Discovery Plus Review

Discovery Plus Review

Discovery Plus, eerder bekend onder de naam Dplay, is en blijft een heel populaire streamingdienst in Nederland. Het reality-aanbod blijft kijkers boeien en zeker met het aanvullende sportaanbod heeft Discovery Plus voor iedere kijker iets te bieden. Hoe kan je Discovery Plus kijken? Wat kost Discovery Plus? En is Discovery Plus een interessante streamingdienst? Het zijn een aantal vragen die we beantwoorden, terwijl we ook onze persoonlijke mening met je delen.

Wat is Discovery Plus?

Discovery Plus is een streamingdienst die wordt uitgebracht door de Discovery-groep. Hieronder vallen een aantal tv-zenders, zoals Discovery, Animal Planet en Eurosport. Discovery Plus kwam tot stand na de samenvoeging van Dplay en Eurosport Player. Je hoeft dus niet apart Eurosport en Discovery Plus af te nemen.

Discovery Plus focust op een combinatie van real-life entertainment en sport. Via Discovery Plus is het mogelijk om sportevenementen te volgen en series te bekijken. Het aanbod is heel divers en omvat bijvoorbeeld natuurdocumentaires, true crime, realityseries, paranormale activiteiten en dergelijke meer. De beste internationale series van Animal Planet, Discovery, TLC, HGTV, Discovery Science, ID, Food Network en MotorTrend zijn er stuk voor stuk te bezichtigen.

Verschil tussen Discovery en Discovery Plus

Discovery, voorheen Discovery Channel, is een zender waarop voornamelijk populairwetenschappelijke programma’s worden uitgezonden. Het is een Amerikaanse aanbieder die de ondertitelde programma’s ook in Nederland aanbiedt. Niet alle programma’s worden zelf gemaakt. Vaak worden de rechten op bepaalde Engelstalige programma’s gekocht en vervolgens uitgezonden. Voorbeelden van programma’s die op Discovery worden aangeboden, zijn Gold Rush, Deadliest Catch en Bear Grylls.

Het overkoepelende bedrijf Discovery Inc. heeft nog heel wat nichezenders die zich op specifieke domeinen focussen, zoals Animal Planet en Discovery Science. Deze en andere zenders zijn enkel met pluspakketten te bekijken. Hiervoor heeft men een eigen streamingdienst gemaakt, genaamd Discovery Plus. Discovery Plus is tegen betaling beschikbaar. Daarnaast vind je ook de Eurosport-player in Discovery Plus. Hiermee kan je naar Eurosport 1 en Eurosport 2 kijken. Men garandeert bovendien dat er elke week nieuwe content wordt toegevoegd. In de toekomst wil men ook meer Nederlandse content publiceren.

Hoe werkt Discovery Plus?

Discovery Plus is te bekijken via de smartphone, tablet, laptop, Google Chromecast, Apple AirPlay of rechtstreeks op televisie via een smart-tv-app. Om Discovery Plus te gebruiken, gebruik je met andere woorden de app of de website. Beiden zijn heel eenvoudig in gebruik.

Inloggen bij Discovery Plus

Als je via je webbrowser naar Discovery Plus wil kijken en al een account hebt, kan je eenvoudig inloggen. Hiervoor gebruik je je mailadres en het gekozen wachtwoord. Op het moment van schrijven is het nog mogelijk om in te loggen met je Facebook-account, maar Discovery heeft al aangegeven dat dit binnenkort niet meer mogelijk zal zijn. Hiermee wil Discovery Plus je persoonsgegevens optimaal beschermen. Via de app verloopt inloggen gelijkaardig, met het enige verschil dat je hiervoor eerst de app moet downloaden. Hoe dit werkt, verschilt per toestel.

Series kijken via Discovery Plus

Hiervoor kies je een van de series uit het overzicht en vervolgens kan je meteen beginnen te kijken. Via de zoekfunctie vind je eenvoudig series terug. Ook kan je zoeken op basis van categorieën en zenders, maar je hoeft niet telkens opnieuw naar je favoriete series te zoeken. Je kan namelijk ook een favorietenlijst samenstellen. Naast het bekijken van series op Discovery Plus kan je ook live kijken naar de verschillende zenders. Via de programmering kijk je eenvoudig enkele dagen terug of vooruit. Zo bekijk je bijvoorbeeld via Disovery Plus de Eurosport-player.

Discovery Plus op tv bekijken

Hoe krijg ik Discovery Plus op tv? Wil je Discovery Plus op tv kijken, dan is dit het eenvoudigste om dit te doen via een smart-tv-app. Hoe je de juiste Discovery Plus app op tv installeert, verschilt per toestel. Je kan onder meer Discovery Plus op een Samsung tv (2016 of later) installeren of op een Android TV die op Android 7 of hoger draait.

