Super Bowl livestream | 13 februari 2022

Super Bowl livestream

Elk jaar in februari wordt de Super Bowl gespeeld. Over de hele wereld zitten mensen dan aan hun beeldbuis gekluisterd en op zondag 13 februari 2022 zal dat niet anders zijn. Samen met de finale van de UEFA Champions League is de Super Bowl dan ook het meest bekeken sportevent ter wereld. Mythisch is onder meer de Super Bowl XXXIX, de negenendertigste editie waarbij de New England Patriots in Jacksonville nipt de Philadelphia Eagles versloegen. Het was het ideale vervolgstuk van de Janetgate van een jaar eerder. Terwijl corona vorig jaar nog de Super Bowl-extravaganza infecteerde en voor een bescheiden editie zorgde, belooft de 56ste editie opnieuw een heus spektakel te zijn. Via een Superbowl-livestream kan je het eenvoudig volgen en hoef je niks te missen.

De Superbowl live kijken in het SoFi Stadium

De 56ste editie van de Super Bowl vindt op 13 februari 2022 plaats in het SoFi Stadium in Los Angeles, California. Er is nog niet veel bekend over de Super Bowl LVI, behalve dan dat de halftimeshow dit jaar verzorgd zal worden door Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar. Alleen al omwille van deze dikke halftimeshow wil je de Superbowl live zien. Je bent echter niet alleen, want ook dit jaar verwacht men een uitverkocht stadion en een half miljard dollar aan reclame-inkomsten.

Wil je koste wat het kost de Superbowl live kijken in het SoFi Stadium? Dat moet je diep in je geldbuidel tasten. Een ticket kost al snel meer dan 4.000 dollar. Via websites als StubHub kan je zelfs tot meer dan 200.000 dollar betalen om de Superbowl live te kunnen volgen. En dat wetende dat je bij de eerste edities al voor 12 dollar een ticket had en het event niet uitverkocht raakte.

De Superbowl live kijken via een Superbowl-stream

In Nederland zijn de uitzendrechten van de Super Bowl in de handen van ESPN. ESPN zendt de Super Bowl uit met Nederlandstalige commentaar. Verschillende andere televisieaanbieders als KPN en Canal Digitaal hebben een akkoord met ESPN en mogen ook de Superbowl-livestream aanbieden. Op het moment van schrijven is het nog niet helemaal duidelijk onder welke voorwaarden de Super Bowl LVI door hen zal worden uitgezonden. Uiteraard ben je niet verplicht om de Superbowl-livestream van ESPN te volgen. Je kan bijvoorbeeld ook via het vrij te ontvangen BBC One de Superbowl live volgen, maar dan zonder de Nederlandstalige verslaggeving.

Superbowl live kijken bij Ziggo

Een eerste manier om de Superbowl-livestream te kunnen volgen, is door een dagpas te bestellen bij Ziggo. Met een dagpas van Ziggo kan je gedurende 24 uur naar alle ESPN Compleet-sportkanalen kijken. Hierdoor kijk je op 13 februari 2022 bijvoorbeeld naar de Super Bowl, naar Ajax-Twente en naar Vitesse-PSV. Een Ziggo-dagpas kost 7,95 euro. Met een dagpas kan je de Superbowl live volgen via je mediabox, via een CI+ Module, via een laptop of via een mobiel apparaat.

Superbowl live kijken bij KPN

Ook bij KPN is het mogelijk om de Superbowl live te volgen. Via de zender ESPN kan je de Superbowl live bekijken. Het pakket ESPN Compleet, waarmee je ook NFL- en MLB-wedstrijden kunt volgen, kost 12,99 euro per maand. Je krijgt dan wel 5 euro korting op je internetabonnement, waardoor je eigenlijk maar 7,99 euro dient te betalen.

Kijk je liever enkel de Superbowl live en hoeven alle andere Amerikaanse sportwedstrijden niet voor jou? Dan kan je bij KPN ook een toegangspas kopen. Met een toegangspas kan je de Superbowl-livestream volgen. Betalen doe je gewoon via de factuur. Een toegangspas om live naar losse wedstrijden te kijken, kost 6 euro. Als de Superbowl live te volgen zal zijn op ESPN1, net zoals dat vorig jaar het geval was, hebben we bovendien goed nieuws: deze zender bevindt zich in het standaardpakket van KPN. Je kan dan ‘gratis’ de Superbowl live volgen.

Superbowl live kijken bij Youfone

Waar ze bij KPN een toegangspas voor individuele wedstrijden aanbieden, kiezen ze bij Youfone voor de succesvolle formule van Ziggo: een toegangspas om gedurende 24 uur topsport te kunnen kijken. Een toegangspas bij Youfone kost 6,99 euro per dag. Ook bij Youfone is de kans groot dat de Super Bowl ‘gratis’ te zien zal zijn voor wie over het basispakket beschikt. We volgen het op de voet en delen het mee eenmaal hier meer informatie over is.

Superbowl live kijken bij Canal Digitaal

Bij Canal Digitaal is het mogelijk om de Superbowl live te volgen. Het pakket ESPN Compleet biedt namelijk toegang tot de NFL, waar het opnieuw een heuse titanenstrijd zal worden. Natuurlijk kan je dan ook gewoon via het extra pakket ESPN Compleet de Superbowl live volgen. Via de Canal Digitaal TV-app kan je alle ESPN-zenders op je smart-televisie kijken, zonder dat je kastjes of kabels nodig hebt. Het extra pakket ESPN Compleet kost 14,95 euro per maand.

Gratis de Superbowl-stream volgen op 13 februari 2022

In principe kijk je de Superbowl live via ESPN1 (Nederlandstalig) of ESPN6 (Amerikaans). Het is echter niet zo dat je verplicht moet betalen om de Superbowl-livestream te kunnen volgen. Zo kan je gewoon via het vrij te ontvangen BBC One de Superbowl live volgen en kan je ook de Superbowl live kijken via CBS Sports. Via hun websites kan je dan de Superbowl-livestream volgen. Daarvoor moet je wel een Amerikaans (CBS Sports) of Engels (BBC One) IP-adres hebben. Via een VPN-dienst kan je eenvoudig een buitenlands IP-adres aannemen.

Daarnaast zijn er nog talloze andere websites die de Superbowl-stream aanbieden. Het gaat om verderfelijke websites die niet over de uitzendrechten beschikken. Dergelijke websites worden vaak uit de lucht gehaald, dus het is hoogst onzeker welke illegale websites de Superbowl-stream op 13 februari 2022 zullen uitzenden. In ieder geval is een illegale Superbowl-livestream niet de beste optie. Nederlandstalige verslaggeving is er zelden van de partij, terwijl vervelende advertenties dat wel zijn. Bovendien hapert zo’n Superbowl-livestream al eens, wat behoorlijk vervelend is. In plaats van een illegale Superbowl-livestream te zoeken, kan je dan beter de Superbowl live kijken via een van de bovenstaande zenders of via de website van BBC One of CBS Sports.