Disney Plus Review

disney plus review

Bron uitgelichte afbeelding: Ivan Marc / Shutterstock.com

Disney Plus is de streamingdienst van het Amerikaanse bedrijf met de bekende muis als logo. Het is een uitgebreide streamingdienst met veel waardevolle content. Het focust op de absolute toppers en op waardevolle content voor jong en oud. Disney Plus is niet gratis uit te proberen, maar is wel voor een zacht prijsje beschikbaar.

Wat is Disney Plus?

Disney Plus of Disney+ is een streamingdienst van The Walt Disney Company. Het biedt in de eerste plaats filmcontent aan van Walt Disney Studio Entertainment, 21st Century Fox, 20th Century Fox en National Geographic. Hier kan de Disneyplusser ook kijken naar natuurfilms of naar de Simpsons. Je kijkt Disney Plus op je smart tv, maar je kan ook Disney Plus op tv kijken via een Chromecast of Apple TV. Daarnaast kan je Disney Plus kijken via een smartphone, een tablet of een laptop. Hiervoor heb je een Disney+-abonnement nodig. Onder de noemer Disney Plus Star wordt ook extra 16+-content uitgezonden, bovenop de familievriendelijke content van Disney Plus.

Disney Plus is een relatief nieuwe speler op de streamingmarkt, maar kwam al meteen met een vrij uitgebreide bibliotheek. Er zijn namelijk meer dan 500 films, 350 series en 26 zogenaamde Disney+ Originals te vinden. Daarnaast vind je er de meer dan 600 afleveringen van The Simpsons.

Abonnement op Disney Plus

Hoewel Disney Plus niet gratis uit te proberen is, is er ook een pluspunt: het wordt aan een wel heel aangenaam prijsje aangeboden. Hierbij kan je het meteen op verschillende schermen gebruiken, waardoor je het abonnement zelfs kan delen. Als je meteen voor een jaarabonnement in plaats van een maandabonnement kiest, is Disney Plus goedkoper. Het opzeggen van Disney Plus is heel eenvoudig en je beschikt over verschillende betaalmogelijkheden.

Disney Plus kosten

Je moet voor het Disney Plus-abonnement een prijs betalen, want het is niet gratis. De kostprijs van Disney Plus is afhankelijk van de duur van het abonnement. Momenteel is er geen aparte Disney Plus Star-prijs, maar zit Disney Plus Star gewoon in het abonnement inbegrepen. De Disney Plus-prijs bedraagt 8,99 euro per maand. De Disney+-prijs is lager als je meteen voor een jaarabonnement kiest. Dan bedraagt de prijs voor Disney Plus namelijk 89,90 euro per jaar. Dit wil zeggen dat de prijs voor Disney+ 15% lager ligt bij een jaarabonnement dan bij een maandabonnement.

Disney+ Betaalmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren waarop je bij een Disney+-abonnement de prijs kan betalen. Je kan bijvoorbeeld via de Apple App Store en de Google Play Store aanmelden voor Disney+ en via deze kanalen betalen. Daarnaast kan je de Disney Channel-prijs betalen via iDEAL, VISA, Mastercard en American Express. Ook PayPal behoort tot de Disney Plus-betaalmogelijkheden. Omdat PayPal tot de betaalmogelijkheden van Disney+ behoort, kunnen Belgische kijkers betalen via Bancontact. Hiervoor dienen ze Bancontact aan hun PayPal-account te koppelen.

Disney Plus Proefperiode

De meeste streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime, bieden een gratis proefperiode aan waarmee je de dienst eerst even kan uitproberen. Aanvankelijk kon je ook bij Disney Plus een proefabonnement afsluiten. Je kon dan gedurende een proefperiode Disney Plus uitproberen en alle content bekijken. Was je tevreden van het proefabonnement van Disney Plus? Dan hoefde je niks te doen en bleef je gewoon klant. Je kon ook gedurende de Disney-proefperiode het abonnement gratis opzeggen. In tegenstelling tot bij veel andere aanbieders was bij Disney Plus een gratis maand kijken niet mogelijk, want de Disney Plus-proefversie was beperkt tot zeven dagen gratis uitproberen. Hierdoor was de gratis proefperiode van Disney Plus sowieso al heel beperkt, hoewel het toch ideaal was om het even uit te proberen.