Als je geen smart tv hebt, maak je je televisie slim met behulp van een Apple TV of een Google Chromecast. Uiteraard kan je ook gewoon via de webbrowser kijken en je scherm delen via een HDMI-kabel. Hoewel het niet mogelijk is om individuele profielen te maken, kan je wel op drie verschillende schermen tegelijkertijd naar Discovery Plus kijken.

Wat kost Discovery Plus?

De Discovery Plus kosten zijn afhankelijk van het gekozen abonnement en de abonnementsduur. Je krijgt de keuze tussen het pakket Entertainment en Entertainment & Sport. Bij het pakket Entertainment & Sport kan je ook kijken naar live events, zoals de Olympische Spelen of Grand Slam Tennis. Voor het pakket Entertainment bedraagt de Discovery Plus prijs 3,99 euro per maand voor een maandabonnement. Als je meteen een jaarabonnement neemt, betaal je 39,99 euro in plaats van 47,88 euro. Als je kiest voor het pakket Entertainment & Sport bedragen de kosten voor Discovery Plus 5,99 euro per maand of 59,99 euro per jaar. In beide gevallen is de prijs voor Discovery Plus verhoudingsgewijs lager als je meteen kiest voor het jaarabonnement.

Discovery Plus proefperiode

Het is mogelijk om Discovery Plus op tv gratis uit te proberen door middel van een gratis proefperiode. Deze optie is er wel enkel voor het pakket Entertainment. De proefperiode duurt zeven dagen en geldt enkel voor nieuwe abonnees. Je kan maar een keer de proefperiode gebruiken. De proefperiode voor Discovery Plus aanvragen verloopt automatisch wanneer je je registreert via de website van Discovery Plus.

Als je nadien tevreden bent van het aanbod en het platform, hoef je niks te doen. Het contract wordt dan automatisch met een maand of een jaar verlengd, afhankelijk van de gekozen abonnementsformule. Gedurende de gratis proefperiode kan je steeds gratis annuleren. Er worden dan geen kosten in rekening gebracht.

Discovery Plus opzeggen

Het opzeggen van Discovery Plus gaat heel eenvoudig. Hiervoor hoef je geen brieven te verzenden of vervelende telefoontjes te plegen. Het gaat namelijk gewoon allemaal via de website. Om Discovery Plus op te zeggen, open je de website van Discovery Plus en klik je op het icoontje dat een persoon moet voorstellen. Onder het kopje ‘Jouw account’ vind je ‘Abonnement’ terug. Klik hierop. Je zal de knop ‘Annuleer jouw abonnement’ terugvinden. Klik hierop en bevestig ten slotte de annulering. Later kan je altijd opnieuw een abonnement afsluiten. Je kan wel niet opnieuw van de gratis proefperiode genieten.

Als je via iTunes of de Apple-appstore een abonnement hebt genomen, zeg je het abonnement via deze weg op. Daarvoor ga je op je toestel naar de instellingen en vervolgens naar iTunes en de App Store. Druk op jouw Apple ID en scroll naar beneden, waar je het tabblad ‘Abonnementen’ vindt. Hier kan je via de opties je abonnement op Discovery Plus beëindigen.

Het is ook mogelijk om je account te verwijderen. Dit doe je ook via het accountprofiel. Je klikt dan op ‘Accountinstellingen’ en vervolgens op ‘Verwijder account’. Vierentwintig uur later is het account verwijderd en verdwijnt alle informatie uit de databases van Discovery Plus. Nadien is het te laat om hier nog iets aan te veranderen. Als je je bedenkt, moet je dus binnen vierentwintig uur contact opnemen met de klantenservice van Discovery Plus.

Onze mening over Discovery Plus

Discovery Plus heeft een ruim aanbod aan series in de meest uiteenlopende categorieën. (Natuur)documentaires, true crimes, kookseries en series voor het hele gezin: ze zijn allemaal van de partij. Daarnaast kan je ook sport bekijken, maar hoef je hier enkel voor te betalen als je dit aan je abonnement wil toevoegen. De prijzen zijn relatief laag en het aanbod is heel ruim. Daarom vinden wij Discovery Plus aan te raden voor fans van non-fictie. De interface kan nog wat schaafwerk gebruiken, maar spelers als Netflix hebben de lat natuurlijk hoog gelegd. Ons voornaamste advies is om sowieso gebruik te maken van de gratis proefperiode en het gewoon zelf te ontdekken. Nadien kan je nog steeds beslissen of je al dan niet klant blijft. Vergeet niet om tijdig op te zeggen via de website van Discovery Plus NL.

Veelgestelde vragen over Discovery Plus

 • Is Discovery Plus gratis?

