen drie seizoenen. De afleveringen duren allemaal ongeveer een halfuurtje en het is dus een perfecte thrillerserie om tussendoor even een afleveringetje van te kijken.

In het eerste seizoen zien we hoe Marty en zijn zakenpartner geld witwassen voor een drugskartel. Op die manier hopen de twee een extra zakcentje te kunnen verdienen. Wanneer er echter een groot bedrag van de baas van het kartel wordt gestolen wordt is Marty hoofdverdachte. Het leven van hem en zijn gezin staat op het spel. Totdat zijn zakenpartner met een idee komt en ze het voor elkaar weten te krijgen om een nieuwe start te maken. Marty beloofd de crimineel namelijk dat hij ontzettend veel geld kan witwassen. Marty en zijn gezin vertrekken naar het Ozark Gebergte om daar heel veel geld door de molen te halen… Het is de start van een bijzonder, en gevaarlijk, leven.

Bekijk de trailer:

4. Homeland

De serie Homeland is een thrillerserie op Netflix die uit acht seizoenen bestaat.

In Homeland keert de Amerikaanse marine sergeant Nicholas Brody (Damian Lewis) 8 jaar na zijn vermissing terug in zijn thuisland. De soldaat die werd geacht te zijn vermoord in Irak wordt aanvankelijk als held ontvangen. Totdat de briljante CIA agent Carrie Mathison (Golden Globe winnares Claire Danes) hem ervan verdenkt in werkelijkheid lid te zijn van Al Qaeda en van plan is een terroristische aanval te plegen. Vertrouwend op haar instinct riskeert Mathison haar reputatie, haar carrière en zelfs haar verstand om de waarheid te achterhalen.

Bekijk de trailer:

5. Behind Her Eyes

Behind her eyes is een psychologische thriller serie op Netflix die nog vrij nieuw is, en momenteel bestaat uit één seizoen.

In het verhaal volgen we Louise Bardsley die als receptioniste werkt voor Dr. David Ferguson. Langzaam maar zeker ontwikkeld ze een affaire met haar baas. Er onstaat en lastige liefdesdriehoek als ze ook bevriend raakt met zijn vrouw, Adele. Wat start als een intrigerende show eindigd in een duistere, en superspannende serie.

Bekijk de trailer:

6. The Rain

The Rain is een dramaserie uit Denemarken en het is een Netflix Original. De serie werd op 4 mei 2018 gereleased en bestaat uit drie seizoenen. Elke aflevering duurt ongeveer drie kwartier.

Het verhaal is ontzettend spannend. Zes jaar geleden heeft een dodelijke virus bijna de volledige bevolking heeft gedood komen Simone en Rasmus uit hun bunker. Ze ontdekken dat er geen samenleving meer is en dat het leven zoals zij dat kennen volledig is veranderd. Samen met een groep andere overlevenden gaan ze op zoek naar nog meer mensen die het overleefd hebben.

Bekijk de trailer:

7. Hellbound

Dit is een Koreaanse serie die zonder twijfel in de top tien van beste thrillerseries op Netflix behoord. De charismatische leider van een sekte,  Jeong Jin-soo laat geen kans onbenut om zijn beweging zo ver mogelijk uit te breiden. De mensheid wordt opgeschrikt door een nieuwe ontwikkeling: wanneer je als mens hebt gezondigd krijg je bezoek van een angstaanjagende verschijning die je mededeelt dat je naar de hel moet. Zodra jouw moment daar is komen de demonische engelen naar beneden om je met veel geweld naar de hel te slepen. Jeong Jin-Soo ziet zijn kans schoon om volledig uit te breiden en in te spelen op de angst die de verschijningen bezorgen.

Bekijk de trailer:

8. Sweet Home

Wederom een Zuid-Koreaans thillerserie in deze top 10.  Na een onverwachte familietragedie verlaat Cha Hyun-soo zijn huis en trekt hij in een appartement. Kort daarna beginnen monsters de mensheid uit te roeien. Mensen in het appartement zitten opgesloten in het gebouw, zich realiserend dat overal buiten monsters op de loer liggen. Hyun-su en andere bewoners schermen zichzelf in het gebouw af in de hoop zo lang mogelijk te overleven.

Bekijk de trailer:

9. Blacklist

The Blacklist is een Amerikaanse thrillerserie die bestaat uit 7 seizoenen. De eerste aflevering kwam online op 23 september 2013. Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt.

Bekijk de trailer:

10. Lupin

We sluiten onze lijst af met de Franse serie Lupin. De serie heeft vooralsnog twee seizoenen op Netflix. Lupin draait om Assane Diop, gespeeld door Omar Sy die we onder andere kennen van Intouchables. Hij speelt een man die volledig in de ban is in de verhalen van meesterdief Arsène Lupin.

Bekijk de trailer:

Dat was ‘m weer!

We zijn weer door onze lijst met thrillerseries heen. Elke serie is bloedstollend spannend en zorgt zeker voor een interessante avond. Nog meer series kijken? Je kunt het volledige aanbod natuurlijk op Netflix vinden!