In de zomer van 2020 hebben de mensen achter Disney Plus de gratis proefperiode afgeschaft. Sindsdien wordt er geen Disney+-proefabonnement meer aangeboden, maar moet je meteen betalen. Men neemt aan dat de content van Disney bij het grote publiek wel voldoende bekend is en dat iedereen weet waaraan men zich kan verwachten. Dan is bij Disney+ een gratis maand of een gratis week kijken eerder een cadeautje dan een middel om je kennis te laten maken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van Disney plus 1 week gratis uit te laten proberen.

Disney Plus opzeggen

Het opzeggen van Disney+ kan op elk moment. Je betaalt altijd een maand vooruit. Wanneer je opzegt, blijf je gebruikmaken van de betaalde maand, maar volgt er geen automatische verlenging. Er is verder geen Disney Plus-opzegtermijn en in feite is Disney Plus dus maandelijks opzegbaar.

Je Disney Plus-abonnement opzeggen doe je via de website van Disney Plus (www.disneyplus.com). Hiervoor selecteer je je profiel en klik je op ‘Account’. Vervolgens klik je op ‘Abonnement’ en dan op ‘Abonnement opzeggen’. Klik op ‘Opzegging voltooien’. Zo eenvoudig is je abonnement bij Disney Plus opzeggen. Hoewel je bent overgegaan tot Disney+ opzeggen, kan je tot het einde van de huidige factureringscyclus wel nog steeds blijven genieten van Disney+.

Wanneer je je hebt geabonneerd via de Apple App Store of via de Google Play Store geldt bovenstaande werkwijze niet. Het opzeggen van Disney+ moet dan via de Apple App Store of via de Google Play Store gebeuren. Volg hiervoor de instructies van Apple of Google.

Disney Plus-account opzeggen

Houd er rekening mee dat bovenstaande opzegmodaliteiten betrekking hebben op je Disney-abonnement opzeggen en niet op je Disney Plus-account opzeggen. Het Disney Plus-account is het account dat je gebruikt voor de streamingdienst van The Walt Disney Company. Zo’n Disney Plus-account moet je aanmaken wanneer je je registreert voor Disney+. In de praktijk wil dit zeggen dat bij het opzeggen van Disney Plus er nog persoonsgegevens achterblijven. Je kan dan ook nog steeds inloggen op de andere apps, diensten en websites van The Walt Disney Company.

Je Disney Plus-account opzeggen betekent dat Disney al je persoonsgegevens verliest. Omdat Disney werkt via een centraal account, betekent dit ook dat je geen toegang meer hebt tot de andere diensten van Disney. Zorg er steeds voor dat je al je abonnementen opzegt voordat je overgaat tot je Disney Plus-account opzeggen: het verwijderen van je Disney-account impliceert namelijk niet het opzeggen van het Disney Plus-abonnement. Er zullen nog steeds kosten in rekening worden gebracht. Je Disney-account opzeggen, is op ieder moment mogelijk.

Disney Plus gebruiken

Het streamingplatform van Disney Plus is heel gebruiksvriendelijk ontworpen. Alles draait hierbij om grote tegels die je in de gratis te downloaden app kunt aanklikken. Deze app is beschikbaar voor zowel smart-televisies als tablets, smartphones, spelconsoles en streamingapparaten. Hierdoor kan je eenvoudig Disney Plus kijken op je tv. De app is voldoende gebruiksvriendelijk voor kinderen, volwassenen en senioren.

Hoe kan ik Disney Plus kijken op tv?

De streamingdienst wordt via een app aangeboden. Je kan Disney Plus op tv kijken door middel van een smart-tv-app. Zulke apps zijn beschikbaar voor Samsung Tizen-, LG WebOS- en Android TV-smarttelevisies. Daarnaast kan je Disney+ op tv kijken via streamingapparaten als Apple TV (vanaf de vierde generatie), Chromebook, Chromecast, Roku en Apple AirPlay. Een andere manier om Disney+ te kijken op tv is door te kijken via je webbrowser of door te streamen vanaf een laptop of computer en het beeld met je televisiescherm te delen. De benodigde apps zijn gratis te downloaden.

