HBO Max review

HBO Max review

HBO Max is een Amerikaanse streamingdienst die in de loop van 2022 in Nederland beschikbaar zal zijn. Intussen kan je al naar HBO Max kijken als je een VPN-dienst gebruikt. Wij hebben HBO Max uitgeprobeerd en verzamelden alle informatie. Is HBO Max iets voor jou? Ontdek het hieronder.

Wat is HBO Max?

HBO Max is een OTT-streamingdienst van het bedrijf WarnerMedia Entertainment. Dit is een dochterbedrijf van het Amerikaanse telecommunicatieconcern AT&T. De streamingdienst HBO Max biedt zowel film- als televisiecontent aan. Het gaat hierbij niet alleen om content van WarnerMedia, maar ook om content van andere televisie- en filmproducenten. Het wist onder meer de Amerikaanse streamingrechten van de populaire sitcom Friends voor de neus van concurrent Netflix weg te kapen. Ook de rechten op onder meer The Big Bang Theory, Doctor Who en The Office werden reeds gekocht. Toch valt het op dat de meeste content wel degelijk eigen content van WarnerMedia is.

HBO Max werd in mei 2020 gelanceerd in de Verenigde Staten en niet veel later kondigde men aan ook de Europese markt te willen betreden. Het is nog niet duidelijk wanneer HBO Max in Nederland beschikbaar zal zijn. Via een proxyserver is het alvast mogelijk om naar de Amerikaanse versie te kijken. We houden je natuurlijk op de hoogte en zullen het tijdig meedelen als de HBO-streaming ook in Nederland toegankelijk is.

HBO kosten

HBO Max wordt niet gratis aangeboden en net zoals bij veel andere streamingdiensten brengt het gebruik van HBO kosten met zich mee. Je moet voor HBO een abonnement afsluiten. Een HBO Max-abonnement kost momenteel 14,99 USD per maand. Er zijn ook plannen om een gratis versie uit te brengen met advertenties. Vroeger kon je het HBO Max-abonnement betalen via giftcards, maar sinds september 2021 is dit niet langer mogelijk. Sindsdien moet je voor het HBO Max-abonnement betalen via een creditcard.

Houd er rekening mee dat HBO Max op dit moment nog niet toegankelijk is in Nederland en dat je dus een VPN-dienst moet gebruiken. Ook aan VPN-diensten kleven prijskaartjes. Bij ExpressVPN betaal je bijvoorbeeld 6,67 USD per maand, indien je meteen voor vijftien maanden intekent. In het andere geval betaal je 12,95 USD per maand.

Bij HBO aanmelden en inloggen

Je kan momenteel niet zomaar vanuit Nederland naar HBO Max kijken. Als je naar de website van HBO Max surft, zie je een melding dat HBO Max in jouw land niet beschikbaar is. Om toch naar HBO Max te kunnen kijken, heb je een VPN nodig met Amerikaanse servers. Een goede VPN om naar HBO Max te kijken, is ExpressVPN. Deze VPN-dienst heeft namelijk veel Amerikaanse servers met heel goede streamingsnelheden. Je downloadt de software van ExpressVPN, je opent de VPN-app en je maakt verbinding met een Amerikaanse server.

Nadat je dit hebt gedaan, zal je toch naar de website van HBO Max kunnen surfen en een HBO Max-abonnement kunnen afsluiten. Hiervoor heb je een Amerikaanse creditcard nodig. Na het aanmelden kan je meteen inloggen op de website. Ook is het mogelijk om de app van HBO Max te gebruiken.

Het HBO-abonnement opzeggen

Een van de voordelen van HBO Max is de flexibiliteit waarover je beschikt. Het is echt heel eenvoudig om HBO Max op te zeggen. Dit kan rechtstreeks via de website van HBO Max. Hiervoor log je in op je account en ga je naar facturering. Via de abonnementbeheerinstellingen schakel je automatisch vernieuwen uit. Eenmaal je huidige abonnementsperiode afloopt, zal je abonnement niet automatisch worden verlengd. Tot de laatste betaalde dag kan je uiteraard wel blijven genieten van HBO Max. Je HBO-abonnement opzeggen kan zowel via je computer als via een smartphone of tablet.

Beste series op HBO Max

De beste manier om een streamingplatform te beoordelen, is nog steeds door het aanbod onder de loep te nemen. Wij gingen na welke series op HBO Max te vinden zijn en hebben er vijf toppers voor je uitgekozen. Heb jij zin om deze series te bingewachten? Dan kan je niet zonder een HBO Max-abonnement.

# 1. Hacks (2021)

Hacks is een Amerikaanse comedy-dramaserie die in première ging op HBO Max. In deze serie verken je de duistere relatie die zich vormt tussen een legendarische komiek en een vijfentwintigjarige outcast. Ongewild gaan ze de samenwerking aan en leren ze elkaars verschillen respecteren. Bij Rotten Tomatoes kreeg de serie een score van 100%, op basis van 53 recensies van uiteenlopende critici. We kunnen dan ook zeggen dat de serie extreem goed werd onthaald.

# 2. Starstruck (2021)

Starstruck is een komedieserie met Nikesh Patel in de hoofdrol. Deze doldwaze serie volgt een Nieuw-Zeelandse twintiger die in Londen woont en werkt. Na een onenightstand ontdekt ze dat ze met een wereldster naar bed is geweest. Al snel wordt haar leven een stuk complexer dan ze zich voor haar wippertje had kunnen inbeelden.

# 3. The Lady and the Dale (2021)

The Lady and the Dale is een Amerikaanse miniseriedocumentaire die rond Elizabeth Carmichael draait, de vrouw die een auto ontwikkelde met de naam The Dale en die de Twentieth Century Motor Car Corporation oprichtte. Even snel als haar carrière opwaarts ging, stort alles ook weer in elkaar. Uiteindelijk bleek dat de vrouw die een succescarrière had gemaakt een gezochte crimineel was die een nieuwe identiteit had aangenomen. Voor de tweede keer in haar leven slaat ze op de vlucht.

# 4. Doom Patrol (2019)

Doom Patrol is een must-see voor fans van superheldenfilms en -series. Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige superheldenteam uit de DC Comics. De serie volgt het onwaarschijnlijke team van superhelden die allen hun krachten kregen onder de meest tragische omstandigheden. Ze bundelen hun krachten om kwade antihelden te bestrijden.

# 5. Raised by Wolves (2020)

Raised by Wolves is een sciencefictionserie waarin de aarde vernietigd is na een oorlog tussen gelovigen en atheïsten. Daarop zendt men twee androïden naar de planeet Kepler-22b, een planeet op 638 lichtjaar van de aarde die in de zogenaamde bewoonbare zone ligt. De androïden kregen menselijke embryo’s mee. Ze moeten de menselijke kinderen grootbrengen om zo het menselijke ras te redden en een atheïstische samenleving op te richten. Wanneer er ook een ark met overlevende gelovigen aankomt, komen ze voor nieuwe uitdagingen te staan.

Beste films op HBO Max

HBO Max heeft een rijk serieaanbod, maar biedt ook een mooie collectie aan films aan. Het gaat daarbij om internationale toppers, maar ook om minder bekende werken die gegarandeerd in de prijzen zullen vallen. Ook hier benoemen we onze vijf favoriete films die in het HBO Max-abonnement begrepen zitten.

# 1. The Tale (2018)

The Tale is een Amerikaanse dramafilm die is geregisseerd door Jennifer Fox. Het vertelt het verhaal van Jennifer, een professor die samen met haar vriend een benijdenswaardig leven leidt in New York. Op een dag ontdekt ze een verhaal dat ze op dertienjarige leeftijd schreef en waarin ze het onder andere had over de bijzondere relatie met twee van haar coaches. Wat op de vergeelde pagina’s staat, strookt echter niet met haar eigen herinneringen. In de war en vastberaden om de waarheid te achterhalen, keert ze terug naar de paardenboerderij waar ze in haar jeugdige jaren vertoefde.

# 2. Deadwood: The Movie (2019)

Deadwood: The Movie is het vervolg op de gelijknamige serie die eerder al door HBO is uitgezonden. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1889, ongeveer tien jaar na het einde van de serie. Inwoners van Deadwood, vernoemd naar de dode bomen die er door de eerste kolonisten werden aangetroffen, komen er samen om de erkenning van South Dakota te vieren. Het echte verhaal begint wanneer Charlie Utter, eigenaar van een stuk land dat George Hearst tevergeefs wil kopen, dood wordt aangetroffen.

# 3. Harry Potter (2001)

Dat je op HBO Max Harry Potter kan vinden, is sowieso een belangrijk pluspunt van deze streamingdienst. Bovendien heeft Warner Bros. al aangekondigd dat het aan twee nieuwe Harry Potter-projecten werkt, speciaal voor HBO Max. De acht langspeelfilms zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken en vertellen het verhaal van de jonge tovenaar Harry Potter en zijn vrienden, Hermelien Griffel en Ronald Wemel, waarmee hij aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus studeert. Het hoofdverhaal focust echter niet op hun studies, maar op het gevecht tegen Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden, de duistere vertegenwoordiger van het kwaad.

# 4. All Is Lost (2013)

De jacht van een solozeiler raakt in botsing met een drijvende container en raakt onherstelbaar beschadigd. Zonder communicatiemiddelen of navigatiesysteem moet hij op de Indische Oceaan overleven. Zijn enige hoop is het bereiken van een zeeroute om er de aandacht van passerende schepen op zich te vestigen. De film heeft maar een acteur. Hij heeft geen naam, er is geen achtergrondverhaal en hij spreekt slechts een handvol zinnen uit. Desondanks heeft hij de New York Film Critics Circle Award voor beste acteur gewonnen.

# 5. The Tale of the Princess Kaguya (2013)

The Tale of the Princess Kaguya is een Japanse animefilm die is gebaseerd op het sprookje De Maanprinses. Zoals het sprookje het vertelt, vindt een oude bamboeverzamelaar een schijnende bamboestok. Wanneer hij de bamboestok opensnijdt, treft hij een baby aan die niet groter is dan zijn duim. Hij besluit de baby groot te brengen en wordt beloond met stukjes goud die hij in de bamboe aantreft. Het meisje wordt groot en blijkt een belangrijk geheim te hebben. The Tale of the Princess Kaguya heeft onder andere de Toronto Film Critics Association Award en de Asia Pacific Screen Awards voor beste animatiefilm gewonnen.

Onze mening over HBO Max

HBO Max biedt een aantal toppers aan, zoals Game of Thrones en Chernobyl. Daarnaast wist het ook de rechten op diverse populaire sitcoms en series te bemachtigen. Hierdoor is HBO Max een te overwegen streamingdienst. Het prijskaartje ligt wel iets hoger dan bij andere streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime, terwijl je ook nog eens voor een VPN-dienst moet betalen. Het is enkel het prijskaartje dat enigszins afschrikwekkend werkt, net zoals het feit dat je een VPN-dienst moet gebruiken. Als je dit niet ziet zitten, kan je natuurlijk wachten tot HBO Max naar Nederland komt.

Veelgestelde vragen over HBO Max

  • Kan ik ook naar HBO Max kijken zonder VPN-dienst?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om zonder een VPN-dienst naar HBO Max te kijken. Er zijn wel andere manieren om de toppers van HBO te kunnen bekijken. Zo kan je in plaats van HBO Max Ziggo gebruiken. Je kan niet zomaar via Ziggo HBO Max kijken, maar je kan de toppers van HBO wel bekijken als je kiest voor Ziggo Movies & Series L en XL. Je kan dan kijken naar toppers als Game of Thrones, Chernobyl of Band of Brothers. Sinds 2017 is het HBO-abonnement bij KPN niet langer beschikbaar en kan dit enkel nog via Ziggo.

  • Wanneer zal HBO Max in Nederland beschikbaar zijn?

Aanvankelijk werd eind 2021 naar voren geschoven. Tijdens een livestream op 5 oktober 2021 werd echter bekendgemaakt dat HBO Max gefaseerd zal worden uitgerold in Europa en nog niet meteen beschikbaar zal zijn in Nederland. Vanaf 26 oktober zal HBO Max in de eerste landen in Europa beschikbaar zijn. Dit is onder andere het geval voor Spanje, Zweden en Denemarken. Begin 2022 wordt HBO Max vervolgens uitgerold in Portugal, Polen, Bulgarije en Kroatië. Pas later in 2022 volgen onder meer IJsland, Griekenland en Nederland. Een concrete datum is er op het moment van schrijven nog niet.

  • Wat zal HBO Max in Nederland kosten?

Tijdens de livestream op 5 oktober 2021 werd bekendgemaakt dat de Finnen straks 8,99 euro per maand zullen betalen voor HBO Max. Een jaarabonnement zal 71,88 euro kosten, wat overeenkomt met 5,99 euro per maand. Over de Nederlandse prijzen is nog niks bekend, maar we vermoeden dat dezelfde prijzen ook in Nederland zullen worden gehanteerd.

  • Zal Ziggo HBO Max-content nog tonen als HBO Max naar Nederland komt?

VodafoneZiggo heeft in 2021 het alleenrecht om HBO-content in Nederland uit te zenden, daarvoor sloot het een deal met WarnerMedia. Het is nog niet duidelijk wat 2022 zal brengen en of HBO Max dan nog nieuwe deals zal sluiten.