Zo sla je veilig je bestanden op

Dat het uitermate belangrijk is om documenten op een veilige manier bewaren, weten veel mensen inmiddels wel. Bijna iedereen kan zich wel ergens toegang toe verschaffen en dat betekent dat ook degenen die geen toegang zouden mogen hebben tot specifieke documenten, zomaar in bepaalde bestanden zouden kunnen neuzen. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei bestanden die we liever niet kwijt willen raken. Van belangrijke documenten en gegevens tot persoonlijke foto’s en video’s. Hoewel een computer vaak een veilige opslag biedt, kan het ook verstandig zijn om belangrijke bestanden buiten de computer op te slaan.

Gebruik een externe harde schijf

Door een externe harde schijf aan te schaffen heb je de mogelijkheid om alle belangrijke ‘online’ bestanden ook op een offline manier op te slaan. Via de bijgeleverde kabel kun je de externe harde schijf zo met de computer verbinden en alle bestanden direct overzetten. De continue connectie met de computer zorgt ervoor dat je bestanden vanaf de harde schijf ook weer terug op de computer kunt zetten. Deze harde schijf kun je vervolgens in een brandwerende kluis bewaren zodat je zeker weet dat de bestanden en gegevens hierop niet verloren zullen gaan; zelfs niet in geval van brand.

Andere tips om je bestanden veilig op te slaan

Over het algemeen is het belangrijk om regelmatig back-ups te maken en je bestanden te beschermen tegen malware en hackers. Door gebruik te maken van de onderstaande methoden, kun je ervoor zorgen dat je bestanden veilig zijn opgeslagen:

  1. Maak regelmatig back-ups van je bestanden. Dit kan door een kopie van je bestanden te maken en deze op te slaan op een externe harde schijf of in de cloud.
  2. Gebruik een wachtwoordbeveiliging voor je bestanden. Dit kan door middel van encryptie of door het gebruik van een wachtwoord beveiligde map of bestand.
  3. Gebruik een firewall en antivirussoftware om je apparaat te beschermen tegen malware en hackers.
  4. Maak je eigen cloud met het beste NAS apparaat
  5. Maak gebruik van toegangscontrole voor je NAS-apparaat. Dit betekent dat je bepaalt wie toegang heeft tot welke bestanden en mappen.
  6. Gebruik een externe harde schijf met automatische back-upfunctie. Zoals een harde schijf met een Time machine of Windows back-up.
  7. Vermijd het opslaan van gevoelige informatie op een NAS-apparaat of externe harde schijf die verbonden is met het internet.
  8. Maak gebruik van cloudopslagdiensten, zoals Dropbox of Google Drive. Hiermee kun je bestanden opslaan in de cloud en overal toegang tot hebben.