Disney Plus kijken op andere apparaten

Niet alleen Disney Plus kijken op tv behoort tot de mogelijkheden. Je kan namelijk ook Disney Plus kijken via de webbrowser, vanaf Android- en Apple-apparaten (zowel telefoons als tablets) en via apps voor de spelconsoles Sony PlayStation 4, Sony PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S en Xbox Series X. Hiervoor dien je telkens een gratis app te downloaden. Disney plus op PlayStation 3 kijken, behoort niet tot de mogelijkheid. Ook is Disney Plus op Xbox 360 kijken niet mogelijk. Beide systemen worden niet ondersteund en er is geen app voor beschikbaar.

Filmaanbod op Disney Plus

Het filmaanbod op Disney Plus is heel groot. Je kan er namelijk niet alleen de series en films van Disney bekijken, maar ook toppers van Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars. Handig is dat ze allen een eigen tegel kregen, wat het navigeren door het serie- en filmaanbod van Disney+ heel eenvoudig maakt. Tot het Disney Plus-filmaanbod en het Disney Plus-serieaanbod behoort sinds kort ook de content van 20th Century Fox, zoals alle seizoenen van The Simpsons.

Disney+ kijken kan in 4K HDR, maar dit is uiteraard enkel voor nieuwe films en series mogelijk. Een minpuntje is dat het niet meteen erg duidelijk is welke series en films in het hoogste kwaliteitsniveau beschikbaar zijn.

Het aanbod bij Disney Plus is hoe dan ook heel uitgebreid, maar is minder uitgebreid dan bij pakweg Netflix. De focust ligt echter op kwaliteit. Veel content is bijvoorbeeld ook in een Nederlandstalig gesproken versie beschikbaar. De ondertitels bij Disney Plus zijn bovendien van heel goede kwaliteit, terwijl dit bij andere streamingdiensten lang niet altijd het geval is.

Houd er wel rekening mee dat The Walt Disney Company heeft besloten om eigen content voortaan exclusief via de eigen streamingdienst te verspreiden. De contracten tussen The Walt Disney Company en andere streamingdiensten verlopen en worden niet verlengd. Hierdoor zal de content van Disney, maar ook van andere bedrijven onder hun hoede (o.a. Pixar en Marvel), binnenkort enkel nog bij Disney Plus beschikbaar zijn. Hierdoor heeft Disney Plus een groot concurrentieel voordeel ten opzichte van de andere streamingdiensten.

Ten slotte heeft Disney plannen om zogenaamde Originals op Disney+ te plaatsen. Het gaat om exclusieve content die nergens anders te zien is, zoals exclusieve films, series en documentaires. Hierdoor is het serie- en filmaanbod op Disney Plus nog aantrekkelijker geworden.

Offline kijken bij Disney Plus

Disney+ is in de eerste plaats een streamingdienst. Dit wil zeggen dat je via je internetverbinding naar de content van Disney kan kijken. Het is echter ook mogelijk om Disney Plus offline te gebruiken. Dit is handig als je onderweg bent. Disney+ offline bekijken, doe je door vooraf een serie of film aan te klikken en vervolgens op de pijl onder de titel te klikken. Op deze manier sla je de film lokaal op. Je kiest zelf hoe hoog de kwaliteit moet zijn. Een hogere kwaliteit betekent ook dat de film meer opslagruimte in beslag neemt. Reken op ongeveer 80 MB aan ruimte voor een aflevering van 20 minuten in de laagste kwaliteit.

Disney Plus op meerdere schermen kijken

Een van de pluspunten van Disney Plus is het aantal schermen. We moeten wel een onderscheid maken tussen twee verschillende situaties. Wil je elk naar andere content kijken en vraag je je af hoeveel schermen Disney Plus ondersteunt? Dan is vier het antwoord. Wel kan je tot zeven profielen toevoegen en aanmaken, waarbij elke gebruiker een eigen lijst met voorkeuren kan configureren, maar streamen kan dus maar op vier apparaten tegelijkertijd.

