Gratis streamingdienst

Gratis streamingdienst

Bron uitgelichte afbeelding: pixinoo / Shutterstock.com

Wist je dat streamen gratis kan? Er zijn verschillende gratis film streaming diensten die dit mogelijk maken. Daarnaast kan zelfs de Eredivisie live streamen gratis zijn en kan je kosteloos muziek beluisteren via een van de vele streamingdiensten. We zochten de beste gratis streaming sites voor je uit en we lichten ze toe. We hebben het hierbij ook over illegale streamingdiensten. Het gebruik van dergelijke illegale streamingdiensten raden we af.

Gratis streaming diensten voor films en series

YouTube is een gratis streamingdienst voor video’s. Je vindt er heel wat leuke video’s die door mensen zijn gemaakt. Daarnaast vind je ook heel wat (mini)films en series op deze website. Het gaat daarbij heus niet altijd om illegale films en series, want ook rechtenhouders plaatsen sommige films en series gratis op YouTube. Zo is streamen gratis én legaal. Netflix heeft bijvoorbeeld de volledige serie van Our Planet, een achtdelige natuurdocumentaire die in samenwerking met WWF tot stand is gekomen, op YouTube geplaatst.

Een ander legale site voor gratis streaming is IMDb TV. Dit is een video-on-demand-streamingservice van Amazon. Het concept is gelijkaardig met dat van Spotify en soortgelijke muziekstreamingdiensten. Dit wil zeggen dat je gratis films en series kan kijken, maar dat er regelmatig advertenties worden getoond. Hoewel streamen gratis en legaal is, is de dienst momenteel beperkt tot de Verenigde Staten. Via een VPN-verbinding kan je deze geoblocking eenvoudig omzeilen.

Een soortgelijk alternatief voor IMDb TV is Tubi. Dit is een door advertenties ondersteunde streamingdienst van Fox Corporation. Ook deze gratis streaming dienst beperkt zich tot de Verenigde Staten, waardoor je de geoblocking moet omzeilen. De verwachting is dat gratis streaming diensten als IMDb TV en Tubi op termijn de wereld zullen veroveren en even normaal zullen worden als Spotify.

Naast YouTube en IMDb TV zijn er talloze websites waarop streamen gratis, maar minder legaal, is. Het bekendste voorbeeld hiervan is Popcorn Time. Dit is een multiplatform BitTorrent-client met een geïntegreerde mediaspeler. In tegenstelling tot sommige andere gratis streaming sites moet je hiervoor een app downloaden. Het aanbod aan gratis films en series is heel groot en zelfs groter dan dat van betalende diensten als Netflix. Je kan er bijvoorbeeld de Mocro Maffia streaming gratis vinden, terwijl ook Harry Potter streamen gratis is bij Popcorn Time. Bovendien is het dashboard ook nog eens heel overzichtelijk. Dit zorgt ervoor dat Popcorn Time een van de beste gratis streaming sites is.

Als je dergelijke illegale, gratis streaming sites gebruikt, is het gebruik van een VPN-verbinding aan te raden. Zo houd je je identiteit verborgen. Bovendien raden we het gebruik van dergelijke gratis streaming diensten af. Dergelijke gratis streaming diensten ondermijnen namelijk de sector en zorgen ervoor dat er minder budget is voor het maken van goede films en series. Er zijn dan ook heel wat goede en betaalbare alternatieven. Meer hierover lees je in ons artikel met de beste streamingdiensten.

Gratis streaming diensten voor voetbal

Wist je dat ook de Eredivisie live streamen gratis kan? Hoewel FC Twente of Ajax streamen gratis kan, maakt dit de aanbiedende gratis streaming diensten niet legaal. Een voorbeeld van hoe streaming diensten gratis voetbal uitzenden, vinden we in de online goksector. Deze gokwebsites bieden gratis streaming aan ter ondersteuning van live betting. Op het moment van schrijven is online gokken in Nederland nog niet legaal en kom je automatisch uit bij buitenlandse gokwebsites als Unibet en bwin. Meer over gratis streamen bij deze gokwebsites lees je op onze pagina over de beste voetbalstreams.

Een andere optie voor gratis streaming vinden we bij diverse illegale streamingwebsites als LiveSoccerTV, Sportrar.tv en Hesgoal. Op dergelijke websites kan je niet alleen de Eredivisie volgen, maar is ook de Formule 1 live streaming gratis en is zelfs de Champion League streaming gratis. Desondanks raden we deze gratis streaming diensten niet aan. Er bestaat namelijk een risico op virussen. Daarnaast krijg je vaak vervelende en obscene reclame te zien en staat gratis live streamen garant voor haperingen, vervelende anderstalige commentatoren enzovoort. Bovendien ondersteun je op deze manier een malafide aanbieder en niet je favoriete voetbalclub. In plaats van via illegale streaming Champion League gratis te willen kijken, kan je ook gewoon via je internetprovider legaal voetbal kijken zonder frustraties en haperende streams.

Gratis streaming diensten voor muziek

Terwijl het aantal legale gratis video streaming diensten beperkt is, is gratis streaming in de muzieksector al heel gewoon. Dit hebben we natuurlijk te danken aan de vele gratis streaming diensten als Spotify.

Spotify is veruit de bekendste gratis streaming dienst en is zowel online bereikbaar als via een app. Naast de gratis versie, waarbij je niet offline kan luisteren en muzieknummers en reclame elkaar afwisselen, kan je ook kiezen voor een betaald abonnement.

→ Ga meteen naar de website van Spotify

Naast Spotify zijn er nog talloze andere websites waarmee het mogelijk is om muziek te streamen. Bij de meeste andere websites gaat het om betaalde diensten. We hebben het dan over websites als Apple Music, YouTube Music en Deezer. Bij deze websites is het vaak mogelijk om het streamen gratis uit te proberen gedurende een beperkte periode, die van twee weken tot drie maanden varieert. Door accounts aan te maken bij verschillende websites en na de periode van gratis streaming het account af te sluiten, kan streamen gratis zijn. Meer over deze muziekstreamingwebsites lees je op onze pagina over de beste muziekstreamingdiensten.

Ten slotte zijn er ook online radiozenders waarop je muziek kan luisteren. Ook hier wisselen muziek en advertenties elkaar voortdurend af. Het nadeel is dat je niet zelf je favoriete nummers kan uitkiezen. De bekendste aanbieder die op deze manier muziek streamen gratis maakt, is JUKE. Via JUKE krijg je toegang tot alle Nederlandse, Belgische en Engelse radiozenders. Het beluisteren van losse nummers is er niet mogelijk. Een uitstekend alternatief voor JUKE, waarbij muziek streamen gratis is, is TuneIn. Via TuneIn krijg je toegang tot ongeveer honderdduizend radiozenders ter wereld. Het ruime aanbod is een van de belangrijkste pluspunten. Bovendien is niet alleen muziek streamen gratis bij TuneIn, maar kan je ook luisteren naar talkshows, podcasts en sportwedstrijden.