Spider-Man: No Way Home Review

Het heeft even geduurd, maar we zijn er dan echt: de allernieuwste Spider Man film is op het witte doek te zien! De film draait vanaf 16 december afgelopen jaar in de bioscopen en fans konden niet wachten. Dat is niet gek: Het Multiverse blaast, langzaam maar zeker op! Vooralsnog dus enkel en alleen nog maar te bekijken in de bioscopen maar Disney plus lijkt erop te hinten dat ‘ie uiteindelijk ook te bekijken is vanuit je eigen comfortabele stoel. En laten we het hopen, want er gebeurd zo ontzettend veel in deze film dat je ‘m meerdere keren moet zien!

Volledige Cast:  

Jamie Foxx, Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe, Jon Favreau, J.K. Simmons, Marisa Tomei, Alfred Molina, Benedict Wong, Angourie Rice, Jacob Batalon, Martin Starr, J.B. Smoove, Hannibal Buress, Anthony Quinonez, Jorge Lendeborg Jr., Paula Newsome, Harry Holland, Glenn Keogh, Gloria Bishop.

Regie:

Jon Watts

Releasedatum:

15 december 2021

Releasedatum Nederland:

16 december 2021

Plot:

Voor het allereerst in de gehele geschiedenis van Spider Man is Peter Parker onthult. Zijn reputatie wordt naar beneden gehaald door video’s van onder andere The Daily Bugle. Door de negatieve impact die dit alles heeft op niet alleen Peter’s leven, maar ook dat van zijn vrienden besluit hij langs te gaan bij Doctor Strange. Hij vraagt hem om hulp, hij wil iedereen laten vergeten dat hij Spider-Man is. De spreuk gaat echter compleet mis en een hele reeks schurken uit andere universa komen terug, net voor het moment dat ze gedood zouden worden.

Recensie:

Zo’n twee jaar geleden leek het erop dat Spider-Man op zijn einde kwam. De filmstudio’s die meewerkten aan de films konden het niet eens worden over geld, uiteraard. Uiteindelijk zijn ze toch overeen gekomen. Deze nieuwe film speelt heerlijk in op de oudere spider-man films en tegelijkertijd op alle recente ontwikkelingen in het marvel-universe.

Het is geweldig om te zien hoe oude superschurken weer terugkeren. Wanneer Doc Ock tevoorschijn komt krijg je de welbekende kriebels in je je buik en voelt het even alsof we bijna tien jaar terug gaan in de tijd. Ook Electro zien we terug in dit deel, echter is hij van een onzekere lummel totaal getransformeerd in een sterke persoonlijkheid die weet wat hij wil. Ook de Green Goblin doet zijn intrede. De Goblin is psychotisch en nog onvoorspelbaarder dan dat hij in eerste instantie was. Hij is wreed en zorgt voor een extra bite aan de film. Ook Sandman en Lizard komen het Peter Parker nog even extra moeilijk maken.

No Way Home is een verrassend volwassen film. Uiteraard kan er hier en daar wel een grap doorheen schemeren maar de ‘bijdehand’ grappige momenten blijven uit… Iets wat erg verfrissend is. Emoties krijgen af en toe de overhand, alle acties hebben overduidelijke consequenties en soms moeten er pittige keuzes worden gemaakt.

De chaos van The Multiverse wordt volledig losgelaten waardoor je een actievolle en geweldige film voorgeschoteld krijgt. Een film waar alle fans van het Marvel Multiverse met smacht op hebben gewacht.

Fans hadden van tevoren hun zorgen geuit. Ze waren bang dat de film te veel schurken introduceerde en dat het eigenlijk niet echt meer te volgen was. Echter hebben de studios dat prachtig opgelost door bekende schurken los te laten. We kennen ze al waardoor ze een stukje extra diepgang kunnen krijgen. Er kan volledig worden gefocust op het verhaal, maar ook op de diepgang van Tom Holland’s Peter Parker.

Peter begint namelijk aan een nieuwe fase van zijn leven: hij gaat naar college en daar komen de nodige problemen bij kijken. Ook krijgt Parker het lastig met alles wat er in zijn leven is gebeurd en moet hij daar mee zien te dealen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een film waar je als echte marvel fan zeker her en der een traantje weg zult moeten pinken.

Als fan van het MCU is Spider-Man: No Way Home een film die je echt niet mag missen. Het is een supergoede film en verdiend ook zeer zeker een plek tussen de allerbeste Marvel-films. Dankzij de mooie ontwikkelen, het spannende plot en het verweven van meerdere universa zul je tot het einde op het puntje van je stoel blijven zitten. De cast heeft puik werk geleverd. Je gaat daadwerkelijk door een emotionele rollercoaster.

Nog een belangrijk puntje: vergeet niet te blijven zitten voor de after- én after-after-credits. Die wil je als échte marvel fan zeer zeker niet missen. Marvel hint namelijk naar een multiverse dat op exploderen staat…

Bekijk de trailer hier: