The King’s Man: The Secret Service

The King’s Man is de derde én de nieuwste film uit de Kingsman reeks. Dit verhaal speelt zich af tijdens de derde wereldoorlog, jaren voor de eerste film. Het verhaal gaat over de Duke of Oxford, geweldig gespeeld door Ralph Fiennes. De Duke is de oprichter van de Kingsman en samen met zijn zoon woont hij in een enorm huis in Engeland met bedienden en knechten. Hoewel de Duke de oorlog laat voortduren kan Conrad er niet tegen en wil hij graag vechten voor zijn land. Zijn vader is het daar echter absoluut niet mee eens…

Prequel op de eerdere films

In de eerdere films zagen we twee supernette Britse spionnen die vochten tegen schurken en deze film laat zien hoe deze organisatie, beter bekend als Kingsman, tot stand is gekomen.

Deze film kan echt worden gezien als een prequel op de vorige twee films en is alles behalve voorspelbaar. The kingsman kijkt lekker weg en heeft heerlijke dialogen en prachtige actiescènes met her en der wat humoristische inslagen.

Cast

De cast van de film is ook echt een sterrencast. Ralph Fiennes kennen we waarschijnlijk allemaal als Voldemort, maar ook in deze film speelt hij de sterren van de hemel. De rest van de cast zijn voornamelijk acteurs uit de Marvel films en Tom Hollander heeft maar liefst 3 rollen in de film! Hij speelt alle drie de koningen, Koning George van Engeland, Keizer Nicolaas van Rusland en keizer Wilhelm van Duitsland.

Historisch

Ondanks dat de film uiteraard fictief is zitten er veel bekende historische karakters in. De koningen hebben allemaal echt bestaan en ook Rasputin is iemand die uit de geschiedenisboeken kennen. Het verhaal komt niet overeen met wat er écht gebeurd is, maar toch leert de film ons nog wat over de geschiedenis.

In The Kingsman zitten geen bekende gezichten uit de eerdere films, wat de film een uniek tintje geeft. Natuurlijk zitten er voor de Kingsmans fans zeker wel een aantal leuke easter-eggs in. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde details of principes zoals we deze kennen uit de eerdere films.

Tot slot willen we je echt meegeven om even te blijven zitten voor de post-credits scène dus plannen voor een volgende film zijn al gemaakt!

conclusie

The King’s Man is dus een heerlijke film, met flink wat satire. Een mooie ervaring met oog voor kleine details voor de mensen die de eerdere films al gezien hebben maar ook prima wanneer je nog niet bekend bent met de eerdere films. De cast maakt de film ook echt af en zorgt ervoor dat iedereen ervan kan genieten.!