Nee, Discovery Plus is de betaalde streamingdienst van Discovery. Je kan Discovery Plus niet gratis kijken. De enige uitzondering is de gratis proefperiode van zeven dagen voor nieuwe abonnees. Uiteraard kan er ook altijd een Discovery Plus aanbieding zijn waarbij het toch mogelijk is om gratis naar Discovery Plus te kijken. Hiervoor worden onder meer vouchercodes verspreid.

 • Hoe gebruik ik een vouchercode voor Discovery Plus?

Hiervoor klik je op de registreerknop op de website van Discovery Plus en kies je een abonnement. Nadat je de registratie hebt afgerond, vraagt men om een vouchercode toe te voegen. Doe dit en vul ten slotte de betaalgegevens in. Nu heb je je vouchercode verzilverd.

 • Kan ik Discovery Plus in het buitenland bekijken?

Ja, momenteel kan je Discovery Plus overal in Europa gebruiken. Buiten Europa kan je Discovery Plus echter niet gebruiken.

 • Kan ik Discovery Plus offline gebruiken?

Nee, het is momenteel niet mogelijk om shows te downloaden en offline te gebruiken. Navraag bij Discovery Plus leert dat er momenteel wel aan deze optie wordt gewerkt, dus binnenkort wordt dit allicht wel mogelijk.

 • Kan ik de Discovery Plus app op een LG smart tv installeren?

Nee, momenteel is het niet mogelijk om de app Discovery Plus op een LG tv te installeren. In de plaats daarvan kan je een Chromecast, Apple TV of AirPlay gebruiken om naar je favoriete series te kijken.

 • Kan ik via Discovery Plus sex kijken?

Via de zender Animal Planet krijg je de harde natuur te zien. Daarbij zie je soms geslachtsgemeenschap tussen dieren. Discovery Plus heeft echter geen 18+-aanbod in de klassieke zin van het woord. Naar verluidt zijn er hiervoor online heel goede alternatieven te vinden.

 • Welke internetsnelheid moet ik hebben voor Discovery Plus?

Voor Discovery Plus is een internetsnelheid van minstens 2,5 Mbps aan te raden. Om af te spelen in HD-kwaliteit heb je echter een internetsnelheid van minstens 4 Mbps nodig. Wil je live naar sport kijken via Discovery Plus? Dan is een internetsnelheid van minimaal 6 Mbps aanbevolen.

 • Via welke apparaten kan ik Discovery Plus kijken?

Je kan Discovery Plus kijken via een internetbrowser of via een van de apparaten uit volgende lijst: iPhone 5 of nieuwer met iOS 11 of hoger, iPad2 of nieuwer met iOS 11 of hoger, tvOS met tvOS 10 of hoger, Androidtelefoons en -tablets met Nougat of hoger, smart tv’s met Tizen 2.4 of hoger, Android tv’s met Android 7 of hoger, Chromecast Generation 2 of nieuwer, Windows-computers (Chrome of Firefox), macOS versie 10.10 of recenter en Linux versie 4.4 of recenter.

 • Kan ik alles zien dat ooit op de Discovery-zenders is uitgezonden?

Nee, niet alles is te bekijken via Discovery Plus. Discovery Plus kiest voor een zo ruim mogelijk aanbod, maar is afhankelijk van de onderliggende rechten. Hierdoor kunnen ze bepaalde programma’s niet aanbieden via Discovery Plus.

 • Hoelang blijven series beschikbaar op Discovery Plus?

De meeste programma’s zijn zeven dagen voor de uitzending beschikbaar op Discovery Plus. Nadien staan ze vaak nog jaren online en kan je zo vaak terugkijken als je wilt. Soms is dit echter niet mogelijk omwille van beperkingen aan de onderliggende rechten.

 • Hoe kan ik betalen bij Discovery Plus?

Betalen kan via iDEAL of via een kredietkaart. VISA, MasterCard, American Express en Discover Global Network worden geaccepteerd.

 • Welke zenders kan ik kijken via Discovery Plus?

Via Discovery Plus krijg je toegang tot de zenders TLC, Discovery, ID, Paranormal, HGTV, Animal Planet, MotorTrend, Discovery Science, Food Network en Discovery+ Originals. Als je ook het sportpakket aan je abonnement toevoegt, krijg je daarbovenop toegang tot de zenders Eurosport 1 en Eurosport 2.

 • Kan ik naar de Eredivisie kijken via Discovery Plus?

Nee, het is niet mogelijk om naar de Eredivisie te kijken via Discovery Plus. Via Eurosport 1 kan je echter wel kijken naar uiteenlopende sporten en competities, gaande van de US Open (Tennis) tot de Champions Chess Tour (schaken). Daarnaast kijk je naar sporten als wielrennen, motorsport, paardensport en krijg je toegang tot diverse sportdocumentaires. Als je naar de Eredivisie wil kijken, is het aanbevolen om ons artikel over de beste voetbalstreams te lezen.