Deezer vs spotify

Deezer vs spotify

Bron uitgelichte afbeelding: Ascannio / Shutterstock.com

De prijzen van Deezer en Spotify zijn min of meer gelijklopend. Hoewel er weinig verschil is tussen de prijs van Spotify en de Deezer prijs, zijn er wel een aantal andere verschillen. Het zet sommigen er zelfs toe aan om van Spotify naar Deezer of van Deezer naar Spotify over te stappen. Wat is het verschil tussen Deezer en Spotify en wat is voor jou de beste keuze? We maken de vergelijking tussen Deezer en Spotify en leggen het een en ander voor je uit.

Kosten Deezer vs Spotify

Zowel Deezer als Spotify is gratis te gebruiken. Bij Deezer en Spotify krijg je dan wel reclame te horen. Heb je liever geen reclame, dan kies je voor een premiumabonnement. Wat kost Deezer? Voor Deezer Premium betaal je 10,99 euro per maand. Voor Deezer Family met zes accounts betaal je 16,99 euro per maand. Voor studenten is er een verlaagd studententarief van 5,99 euro per maand en wie kiest voor een jaarabonnement op Deezer Premium betaalt slechts 98,90 euro. Dit komt overeen met 8,24 euro per maand.

Plaatsen we Deezer vs Spotify, dan merk je dat Spotify net iets goedkoper is. Een persoonlijk abonnement kost er namelijk 9,99 euro per maand. Voor een duo-abonnement voor twee accounts betaal je 12,99 euro per maand en voor een family-abonnement voor zes accounts betaal je 15,99 euro per maand. Studenten betalen 4,99 euro per maand. Als je voor een jaarabonnement kiest, is Deezer Premium wel voordeliger dan Spotify Premium.

Deezer v Spotify: wat krijg je in de plaats?

De muziekbibliotheek van Spotify & Deezer is enigszins gelijkaardig. Spotify spreekt zelf over ruim 70 miljoen tracks, maar het gaat daarbij niet alleen om muziek. Ook podcasts vallen hier bijvoorbeeld onder. Bij Deezer hebben ze het over 73 miljoen nummers. Indien we Deezer v Spotify plaatsen, is Deezer dus de winnaar.

Verder heeft Deezer de laatste jaren een inhaalslag gemaakt en talloze functies toegevoegd die voorheen enkel bij Spotify beschikbaar waren. Zo kan je tegenwoordig ook offline muziek beluisteren. Je beschikt er over ingebouwde functies als SongCatcher en Lyrics, terwijl je kan kiezen voor hifigeluid. Ook Spotify heeft een aantal handige functies als Discover. Daarnaast vind je er exclusieve inhoud en video’s, terwijl de sociale functies heel leuk zijn.

Plaats je qua geluidskwaliteit Spotify vs Deezer, dan wint Deezer. Met een Premiumaccount kan je er namelijk genieten van hifigeluidskwaliteit, terwijl je bij Spotify rekent op hoogstens 320 kbit/s. Wel is het zo dat Spotify al heeft aangegeven werk te willen maken van een hifi-abonnement.

Vervolgens moeten we het bij de vergelijking tussen Spotify en Deezer ook hebben over het design en het gebruiksgemak. Spotify wordt vaak geroemd omwille van het uiterlijk en het ziet er inderdaad goed uit. Bovendien kan je niet alleen op je smartphone of tablet muziek beluisteren, maar ook via een internetbrowser. Door de goede ondersteuning kan je zelfs rechtstreeks muziek afspelen van diverse apparaten. Deezer kan dan weer op veel enthousiasme rekenen door een eenvoudige navigatie en bediening.

Verschil Deezer en Spotify: waarvoor kiezen?

De aandachtige lezer merkt vast wel dat de verschillen tussen Spotify en Deezer behoorlijk klein zijn. Het gaat om subtiele verschillen tussen Spotify en Deezer en het is niet meteen eenvoudig om te zeggen welke van de twee beter is. Voor audiofielen is dit wellicht Deezer, maar Spotify is beter ingeburgerd en wordt beter ondersteund door allerlei slimme apparaten. De muziekbibliotheek is net iets minder uitgebreid, maar daarbij gaat het vooral om het ontbreken van minder populaire nummers. Tegelijkertijd is Deezer dan weer iets duurder en is het maar de vraag of deze kleine verschillen voor jou het prijsverschil kunnen verantwoorden.

Zowel Spotify als Deezer kan je gratis gebruiken. Daarnaast bieden ze alle twee de mogelijkheid aan om het Premium-abonnement gratis uit te proberen. In het geval van Spotify kan je het één maand gratis uitproberen. Deezer kan je dan weer drie maanden gratis uitproberen. Ons advies: probeer ze alle twee even uit en ontdek zelf het verschil tussen Deezer en Spotify. Wellicht zal je zelf al snel merken wat voor jou het beste werkt.

Veelgestelde vragen over Deezer of Spotify

  • Wat is beter: Deezer of Spotify?

Dit is afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeuren. De muziekbibliotheek van Deezer is bijvoorbeeld uitgebreider. Bovendien worden ­er andere muzieksystemen ondersteund. Als je bijvoorbeeld Google Home gebruikt, is Spotify handiger. Deezer is over het algemeen net iets duurder dan Spotify, tenzij als je meteen kiest voor een jaarabonnement.

  • Wat is beter: Spotify of Tidal?

Ook hier geldt dat dit toch vooral persoonlijk is. Bij Tidal reken je bijvoorbeeld op een ruimere muziekbibliotheek. Anderzijds is Tidal niet Nederlandstalig en Spotify wel. Bij Tidal kan je dan weer kiezen voor een hogere geluidskwaliteit, terwijl het lijstje met ondersteunde muzieksystemen veel beperkter is. Wil je onze persoonlijke opinie? Lees dan ons artikel over de beste muziekstreamingdienst.

  • Welke streamingsdienst heeft het beste geluid?

Als het over de geluidskwaliteit gaat, is er wat de gratis accounts betreft weinig verschil tussen Spotify & Deezer. Bij Deezer Premium reken je wel op hifigeluid. Wil je echt van een goede geluidskwaliteit genieten, dan zijn ook Tidal, Primephonic en Qobuz heel interessant.

  • Is Deezer helemaal gratis?

Ja, via de formule Deezer Free kan je helemaal gratis naar muziek luisteren. Je krijgt dan toegang tot ruim 73 miljoen nummers. Je kan dan niet onbeperkt nummers overslaan, geen offline muziek beluisteren en je krijgt ook met reclame te maken. Wat de gratis functie betreft, is er maar weinig verschil tussen Spotify en Deezer. Weet dat er ook een aantal goede gratis alternatieven zijn. Lees er meer over op onze pagina over gratis streamen.

  • Kan ik Deezer koppelen aan Google Home?

Deezer is net als Spotify en YouTube Music een van de via Google Home beschikbare muziekdiensten. Er zijn echter veel klachten over de ondersteuning. Als de integratie met Google Home voor jou belangrijk is, kies je beter voor Spotify.

  • Kan ik Deezer overzetten naar Spotify?

Ja, je kan relatief eenvoudig je Deezer-afspeellijst naar Spotify overzetten. Hiervoor zijn er op het internet verschillende converters te vinden. Ook voor andere muziekstreamingdiensten bestaan er soortgelijke converters.