De 50 beste waargebeurde films op Netflix!

Soms heb je zin om lekker met een dekentje op de bank een film op Netflix te kijken. Lekker relaxed naar een romantische komedie bijvoorbeeld. Toch zul je af en toe ook zin hebben in een wat spannendere film, eentje die je echt meeneemt in zijn verhaal. En welke films zijn daar nu beter voor dan een van de beste waargebeurde films op Netflix? 

Het aanbod van Netflix is gigantisch, wat ervoor zorgt dat het lastig om te kiezen uit alle series en films die ze aanbieden. Wel vaker hoor je mensen over de keuzestress die een avondje Netflix hen bezorgd om dat je gewoon door de bomen het bos bijna niet meer ziet!

Netflix Abonnementen

Netflix is inmiddels een begrip dat de hele wereld kent. De streamingdienst is dan ook de populairste dienst op de wereld. Vanwege het enorme aanbod maar ook door de verschillende pakketten die ze aanbieden. Netflix heeft namelijk drie opties wanneer je een abonnement wilt afsluiten:

 • Basis abonnement | SD-kwaliteit / 1 apparaat voor downloaden | €7,99 per maand
 • Standaard abonnement | HD-kwaliteit / 2 apparaten voor downloaden | €10,99 per maand
 • Premium abonnement | 4K-kwaliteit / 4 apparaten voor downloaden | €13,99 per maand

De 15 beste waargebeurde films op Netflix

Waargebeurde verhalen vertellen ons de feiten en geven je vaak een duidelijk beeld van de geschiedenis. Daarnaast laten ze je vaak op het puntje van je stoel zitten. Wij hebben een mooie lijst van de 50 beste waargebeurde films op Netflix. De eerste vijftien zetten we voor je in de spotlights. 

1. Hacksaw Ridge

In het verhaal van Hacksaw Ridge is Desmond T. Doss de hoofdrolspeler. Desmond heeft in zijn jeugd veel te maken gehad met geweld. Zijn vader mishandelde de zijn moeder. Als hij op een later punt in zijn leven besluit om zijn land te dienen in de Tweede Wereldoorlog lacht iedereen hem uit. Niemand denk dat hij dat kan, en dat heeft maar een reden: Desmond weigert tijdens zijn opleiding om met een wapen te werken of deze ook maar te dragen. Als hij na veel tegenslagen toch mag deelnemen aan de oorlog als hospik laat hij zien dat het dragen van een wapen geen vereiste is. 

Dit waargebeurde verhaal is ontroerend. Het verteld hoe Desmond de eerste en enige soldaat is die ongewapend was en een van de hoogste militaire onderscheidingen kreeg.

Bekijk de trailer:

2. The Blind Side

Ook deze film is een op feiten gebaseerde Amerikaanse film. De film draait om Michael Oher, een bekende American Footballspeler. In zijn jonge jaren was hij een dakloze jongen. Een liefhebbend stel neemt hem in huis en moedigt hem aan om zijn talenten voor Football te benutten. Dit zorgt voor gebeurtenissen die zowel het leven van Michael als het leven van de familie Touhy voor altijd zal veranderen. 

The Blind Side is ontroerend, en prachtig om te zien hoe de jonge Michael zich ontpopt tot een ware ster. Aan het einde van de film laten ze je de foto’s zien van de footballspeler met zijn familie waarna het tot je doordringt dat dit niet zomaar een verzonnen verhaal is. 

Bekijk de trailer:

3. Catch me if you can

Het verhaal van Catch me if You Can begint in de jaren 50 en 60. Wanneer de ouders van Frank Abagnale Jr. gaan scheiden, besluit hij de wereld in te trekken. Hij doet net alsof hij een co-piloot is zodat hij makkelijker vervalste cheques kan verzilveren bij banken en hotels. Ook kan hij gratis reizen met het vliegtuig. Als de politie hem op het spoor is naar aanleiding van die gratis vluchten, verlegt hij zijn terrein. Hij doet zich voor als dokter met een vals diploma en zonder medische kennis wordt hij hoofd van een afdeling. In dat ziekenhuis komt hij een meisje tegen op wie hij verliefd wordt. Omdat haar vader advocaat is, besluit hij ook advocaat te worden. Wanneer hij met haar wil trouwen, komt de FBI het verlovingsfeest binnenvallen. 

Bekijk de trailer: 

4. 13 hours: The secret soldiers of Benghazi

Deze film is een biografische oorlogsfilm gebaseerd op het boek 13 hours: The Inside Account of What Really Happened in Benghazi van Mitchell Zuckoff. Alle namen van de soldaten en aanvallers zijn dan ook echt. 

In Benghazi is een geheime CIA-operatie lopend. Zes mannen worden gevraagd om de basis te bewaken. Wanneer Christopher Stevens, de Amerikaanse ambassadeur, naar het consultaat in benghazi vertrekt voor een aantal bijzondere gelegenheden worden de bewakers gevraagd om hem en het consultaat te bewaken. Echter komen ze er al snel achter dat er vanalles ontbreekt en wordt het lastig om de ambassadeur te bewaken op het moment dat zijn leven op het spel staat.

Bekijk de trailer:

5. Lion of the Desert

In het jaar 1920 speelt de 20-jarige oorlog tussen Libië en Italie. Er is één persoon die de drijvende kracht is achter de rebellen. Zijn naam is Omar Mukhtar, een leraar die het als zijn verplichting ziet om de rebellen te luiden. Hij kon het niet aanzien dat zijn volk zich moest onderwerpen aan een ander land. 

Bekijk de trailer:

6. 12 strong

Wederom een waargebeurde oorlogsfilm in de lijst. De film speelt zich af direct na de aanslagen van 11 september in 2001. Een aantal soldaten wordt naar Afghanistan gestuurd. Hun missie is om de stad over te nemen en de Taliban en Al Qaeda daar te verslaan. De Amerikaanse soldaten merken echter al snel dat ze zich volledig moeten aanpassen aan hun bondgenoten die te paard te werk gaan. 

Bekijk de trailer:

7. Fatherhood

Een verhaal gebaseerd op het autobiografisch boek Two Kisses. Matt verliest zijn vrouw tijdens de bevalling van hun dochter. Hij moet alleen het vaderschap ingaan en alles in zijn eentje leren. Dat gaat van vieze luiers tot aan twijfels en een gebroken hart door het verlies van zijn vrouw. Zo goed en zo kwaad als het gaat probeert hij zijn dochter zo goed mogelijk op te voeden. Een grappig verhaal met een ontroerend, waargebeurd, randje.

Bekijk de trailer:

8. Freedom Writers

Erin Gruwell is een startend lerares op een Amerikaanse High School. Ondanks dat ze pas net aan de slag is als lerares krijgt ze meteen een van de heftigste klassen toegewezen. Haar klas lijkt niks te geven om haar pogingen ze iets leren en gooit er met de pet naar. Toch weet ze daar in de loop van het schooljaar langzaam maar zeker verandering in te brengen. De film is geregisseerd door Richard LaGravenese. De hoofdrollen worden onder andere gespeeld door Hilary Swank, April Lee Hernandez en Mario Barrett.

Bekijk de trailer:

9. Just Mercy

Een verfilming gebaseerd op de memoires van een advocaat en mensenrechtenactivist. Bryan Stevenson is een jonge advocaat die besluit te vertrekken naar Alabama om daar mensen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld. Hij leert Walter McMillian kennen, die de doodstraf kreeg voor de moord op een meisje ondanks dat het bewijs in zijn voordeel wees. Stevenson beschreef in zijn boek hoe hij vocht voor het leven van de ten onrechte beschuldigde man, en dat is prachtig verfilmd in dit waargebeurde verhaal. 

Bekijk de trailer:

10. Der Untergang

Der Untergang is een Duitse Oorlogsfilm van het jaar 2004. De film is geregisseerd door Oliver Hirschbiegel. 

De film laat eigenlijk de laatste dagen van Adolf Hitler zien, door de ogen van zijn persoonlijke secretaresse. De dictator bracht de laatste dagen door in zijn bunker onder de Duitse hoofdstad Berlijn. Het leger heeft de stad omringd en daar helaas veel slachtoffers gemaakt, en Hitler is niet van plan een van die slachtoffers te worden. Hij wil Berlijn niet verlaten en ziet algauw in dat de situatie niet te redden is. 