Je kan echter ook een GroupWatch organiseren en samen met maximaal zes goede vrienden een filmavondje houden. Jullie kijken dan samen naar een film of serie en kunnen ook reageren, pauzeren en terugspoelen op maximaal zeven schermen. Hiervoor heeft iedereen wel een eigen Disney Plus-abonnement nodig.

Kinderprofielen bij Disney Plus

Kinderprofielen krijgen een speciaal voor hen samengesteld aanbod. Content met een waarschuwing of content waarbij mensen of culturen ongepast worden behandeld, worden daarbij uitgesloten. Hierbij houdt men ook rekening met lokale classificaties en lokale kwesties die gevoelig liggen, waardoor het kinderaanbod per regio kan verschillen.

Naast kinderprofielen biedt Disney Plus ook de mogelijkheid tot ouderlijk toezicht aan. Hierbij kan je zelf op profielniveau bepalen welke content al dan niet beschikbaar is, bijvoorbeeld op basis van de leeftijdsclassificatie. Hierdoor kan je bijvoorbeeld 18+-content beperken voor je tienerkinderen die geen kinderprofiel gebruiken.

Beste films op Disney Plus

De filmlijst van Disney Plus oogt indrukwekkend en hetzelfde kunnen we zeggen over de inhoud van het Disney film abonnement. Er zijn talloze toppers die je opwachten en dat voor een wel heel zacht prijsje.


# 1. Titanic

Een van de toppers op de filmlijst van Disney Plus is Titanic. Dat je Titanic op Disney Plus kan zien, is toch wel een echt pluspunt. Deze film uit 1997 vertelt het verhaal van een jonge, welgestelde vrouw Kate die door haar echtgenoot wordt verstikt, waarna ze aan boord van het schip Titanic een romance aangaat met de ruimdenkende artiest Jack. Als de Titanic tegen een ijsberg aanvaart, verandert hun verdoken liefdesverhaal in een race tegen de klok. En intussen zint Kates echtgenoot op wraak …


# 2. Spionnengeheimen

Spionnengeheimen op Disney Plus is een animatiekomedie voor kinderen vanaf zes jaar. Deze kinderfilm gaat over de wetenschapper Walter Beckett en zijn tegenpool Lance Sterling. Lance is een montere en charmante superspion en Walter is dat allesbehalve. Toch slaat dit doldwaas duo de handen in elkaar om de wereld te redden. Wanneer Lance ineens in een duif verandert, begint het verhaal pas echt.


# 3. Vaiana

Duizenden jaren terug verkenden de beste zeilers en roeiers de Stille Oceaan. Ze kwamen terecht op de talloze eilanden van Oceanië, waar de ene na de andere samenleving ontstond. En ineens kapten ze ermee. Wetenschappers begrijpen nog steeds niet waarom. Te midden van deze mysterieuze gebeurtenissen trekt Vaiana de zee op. Ze heeft een belangrijke missie: haar volk redden. Vaiana op Disney Plus is een absolute topper die je moet hebben gezien.


# 4. Star Wars

In 2012 kocht Disney de Star Wars-studio voor ruim 4 miljard dollar over. Het is meteen ook de reden waarom de content van Star Wars er te zien is. Nu Stars Wars op Disney Plus te zien is, kiezen steeds meer mensen ervoor om naar Disney Plus over te stappen. En geef ze maar eens ongelijk, want met films als The Empire Strikes Back, Return of the Jedi en The Rise of Skywalker ben je zeker van avonden boordevol vertier. In deze epische space-opera-filmserie in een sterrenstelsel dat ver, ver weg is gelegen, strijden de Jedi tegen een kwaadaardige tegenhanger. Hun lichtzwaard is hun favoriete wapen, maar af en toe vechten ze ook met hun ruimteschepen. De films sleepten tien Oscars in de wacht.


# 5. Mulan

Het verhaal van Mulan op Disney Plus is het verhaal van een onverschrokken vrouw die alles riskeert om een van de grootste krijgers te worden uit de Chinese geschiedenis. Wanneer de Chinese keizer eist dat elk gezin één man afvaardigt om voor hem te strijden, beslist Hua Mulan om zich als man te vermommen en de plaats van haar zieke vader in te nemen. Het is het begin van een epische reis waarin ze leert om haar ware potentieel te benutten.