Bekijk de trailer:

11. Papillon

Papillon vertelt het verhaal van een man die vastzit voor moord. Hij krijgt een levenslange gevangenisstraf opgelegd in Frans-Guyana. Zelf blijft hij bij hoog en laag volhouden dat hij onschuldig is. Wanneer hij wordt overgeplaatst naar de gevangenis op Duivelseiland ontsnapt hij. Echter wordt hij na een tijd in Venezuela alsnog opgepakt waarna hij is een zwaarbewaakte gevangenis terechtkomt. 

Papillon is het waargebeurde verhaal van Henri Charrière. In 1931 krijgt de crimineel uit Parijs een levenslange gevangenisstraf. Maar na jaren van vastzitten en ontsnappingspogigen wordt hij vrijgelaten en ontvangt hij, dankzij zijn bijzondere capriolen, ereburgerschap. Een paar jaar voor zijn dood publiceert hij zijn verhaal in de vorm van een boek. 

Bekijk de trailer: https://youtu.be/lW_IWHw3z-U

12. Believe me: The abduction of Lisa McVey

Als jij een fan bent van True Crime dan is deze waargebeurde film echt iets voor jou1 De film verteld het verhaal van Lisa McVey. Op weg naar huis wordt ze gekidnapped door iemand die ze niet kent. Terwijl ze vast zit in het huis van haar ontvoerder wordt ze meerdere malen verkracht. Wanneer ze eindelijk vrij is deelt ze wat er gebeurd is met haar familie. Echter zetten deze vraagtekens bij het verhaal. De enige persoon die haar direct geloofd is de rechercheur die haar zaak onderzoekt. 

Bekijk de trailer: 

13. Zodiac

Wanneer een seriemoordenaar de politie treitert met zijn raadsels en brieven, zoeken rechercheurs in vier verschillende plaatsen naar de moordenaar. De zaak wordt een obsessie voor vier mannen, van wie hun levens en carrières worden gemaakt en verwoest door het eindeloze spoor van aanwijzingen….

Bekijk de trailer:

14. Operation Finale

Operation Finale is een historische, waargebeurde film uit 2018. Na het einde van de tweede wereldoorlog verdwijnt een van de meesterbreinen achter de holocaust: Adolf Eichman. Lothar Hermann, een Duits-Argentijnse Joodse man komt er, jaren laten, via zijn dochter achter dat de architect van de Holoacust onder een valse naam in Argentinië woont. Hij besluit de Mossad in te lichten en enkele jaren sturen zij een team van gespecialiseerde agenten om Eichmann op te sporen en gevangen te nemen. Dit gaat uiteraard niet zonder horten of storen.


Bekijk de trailer: 

15. Dark Waters

Dark Waters vertelt het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veiliggesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën 

Bekijk de trailer:

Nog 35 van de beste waargebeurde films op Netflix!

Klaar met de vorige films, maar nog niet klaar met de beste waargebeurde films op Netflix? Dan hebben we hieronder nog zo’n 35 films voor je gerangschikt!

 1. The Revenant
 2. In the Heart of the See
 3. 300: The rise of an Empire
 4. Suskind
 5. Darkest Hour
 6. Victoria & Abdul
 7. Blow
 8. Lost Girls
 9. The King
 10. Pursuit of Happiness
 11. Sonny Boy
 12. Brain on Fire
 13. Hachi: A Dog’s Tale
 14. The boy who harnessed the Wind
 15. Blue Miracle
 16. The Drug King
 17. Mosul
 18. The Lady in the van
 19. The trail of the Chicago 7
 20. Sully
 21. Lion
 22. The Social Network
 23. The Irishman
 24. American Made
 25. A Prayer before Dawn
 26. Pain & Gain
 27. Saving Private Ryan
 28. Goodfellas
 29. Lion of the Desert
 30. Dallas Buyers Club
 31. Freedom Writers
 32. The Conjuring
 33. The Two Popes
 34. Darkest Hour
 35. Riphagen

Dat was het weer!

Nu heb je een duidelijk overzicht van de vijfitg beste waargebeurde films op Netflix! Op zoek naar een andere film? Kijk even op Streamplaza en laat je verassen door de andere lijsten1