Beste series op Disney Plus

Net als het filmaanbod is ook het aanbod met series op Disney Plus wel heel uitgebreid. Het gaat daarbij niet alleen om de eigen content van Disney, want Disney kiest er ook voor om andere toppers naar hun platform te halen. Ook hier staat Disney voor absolute topcontent waarmee het zowel jong als oud kan plezieren.


# 1. Love, Victor

Love, Victor is een tienerdramaserie die werd geïnspireerd op de roman Simon vs. the Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli. In Love Victor op Disney Plus volgen we Victor, een nieuwe student op de school Creekwood. Net als elke andere tiener leert hij zichzelf te ontdekken, maar hij moet zich ook aanpassen aan een nieuwe stad en tegelijkertijd worstelt hij met zijn seksuele geaardheid. Op een bepaald moment wordt het hem allemaal te veel en vraagt hij Simon om hulp.


# 2. Agent of S.H.I.E.L.D.

De serie Agent of SHIELD op Disney Plus speelt zich af in de MCU (Marvel Cinematic Universe) en gaat verder waar Marvel’s Avengers ermee kapten. In dit universum van Marvel weet het grote publiek intussen dat er aliens en superhelden zijn en zoekt de wereld naar een manier om met deze kennis om te gaan. Tegelijkertijd staat er een mysterieuze groepering op, The Rising Tide. In samenwerking met het vredehandhavingsbureau S.H.I.E.L.D. wil agent Phil Coulson de wereld beschermen tegen een nieuwe, onbekende vijand.


# 3. New Girl

New Girl op Disney Plus is een Amerikaanse sitcom waarbij Jess, een sukkelige maar schattige meid, op zoek is naar een nieuwe woonst. Kort voordien had ze haar vriend met een ander meisje betrapt! Uiteindelijk trekt ze in bij drie vrijgezelle mannen. Het is het begin van zeven seizoenen doldwaze pret, waarbij de huisgenoten elkaars leven voortdurend op stelten zetten.


# 4. Sons of Anarchy

Met Stars heeft Disney Plus een mooi aanbod voor volwassenen toegevoegd. Zo kwam ook Sons of Anarchy op Disney Plus terecht. Sons of Anarchy is een Amerikaanse televisieserie, waarbij de motorclub Sons of Anarchy centraal staat. De serie volgt het verhaal van Jax Teller, de vicepresident en de zoon van een van de oprichters, die moet omgaan met de realiteit na de dood van zijn vader. Terwijl hij de waarheid achter zijn vaders dood leert kennen, wordt hij ook zelf vader en wordt de greep van de motorclub op het stadje Charming steeds nijpender. Al snel gaat niets nog zoals het zou moeten gaan.


# 5. Station 19

Ook in het aanbod van Disney Plus Stars vinden we Station 19, een spin-off van het populaire Grey’s Anatomy. In deze serie wordt de kijker betrokken in het verhaal van de dappere brandweermannen en -vrouwen van Kazerne 19, dat zich op de hoek van het Grey Sloan Memorial-ziekenhuis bevindt. Elke dag opnieuw riskeren ze hun leven om dat van anderen te redden.


Review & ervaring Disney Plus: ons oordeel

Het aanbod van Disney Plus is belachelijk ruim en het gaat daarbij om absolute toppers. Als we het hebben over een aanrader is Disney Plus sowieso een goed voorbeeld. Voor een zacht prijsje van 8,99 euro per maand – vroeger betaalde je al snel het dubbele voor een enkel dvd-schijfje van Disney – krijg je toegang tot het beste wat Disney te bieden heeft. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er terecht, zeker nu steeds meer toppers als The Walking Dead en Sons of Anarchy hun weg naar Disney Plus vinden. Bovendien kan je op vier verschillende apparaten tegelijkertijd kijken en kan je zelfs offline kijken. Een minpunt is het ontbreken van een proefabonnement, waardoor je het niet eerst even kan uitproberen. Gelukkig is Disney Plus maandelijks opzegbaar en weet je vooraf goed waaraan je je mag verwachten.